Noi piețe de pariuri apar mereu, dar unele atrag interesul pariorilor mai mult decât altele.

În ultimii ani, pariul ”Ambele echipe marchează” (Both Teams to Score - BTTS) a devenit unul dintre cele mai populare în rândul pariorilor.

Ponturi pentru ambele echipe marchează

Ce este un pariu ”Ambele echipe marchează”-BTTS?

Pariorii sunt mereu în căutarea unor piețe în care statisticile pot fi ușor cercetate și aplicate strategiilor de pariere, iar ”Ambele echipe marcheză” este un pariu potrivit.

Acest tip de pariu este acum foarte popular, multe case de pariuri oferă posibilitatea de a paria pe această piață single și includ în mod regulat pariurile de acest tip în promoțiile săptămânale.

Pariorul trebuie doar să prezică dacă ambele echipe dintr-un meci selectat vor înscrie în timpul regulamentar de joc de 90 de minute.

Golurile marcate în prelungirile suplimentare nu contează, dar autogolurile sunt valabile. Pariorii pot alege doar un singur meci sau pot combina selecții multiple din ligi diferite într-un bilet acumulator.

Cum funcționează un pariu ”Ambele echipe marchează” – BTTS?

Cu pariul ”Ambele echipe marchează”, utilizatorul are șansa de a câștiga până la fluierul final.

Atâta timp cât ambele echipe vor înscrie la un moment dat, pariul va fi câștigător - chiar dacă golul este marcat în ultima fază a jocului.

Unele pariuri, cum ar fi pariul ”Primul marcator”, pot fi pierdute în primele secunde ale meciului, dar pariul ”Ambele echipe marchează”, menține entuziasmul pe tot parcursul partidei.

Chiar dacă o echipă este condusă cu 5-0 cu doar câteva secunde înainte de fluierul final, un gol de consolare târziu, indiferent dacă este un autogol, vă asigură un pariu câștigător.

Pentru cei cărora le place să parieze pe meciul pe care îl urmăresc, acest pariu este foarte atrăgător și este unul dintre principalele motive pentru care a devenit atât de popular.

De ce să pariez ”Ambele echipe marchează”- BTTS?

Pentru cei care adoptă o abordare precaută în ceea ce privește pariurile , piața ”Ambele echipe marchează”  le oferă șansa de a cerceta și analiza statistici.

Cu cât sunt mai multe date disponibile în toate ligile importante, cu atât este mai ușor să identifici meciurile dintre echipele cu șanse mari de plată pe această piață.

Unele echipe au un procent mai mare sa marcheze acasă, în timp ce altele se clasează foarte bine la meciurile în deplasare. Și unele ligi au rate de câștig mai mari decât altele, în vreme ce în unele ligi rata de goluri este mai mare decât în altele.

Să fii la curent cu cele mai bune alegeri din această piață nu este deloc greu, iar dacă găsești două echipe care sunt bine cotate... oportunitatea de profit este uriașă.

Cum să pariez ”Ambele echipe marchează” – BTTS?

Primul lucru pe care un parior trebuie să-l facă este să decidă ce joc sau selecție de jocuri vrea să includă în pariul lui. Nu uitați că puteți paria „ambele echipe marchează” pe un bilet single sau într-un bilet acumulator.

Pentru a face acest lucru, trebuie să analizați istoricul ambelor echipe. Dacă o echipă are un procent ridicat de a înscrie, dar cealaltă se situează la un nivel mai scăzut, este posibil să vă doriți să fie mai bine să evitați acest pariu.

De asemenea, pariorii BTTS ar trebui să se ferească să se uite prea atent la datele din sezoanele anterioare. Unele echipe pot înscrie foarte mult pe această piață într-o campionat, dar nu si în altul.

De exemplu, Liverpool a avut o rată de lovituri de 73,7% când a jucat în deplasare în sezonul 2013-14, dar până la sfârșitul sezonului 2014-15, această rată a scăzut la doar 42,1%.

Ar fi indicat ca pariorii să aștepte începerea noului sezon pentru a-și face o ideea mai clară. De exemplu dupa primele 10 meciuri, se vor vedea tendințele acestei piețe.

Când un parior observă un meci în care ambele echipe au obiceiul de a marca și încasa goluri în același joc, atunci trebuie să decidă dacă cotele sunt rentabile.

Pariuri - ”Ambele echipe marchează”- BTTS

Uitându-ne la prima ligă germană din 2013/14 putem vedea cum tendințele din această piață se transpun într-un pariu.

În acel campionat, au existat câteva echipe puternice la categoria ”Ambele echipe marchează”. Hoffenheim cu un record acasă de 82,4% și un record în deplasare de 76,5%.

Bayer Leverkusen și Stuttgart au avut ambele un porcentaj acasă de 76,5%, în timp ce Mainz și Wolfsburg au avut procentaje în deplasare de 76,5%.

Deci, să ne uităm la rezultatele meciurilor dintre aceste echipe, prezentându-i pe cei puternici acasă cu cei puternici în deplasare

  • Hoffenheim 2-4 Mainz

  • Hoffenheim 6-2 Wolfsburg

  • Bayer Leverkusen 2-3 Hoffenheim

  • Bayer Leverkusen 0-1 Mainz

  • Bayer Leverkusen 3-1 Wolfsburg

  • Stuttgart 6-2 Hoffenheim

  • Stuttgart 1-2 Mainz

  • Stuttgart 1-2 Wolfsburg

După cum putem vedea, atunci când aceste echipe au fost analizate în funcție de punctele lor forte BTTS, șapte din opt meciuri s-au încheiat cu ambele echipe înscriind cel puțin un gol.

Aceasta este o rentabilitate de 87,5% , excelentă după orice standard.

Ponturi - ”ambele echipe marchează”

Căutând meciuri între echipe cu un procent mare, fie acasă, fie în deplasare, pariorul își mărește șansele de victorie. Unii pariori pot stabili un prag combinat pentru a le ușura decizia.

De exemplu, ar putea decide că un scor combinat de 140% reprezintă o bună oportunitate de pariere.

Deci, dacă echipa gazdă are o rată de BTTS de 75%, echipa oaspete ar trebui să aibă un scor procentual de 65% sau mai mult pentru a lua în considerare pariul.

Cu cât un parior stabilește pragul mai mare, cu atât va avea șanse mai mari de câștig. Cu toate acestea, vor exista mai puține oportunități de pariere.

Odată ce meciurile au fost alese, pariorii pot decide să le susțină pe toate sau doar pe cele care oferă cea mai bună valoare.

Ambele echipe marchează pariuri - Echipe și ligi

Partea bună la această piață este că pariorii nu trebuie să fie experți în liga în care pariază.

Deși ar trebui să verifice în continuare informații de bază, cum ar fi accidentările marcatorilor cheie etc., pariorii pot căuta oportunități în ligi pe care nu le-ar urmări în mod normal.

De exemplu, la începutul campionatului 2018/19, un parior care pariază în mod obișnuit pe Premier League poate să fi observat că primele cinci dintre jocurile de deschidere ale echipei Aston Villa din Campionatul Angliei au fost BTTS.

Următorul lor meci a fost în deplasare la Sheffield United ale cărui două jocuri anterioare de acasă au produs același rezultat.

Pariul BTTS a fost disponibil la o cotă atrăgătoare de 1.75 și desigur, meciul următor s-a terminat cu 4-1 și pariul a fost plătit.

Pariorii pot stabili astfel de informații fără a fi experți în acea ligă. Pariurile BTTS necesită predicții mai puțin precise decât alte pariuri, cum ar fi scorul corect sau marcatorul primului gol.

Și pariorilor cărora le place să joace un bilet acumulator  pot face acest lucru cu pariul ” Ambele echipe marchează”.

Cu atât de multe informații gratuite și statistici disponibile, nu este nevoie să pariezi doar ”la sentiment” sau instinct.

Prin adoptarea unei abordări  matematice și metodice, pariorii își pot crește șansele de a obține un profit pe piața distractivă și incitantă a pariurilor  ” Ambele echipe marchează”.


Publicat prima dată: 16 August 2022. 

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.