An de an, tragerea la sorți pentru Liga Campionilor trezește emoții speciale.

Iubitorii fotbalului sunt cu sufletul la gură pentru a afla adversarii echipei favorite, dar și pentru a ști cele mai tari dueluri ale marilor formații europene.

Schimbări în programul Ligii Campionilor

Ediția 2022-2023 a Ligii Campionilor este una diferită față de cele din sezoanele precedente.

Cele 6 meciuri din faza grupelor vor fi comprimate pe o perioadă de nouă săptămâni (competiția va fi întreruptă doar de pauza dedicată meciurilor internaționale), cu scopul ca numele tuturor trupelor calificate în optimile competiției să fie cunoscute înainte de startul Cupei Mondială din Qatar.

Timpul extrem de scurt dedicat grupelor va avea mai multe urmări. Oboseala jucătorilor poate reprezenta un factor decisiv, iar riscul accidentărilor este unul crescut.

Astfel, echipele ce dispun de un lot mai numeros și echilibrat din punct de vedere valoric vor avea un avantaj important.

Grupele Ligii Campionilor

Drumul spre Istanbul a început la Istanbul! Joi, 25 august, a avut loc în Turcia tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor, ediția 2022-2023. 

Iubitorii fotbalului vor avea parte de dueluri șoc. De departe, cea mai interesantă confruntare este cea dintre FC Barcelona și Bayern Munchen (Grupa C), în care polonezul Robert Lewandowski va fi nevoit să își înfrunte fosta echipă.

În cadrul aceleiași grupe au mai fost repartizate Inter Milano și Viktoria Plzen, Grupa C căpătând astfel, pe bună dreptate, titulatura de „grupa morții”.

Favorita grupei este Bayern Munchen – cotă 1.50, urmată de Barcelona – cotă 3.25 și Inter – cotă 9.50.

La fel ca Robert Lewandowski, norvegianul Erling Haaland își va întâlni și el fosta echipă. Manchester City a fost repartizată în Grupa G, din care mai fac parte Borussia Dortmund, FC Sevilla și FC Copenhaga.

Dacă prezența în optimi a „cetățenilor” este aproape o certitudine, lupta pentru poziția a doua va fi una pe cinste: cotă 1.75 pentru calificarea celor de la Dortmund și cotă 1.85 pentru calificarea Sevilliei.

Câștigătoarea ediției precedente a Ligii Campionilor, Real Madrid, va juca cu Leipzig, Șahtior și Celtic în Grupa F, în timp ce Ianis Hagi și Glasgow Rangers vor da piept în Grupa A cu Ajax, Liverpool și Napoli.

Cei ce consideră că scoțienii vor ieși din grupă pot miza pe o cotă de 9.00.

O atenție deosebită primește și Grupa H, unde Paris Saint-Germain, una dintre principalele favorite ale bookmakerilor pentru câștigarea competiției, o va întâlni pe Juventus.

Din aceeași grupă mai fac parte Benfica Lisabona și Maccabi Haifa. Calificarea în optimi a francezilor nu este pusă sub semnul de întrebări de către casele de pariuri, spre deosebire de cea a „Bătrânei Doamne”.

Astfel, calificarea italienilor în optimi primește cotă 1.45, iar cea a lusitanilor primește cotă 2.10.

Componența completă a grupelor:

 • Grupa A: Ajax, Liverpool, Napoli, Rangers;

 • Grupa B: FC Porto, Atletico Madrid, Bayer Leverkusen, Club Brugge;

 • Grupa C: Bayern Munchen, Barcelona, Inter, Viktoria Plzen;

 • Grupa D: Eintracht Frankfurt, Tottenham, Sporting CP, Marseille;

 • Grupa E: AC Milan, Chelsea, RB Salzburg, Dinamo Zagreb;

 • Grupa F: Real Madrid, RB Leipzig, Șahtior Donețk, Celtic;

 • Grupa G: Manchester City, Sevilla, Dortmund, Copenhaga;

 • Grupa H: PSG, Juventus, Benfica, Maccabi Haifa.

Ce trebuie să mai știu?

Dacă despre faza grupelor știm că va avea loc înainte de Cupa Mondiala din Qatar, este important să știm și celelalte date importante din Liga Campionilor.

Meciurile din fazele superioare vor debuta pe 14 februarie 2023, odată cu prima manșa a optimilor de finală, și se vor încheia cu marea finală, programată pe 10 iunie 2023 la Istanbul. 

Programul complet al Ligii Campionilor 2022-2023

 • Tragere la sorți optimi de finală: 7 noiembrie 2022

 • Optimi de finală: 14/15 februarie & 21/22 februarie 2023 (manșa 1) și 7/8 martie & 13/14 martie 2023 (manșa 2)

 • Tragere la sorți sferturi și semifinale: 17 martie 2022

 • Sferturi: 11/12 aprilie (manșa 1) & 18/19 aprilie 2023 (manșa 2)

 • Semifinale: 9/10 mai (manșa 1) & 16/17 mai 2023 (manșa 2)

 • Finala: 10 iunie 2023 (Istanbul)

Cotele Ligii Campionilor

Principala favorită a competiției, din perspectiva bookmakerilor, este Manchester City. Haaland & co. primesc o cotă de 3.50 pentru potențiala victorie finală.

În continuare, în „careul de ași” dedicat celor mai bine cotate echipe le regăsim pe PSG – cotă 6.00, Bayern Munchen și Liverpool – ambele cotă 8.00.

De asemenea, cine consideră că Real Madrid va câștiga din nou Liga Campionilor se poate bucura de o cotă de 10.00.

Cote golgheter Liga Campionilor

Cursa pentru cel mai bun marcator al Ligii este una la fel de aprigă.

Casele de pariuri îi văd drept principali favoriți pe Erling Haaland – cotă 4.00 și Kylian Mbappe – cotă 6.00, în timp ce cota oferită pentru ca această distincție să fie câștigată fie de Sadio Mane, fie de Mohamed Salah, este 10.00.

În final, sunt de notat și cotele oferite pentru Karim Benzema – cotă 14.00, Robert Lewandowski – cotă 14.00, Harry Kane – cotă 21.00 sau Lionel Messi – cotă 28.00.


Publicat prima dată: 26 august 2022

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.