Cupa Mondială, prima din istorie care se desfășoară iarna, este aproape de final. În acest weekend vom afla numele grupărilor care vor alcătui podiumul.

Sâmbătă de la ora 17:00 se joacă finala mică Croația – Maroc (2.35 – 3.55 – 3.00), în timp ce cel mai așteptat meci al turneului, Argentina – Franța (2.80 – 3.00 – 2.75) este programat duminică de la ora 21:00.

Până când ne vom delecta cu ultimele două meciuri din Qatar, ne vom îndrepta atenția către cei mai importanți jucători care își pot schimba echipa în perioada următoare de mercato.

Cody Gakpo

Unul dintre jucătorii care au excelat la Cupa Mondială 2022 din Qatar este olandezul Cody Gakpo. Acesta, legitimat la PSV Eindhoven, deja pusese înaintea turneului mai multe grupări pe urmele lui.

Cea mai importantă echipă interesantă de Gakpo era Leeds United.

Însă, odată cu evoluțiile de excepție pe care le-a avut în Qatar, olandezul ar putea să ajungă chiar pe “Old Trafford”, sub comanda co-naționalului său Erik ten Hag!

Manchester United a rămas descoperită după plecarea lui Cristiano Ronaldo (ruptură produsă chiar în timpul Cupei Mondiale), iar tehnicianul batav este obligat să îi găsească un înlocuitor portughezului.


Josko Gvardiol

Fanii fotbalului și-l vor aminti, cu siguranță, pe Josko Gvardiol drept „jucătorul driblat de Lionel Messi în semifinala Cupei Mondiale 2022”. Însă, împătimiții „sportului rege” și-l vor aminti și pentru evoluțiile de excepție pe care acesta le-a avut în Qatar.

Jucătorul croat a impresionat la turneul final, iar șansele ca acesta să rămână legitimat la RB Leipzig sunt din ce în ce mai mici.

Fundaș de picior stâng, Gvardiol poate reprezenta, pe bună dreptate, unul dintre cei mai buni jucători defensivi din lume în următorii ani.

Nu ar trebui să fim surprinși dacă acesta se va transfera în luna ianuarie la un club cu o istorie mult mai bogată decât RB Leipzig. Presa internațională vehiculează faptul că acesta ar putea ajunge în Premier League – și nu oriunde, ci la Chelsea Londra!


Jude Bellingham

Legitimat în prezent la Borussia Dortmund, Jude Bellingham este demult timp considerat un superstar în devenire. Evoluțiile pe care acesta le-a avut alături de naționala Angliei în Qatar nu au făcut decât să întărească această idee.

Nemții au primit și în perioadele precedente de mercato mai multe oferte pentru Bellingham, dar le-au refuzat după ce era clar că Haaland o va părăsi pe Dortmund.

Însă, momentul când aceștia vor trebui să se împace cu ideea că-i va pierde și Bellingham pare din ce în ce mai aproape.

Presa din Germania vorbește despre faptul că pentru semnătura tânărului britanic se bat cluburi precum Liverpool, Real Madrid, Manchester City sau Chelses.

Însă, favorita pentru achiziționarea acestuia ar fi trupa de pe „Anfield”, care ar fi dispusă să plătească până la 150 milioane euro pentru a-și asigura serviciile lui Bellingham!


Cristiano Ronaldo

Această listă nu ar putea fi completă fără să discutăm și despre situația lusitanului Cristiano Ronaldo, unul dintre cei mai mari jucători din istoria fotbalului.

În perioada turneului final din Qatar a fost difuzat un interviu în care căpitanul naționalei Portugaliei a vorbit deschis despre situația dificilă pe care o traversează la echipa de club.

În urma respectivei ieșiri în presă, Manchester United și Cristiano Ronaldo au ajuns la un acord privind rezilierea contractului. Astfel, la momentul actual, portughezul este liber de contract și poate semna cu orice echipă din lume!

Pe parcursul turneului qatarez s-a vehiculat faptul că CR7 va ajunge în Golf, la Al Nasr. Totuși, aceste speculații au fost dezmințite.

Mai mult decât atât, în urma cu doar câteva zile Cristiano Ronaldo a fost surprins antrenându-se la baza lui Real Madrid! Astfel, mai multe voci importante din fotbal spun că există toate premisele ca legendarul fotbalist să se întoarca pe “Santiago Bernabeu”.

În acest moment, înainte de a se perfecta un astfel de transfer, pot fi făcute pariuri sportive pe câștigătoarea campionatului Spaniei. FC Barcelona primește cotă 1.60 pentru triumful final, în timp ce victoria “Los Blancos” este listată la cotă 2.30!


Mikhalo Mudryk

O mențiune specială o merită Mudryk, în ciuda faptului că Ucraina nu a participat la Cupa Mondială din Qatar.

Arsenal Londra trece printr-unul din cele mai bune starturi de campionat din ultimii 15 ani. “Tunarii” par să fie capabili să ducă o luptă corp la corp cu Manchester City pentru câștigarea Premier League.

De altfel, atunci când vorbim de pariuri sportive, elevii lui Arteta sunt văzuți cu șansă secundă la triumful final. Astfel, Arsenal primește cotă 3.25 pentru câștigarea campionatului, în timp ce victoria elevilor lui Pep Guardiola este listată la cotă 1.40.

Însă, pentru ca acest vis să se și îndeplinească, londonezii au nevoie de întăriri! Conducerea acestora a pus ochii pe Mudryk, atacantul lui Șahtior Donetsk. Sumele vehicualte în presă ajung chiar până la 100 milioane euro!


Publicat prima dată: 16 decembrie 2022

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.