Tenisul este al doilea sport ca preferințe pentru pariorii din România, după fotbal.

Fiind un sport atât de dinamic, tenisul oferă numeroase opțiuni de pariere atât antepost, cât și pre-eveniment și în timp real.

Modurile diferite în care poți să pariezi pe tenis reprezintă astfel un motiv în plus pentru care acest sport este atât de popular și în oferta 888sport.

În acest sport se pot vedea surprize mai des decât în fotbal, spre exemplu. Iar asta îl face și mai atractiv, în condițiile în care, ca parior, poți prinde cote de peste 4.00 fără mari probleme.

În general astfel de surprize apar la turneele mai mici, premergătoare competițiilor importante, dar nu este o regulă.

Surprizele nu sunt puține nici la competițiile majore, dacă este să ne uităm pe rezultatele din acest an de la Roland Garros, unde 24 dintre cele 32 de favorite nu au trecut de turul 3.

Roland Garros Pariezi in Tenis

Așadar, mulți dintre cei care mizează la pariuri pe tenis își îndreaptă atenția către sportivii cu statut de outsideri.

eprezintă o modalitate bună de a obține o cotă foarte bună, având în vedere că numărul rezultatelor neașteptate este destul de mare, în special la feminin.

În urmă cu câțiva ani, când trioul format din Rafael Nadal, Roger Federer și Novak Djokovic era în plin apogeu, surprizele de la băieți erau ceva mai puține, dar și în tenisul masculin rezultatele neașteptate își fac apariția tot mai des.

Care sunt cele mai populare pariuri pe tenis?

Pariuri pe rezultatul meciului - Reprezintă cel mai popular pariu pe care mizezi. Ai opțiunea să mizezi pe învingătorul confruntării respective.

În funcție de cât de dezechilibrat este meciul, cota pentru câștigător poate fi chiar de doar 1.05 Acest lucru se întâmplă când un jucător ca Novak Djokovic întâlnește un sportiv din afara top 100 în rundele inaugurale de la turneele majore.

Pariuri pe seturi - Există diverse pariuri pe seturi ce pot fi efectuate. Spre exemplu, poți să mizezi doar pe faptul că un jucător va câștiga un set dintr-o partidă.

Dacă analizezi o confruntare între Novak Djokovic și Carlos Alcaraz, în care se anunță un echilibru total, pentru a juca mai mult la siguranță poți să alegi că unul dintre sportivi va câștiga cel puțin un set în respectiva partidă.

Cota va fi însă mai mică decât la pariul pe învingător. O altă opțiune pe care o ai la pariuri tenis pe seturi este să mizezi pe numărul de seturi din partida respectivă.

Spre exemplu, dacă crezi că o confruntare se va încheia în 3 seturi, poți miza pe acest lucru. La turneele de Grand Slam, în secțiunea masculină de simplu, opțiunile sunt 3, 4 sau 5 seturi.

Pariuri pe handicap - În cazul în care crezi ca un jucător va câștiga sau va pierde la o anumită diferența, poți să efectuezi și pariuri pe handicap. Pariurile disponibile sunt cele pe handicap set și handicap game-uri. 

Poți să pariezi și pe scor exact la seturi

Pariuri pe scor exact la seturi - Cei mai buni operatori online îți oferă și posibilitatea să mizezi pe scorul exact la seturi.

Cotele sunt foarte atractive, iar acest tip de pariu este luat de în calcul în special când un jucător foarte bun întâlnește unul din zona inferioară a clasamentului.

Spre exemplu, dacă un favorit are o cota de 1.20 la victorie, dar ești convins că se va impune fără emoții, poți să mizezi că va câștiga la zero, pentru o cotă ceva mai mare.

Pariuri Over/Under - La fel ca în fotbal, și în tenis sunt prezente pariurile Over/Under, fiind de asemenea populare. Practic, aici ai posibilitatea de a miza pe numărul total de game-uri din meci sau dintr-un anumit set.

În funcție de cât de echilibrat este meciul și de competiția în care se dispută (turneu obișnuit sau Grand Slam la băieți, unde se dispută până la cinci seturi), numărul total din ofertă poate varia.

Pariuri pe câștigătorul turneului - La cei mai buni operatori de pariuri sportive online vei găsi din timp o mulțime de pariuri antepost pe câștigătorii turneelor.

Spre exemplu, la 888sport ai cu multe luni înainte posibilitatea de a miza pe câștigătorii de la US Open 2023, ba chiar și de la Australian Open 2024. Și aceste pariuri sunt foarte populare, mai ales că și cotele sunt atractive.

Simona Halep tenis pariezi

Pariuri live - În general, pariorii cu experiență aleg să mizeze live pe tenis. Asta deoarece șansele de a câștiga pot fi mai mari când urmărești meciul.

Poți simți că un sportiv este tensionat, că are anumită problemă medicală ori că nu îi iese jocul. Astfel, poți avea un bagaj de informații mai mare înainte să faci o alegere. Iar la pariuri live poți miza inclusiv pe câștigătorul game-ului următor.

Cum să analizezi un meci de tenis?

În cazul în care alegi să pariezi pe un meci de tenis, e bine să analizezi cu atenție și să ții cont de următoarele aspecte:

  • Suprafața de joc

  • Diferența de valoare

  • Istoricul jocurilor precedente

  • Forma de moment

  • Statisticile

Suprafața de joc - Tenisul profesionist se joacă pe trei suprafețe: zgură, hard și iarbă. Cele mai multe turnee din circuit se joacă pe hard, apoi pe zgură, în timp ce pe iarbă se dispută competiții doar în iunie și iulie.

În analiza jocului, e bine să vezi cum s-au descurcat unii jucători pe suprafața respectivă. Spre exemplu, Rafael Nadal a câștigat Roland Garros de 14 ori în carieră, dar la Wimbledon s-a impus doar de 2 ori.

Este clar așadar că e un jucător de zgură. În tenis sunt mulți jucători care sunt buni doar pe hard, în timp ce pe alte suprafețe nu sunt la fel de periculoși. În general, jucătorii cu serviciu bun se descurcă pe suprafețele rapide, dar suferă când trebuie să construiască punctul. 

Diferența de valoare - În tenis, clasamentul nu este doar orientativ. Deși adesea au loc surprize, e bine să urmărești clasamentul înainte să mizezi.

Poți găsi clasamentele ATP și WTA pe site-urile oficiale ale forurilor. De asemenea, aici găsești și clasamentele pe baza rezultatelor din acest an.

Istoricul jocurilor precedente - Unii jucători au un adevărat complex în fața unor adversari indiferent de clasament sau forma de moment.

Tocmai din acest motiv, este bine să vezi cum arată H2H-ul dintre cei doi înainte să mizezi. Sunt unii sportivi care nu se descurcă în momentul în care întâlnesc un jucător sau o jucătoare de mână stângă.

Forma de moment - În tenis au loc ascensiuni rapide, dar și prăbușiri la fel de rapide. Așadar, înainte să mizezi, află ce a făcut sportivul respectiv la ultimele trei, patru turnee pentru a vedea dacă este în formă sau nu.

Statisticile - În cazul în care dorești să mizezi pe altceva în afara de rezultatul final, urmărește site-urile oficiale ale ATP și WTA, unde sunt disponibile o mulțime de statistici detaliate.

De asemenea, când pariezi live pe tenis beneficiezi și de statistici din timpul meciului, de care te poți folosi pentru a face alegerile inspirate. Astfel de informații te pot ajută să îți crești șansele de câștig.

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.