Dacă ești începător într-ale pariurilor sau ești în căutarea celei mai bune strategii de pariere pe fotbal, noi la 888sport îți oferim tot ceea ce trebuie să știi.

În acest ghid îți explicăm piețele populare, diferitele tipuri de pariuri și diverse sisteme și strategii pentru a te ajuta să profiți la maximum de la pariurile tale pe fotbal.

Să începem prin a ne uita la cele mai importante piețe de pariuri pe fotbal.

Piețe de pariuri la fotbal

Primul pas către pariurile sportive de succes este înțelegerea diferitelor piețe.

O piață este o categorie de pariuri pe un anumit eveniment. Un singur meci de fotbal poate avea  diferite piețe disponibile de pariat. Aici descriem unele dintre cele mai populare piețe de pariuri.

Pariuri directe

Pariul direct este cel mai elementar tip de pariu pe care îl poți plasa. Trebuie doar să prezici rezultatul unui eveniment, cum ar fi dacă o echipă va câștiga liga.

De exemplu, dacă ai fi pariat pe cine va câștiga Liga Campionilor 2019 și ai susținut că Liverpool va fi echipa câștigătoare, atunci acesta este un pariu câștigător.

Acestea sunt de cele mai multe ori pariuri pe termen lung, deoarece cea mai bună valoare poate fi găsită cât mai devreme în sezon, deoarece riscul este mai mare din cauza incertitudinii cu privire la modul în care o echipă va performa, împreună cu o multitudine de alți factori.

Cele mai populare pariuri directe:

  • Câștigătoarea Ligii

  • Top 4  primele echipe clasate

  • Retrogradare

  • Golgheter

Pariuri Pre-Meci

Pariurile pre-meci se referă la orice piață care este deschisă înainte de începerea unui meci, dar este închisă la începutul meciului.

Pariurile care pot intra în această categorie includ câștigătorul meciului și scorul corect, dar există mult mai multe opțiuni disponibile, inclusiv pariuri multiple.

Din punct de vedere istoric, toate pariurile ar fi intrat în categoria de pariuri înainte de meci, dar apariția pariurilor live a schimbat toate acestea și acum există două categorii distincte.

Pariurile pre-meci sunt un bun punct de plecare, dacă nu ai mai plasat niciodată un pariu pe fotbal.

Pariurile Live

Pariurile în timpul jocului, numite pariuri live se referă la pariurile care sunt plasate după ce un eveniment a început și înainte ca acesta să se încheie.

Piața pariurilor live este mult mai dinamică, deoarece cotele se schimbă constant ca reacție la evenimentele din joc.

În fotbal, pariorii pot prezice rezultate precum  cine va înscrie următorul gol sau va benficia de următorul corner într-un meci din prima ligă engleza.

Unele pariuri, cum ar fi scorul corect și echipa câștigătoare, pot fi disponibile înainte de meci dar și în timpul meciului.

Cele mai populare pariuri Live:

  • Următorul marcator

  • Următorul cartonaș

  • Următorul corner

  • Scor la pauză

  • Numarul golurilor în cea de-a doua repriză

  • Pariuri exchange

Pariul exchange –acesta permite jucătorilor să parieze unul împotriva celuilalt, mai degrabă decât împotriva casei de pariuri

Pe lângă plasarea pariurilor, puteți oferi și solicita cote de la alți jucători. Odată ce un pariu este corelat și acceptat de cel putin două părți, acesta devine activ. Platforma de exchange percepe un mic comision pentru găzduirea tranzacției.

Tipuri de pariuri

Odată ce ai înțeles piețele, vei cunoaște diferitele tipuri de pariuri. Iată doar câteva dintre cele mai comune pariuri pentru a începe.

Pariuri simple

Un pariu simplu este un pariu care conține o predicție pentru o anumită piață.

Un pariu simplu obișnuit pe  fotbal, ar fi un pariu pe câștigătorul meciului, primul marcator dintr-un joc sau pe ambele echipe marchează cel puțin un gol într-un meci din prima ligă engleză.

Pariuri multiple (acumulatoare)

Un pariu multiplu (sau acumulator) este un pariu format din două sau mai multe pronosticuri (de obicei din evenimente diferite).

Casa de pariuri oferă o cotă pentru pariul multiplu și toate predicțiile trebuie să fie corecte pentru ca pariul să fie plătit.

Un bun exemplu ar fi pariul pe rezultatul a trei meciuri diferite de fotbal. Cele trei selecții sunt adăugate la un bilet de pariu și apoi pariorul selectează tripla, moment în care pariurile sunt combinate într-un singur pariu și este dată o cotă totală.

Două pariuri combinate sunt de obicei denumite „dublă”, iar trei pariuri împreună sunt cunoscute ca „triplă, etc. Toate aceste pariuri sunt considerate multiple sau acumulatoare.

Strategie de pariuri

Indiferent de tipul de pariu pe care îl faci, există riscul de a pierde. Cu toate acestea, dacă aplici o strategie bună de pariuri pe fotbal, poți minimiza riscul și îți poți  îmbunătăți șansele de câștig.

Găsirea celui mai bun sistem de strategie de pariuri pe fotbal care prezintă un risc scăzut necesită o bună înțelegere a piețelor de pariuri și a modului în care funcționează acestea.

Este nevoie, de asemenea, de o bună cunoaștere a sportului - dacă te consideri un AS în fotbal, ești pe drumul cel bun. Aceasta înseamnă studierea datelor, identificarea tendințelor și identificarea valorii potențiale a pieții.

Rămâi concentrat

Din acest motiv, mulți parori experimentați se concentrează pe anumite piețe în care pot deveni experți și își pot îmbunătăți șansele de a obține profit.

De exemplu, ar putea paria pe piața de peste 2,5 goluri, pe piața primului marcator sau pe piața ambelor echipe marchează. Toate aceste piețe sunt populare printre pariori și pot fi ușor de analizat pentru a găsi tendințe.

Căutați cele mai bune tendințe de strategie de pariuri pe fotbal

Dacă observi o tendință pe o piață: de exemplu, un jucător care marchează adesea primul în meciurile din UEFA Champions League sau o echipă care tinde să marcheze, poți apoi să te uiți la cotele din Liga Campionilor pentru a decide dacă pariul oferă o valoare bună.

Pe măsură ce devii mai experimentat, vei descoperi mai ușor dacă șansele au o valoare bună pentru probabilitate. Dar chiar și atunci când găsești un pariu cu o  valoare bună, ar trebui să verifici factorii care ar putea afecta cota.

Este un jucător cheie eliminat, accidentat sau suspendat? Tendința pe termen lung pe care ai observat-o a dat semne de inversare în ultimele două jocuri?

Este important să privești întotdeauna imaginea de ansamblu în căutarea celei mai bune strategii de pariuri pe fotbal.

Extinde-ți cunoștințele

Uneori vei găsi valoare în ligile inferioare sau în ligile străine, casa de pariuri nefiind la fel de focusată pe aceste ligi.

Prin extinderea cunoștințelor dincolo de piețele mari, s-ar putea să găsești o valoare pe care puțini au observat-o.

De aceea, este important să devii  expert în piața ta și să pariezi doar acolo unde poți simți valoarea reală, în acest mod maximizezi valoarea și minimizezi riscul la fiecare pariu.

Ține un jurnal de strategie pentru pariurile pe fotbal

Pentru a înțelege ce strategii de pariere funcționează, trebuie să păstrezi  un jurnal de pariuri.

Deși poate părea puțin plictisitor să ții o evidență a fiecărui pariu pe care îl faci pe o foaie de calcul, aceasta ar putea fi diferența dintre un profit și o pierdere pe termen lung.

Cu marje fine în joc, un jurnal de pariuri te poate ajuta să găsești  acel avantaj crucial. Poți analiza fiecare câștig și pierdere, poți vedea ce funcționează și ce nu și poți să-ți ajustezi strategia .

În funcție de modul în care îți organizezi  jurnalul, ar trebui să poți identifica tendințele care altfel ar putea să nu fie atât de evidente.

Un jurnal de pariuri este un instrument important pentru a-ți ajusta strategia de pariuri la fotbal și a avea un risc scăzut.

Păstrarea unui jurnal poate părea plictisitoare sau consumatoare de timp, dar atunci când sunt în joc marje mici, jurnalul este cel care te va ajuta să găsești acel avantaj.

Un jurnal bine gândit poate acționa ca un ghid rapid de referință pentru tendințele din obiceiurile tale de pariere. Poți analiza cu ușurință câștigurile și pierderile și poți modifica strategia pe parcurs.

Puțin și des

În multe cazuri, pariurile inteligente vin prin căutarea de pariuri de valoare care oferă randamente mai mici. Această abordare „puțin și des” este favorita celor mai de succes pariori.

Pariorii experimentați rareori optează pentru mize mari cu excepția cazului în care există date valide care să le susțină pariul și nu pariază niciodată pe baza instinctului.

Strategie de pariuri la fotbal

Profită de pariuri gratuite și de cote îmbunătățite.

Dacă ești  începător  și dorești  să încerci o strategie de pariuri, poți utiliza campaniile promoționale de la casele de pariuri, cum ar fi ofertele de înscriere și pariurile gratuite pentru primele pariuri plasate.

Acestea oferă o opțiune fără riscuri pentru pariorii începători de a se descurca în mediul pariurilor online. Casele de pariuri vor oferi, de asemenea, cote îmbunătățite pe anumite piețe pentru clienții existenți.

Asigura-te că profiți de aceste oferte în măsura  în care sunt compatibile cu strategia ta de pariere. Asigură-te că verifici termenii și condițiile oricărei oferte, astfel încât să înțelegi tot ceea ce implica strategia ta.

Gestionează-ți contul 

În cele din urmă, unul dintre cele mai importante aspecte ale oricărui sistem de strategie de pariuri pe fotbal este managementul banilor.

Ar trebui să știi  întotdeauna ce îți permiți să cheltui fără a te supune unor  dificultăți financiare și să rămâi la acea sumă.

Banii din contul tău nu trebui folosiți pentru un singur pariu. Ar trebui să îi împărți în sume mai mici și să plasezi pariuri pe o perioadă de timp mai îndelungată.

Dacă nu câștigi bani și contul tău scade la zero, ar trebui să aștepți până când vei fi în poziția de a finanța confortabil din nou contul tău și apoi să pariezi din nou.

Un rezumat al sistemelor de pariuri pe fotbal

Acestea sunt doar câteva idei pentru a începe. Dacă urmezi aceste sfaturi de bază, vei putea  dezvolta un sistem bun de pariuri pe fotbal și vei evita multe dintre cele mai comune greșeli  pe care le fac pariorii.

Amintește-ți, toate strategiile de pariere implică un element de risc - nu există o modalitate sigură de a obține un profit, dar poți lua măsuri pentru a-ți maximiza rentabilitatea și a-ți minimiza pierderile.

Obținerea unui echilibru corect este secretul unui sistem bun de pariuri pe fotbal.


Publicat prima dată: 31 august 2022.

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.