Simona Halep a revenit pe teren după un an și jumătate de pauză în turneul de la Miami. A fost eliminată în primul tur de Paula Badosa, însă în primul set a arătat un nivel foarte bun, care îi dă speranțe pentru viitor.

Simona a pierdut meciul cu Paula Badosa, scor 1-6, 6-4, 6-3, dar rămâne cu multe plusuri luate în special din primul set. Loviturile i-au intrat, serviciul a avut parametri buni, astfel că rămâne doar să își găsească ritmul de joc.

Fosta lideră mondială a mărturisit că s-a temut că s-a grăbit acceptând un wild card atât de repede, dar prestația pe care a avut-o cu Paula Badosa îi dă încredere să joace în continuare. Astfel, sunt șanse bune să o vedem la cât mai multe turnee în perioada următoare.

În orice caz, revenirea Simonei este evenimentul primăverii în sportul românesc. Pe site-urile și blogurile cu Simona Halep stiri vedem actualizate constant informații despre sportiva noastră, iar anunțul participării în echipa de Billie Jean King Cup a României a fost primit cu mult entuziasm.

Simona Halep va juca pentru România în luna aprilie

Până în acest moment, Simona a confirmat doar prezența la partida din calificările pentru Billie Jean King Cup, programată între 12 și 13 aprilie.

Obiectivul Simonei este participarea la Jocurile Olimpice, iar pentru a fi eligibilă are nevoie de această prezență, urmând ca apoi să solicite o derogare, dacă îi va permite clasamentul.

"Nu a fost vorba de convingere. Îmi doresc să fac parte din echipă. Nu știu ce va fi (n.r. la meciurile cu Ucraina). Îmi doresc să fiu la Olimpiadă la Paris. Sper să fac treabă bună. Parcă niciodată nu am lipsit. M-au întâmpinat foarte plăcut. Mi-au dat liniște sufletească că ei mă apreciază", a spus Simona Halep pentru Digi Sport.
Până acum, Simona Halep a disputat 19 partide pentru echipa națională a României. La simplu a câștigat 20 de meciuri și a pierdut 5. La dublu, ea a obținut 2 victorii și a pierdut de 5 ori. Ultima apariție a Simonei datează din 2019, când România a pierdut dramatic partida cu Franța.

Ce alte turnee pot apărea în calendar?

Până în acest moment, Simona nu a mai cerut niciun wild card la turneele WTA, însă șansele să o facă sunt destul de mari. Următorul turneu important din circuit este cel de la Charleston, din categoria WTA 500. Acesta este programat între 1 și 7 aprilie. Rămâne de văzut dacă Simona va solicita un wild card sau va dori să aibă o perioadă liberă înaintea confruntării din Billie Jean King Cup pentru a se antrena.
Sunt șanse însă mult mai mari să o vedem pe Simona pe teren la Stuttgart, între 15 și 21 aprilie. Acesta este unul dintre turneele sale preferate, are o relație excelentă cu organizatorii și a fost prezentă constant la competiția din Germania în ultima perioadă.
Un alt turneu drag Simonei, la care sunt șanse bune să o vedem, este cel de la Madrid, programat între 23 aprilie și 5 mai. Simona are o mulțime de amintiri de aici. A câștigat competiția în 2016 și 2017 și mai are alte două finale pierdute. Simona a spus de mai multe ori că acesta este unul dintre turneele sale preferate. Organizatorii s-au purtat întotdeauna frumos cu ea și nu ar fi surprinzător să vedem că îi acordă un wild card.
După turneul de la Madrid urmează competiția de la Roma, programată între 7 și 19 mai. Jucătoarea noastră a avut rezultate bune și la acest turneu, pe care l-a câștigat în 2020. Chiar dacă la ultimele două apariții a fost eliminată în turul 2, Simona se mai poate mândri cu două finale la această competiție.

Marele obiectiv din prima parte a anului este Roland Garros

Turneul de la Roland Garros, programat între 26 mai și 9 iunie, reprezintă marele obiectiv pe care Simona Halep îl are în prima parte a acestui an.

Există deja posibilitatea să mizezi la pariuri sportive Simona Halep Roland Garros, având în vedere că bookmakerii au actualizat cotele și o consideră pe fosta lideră mondială una dintre favorite.

Ba chiar este a patra favorită a întrecerii, semn clar că specialiștii se așteaptă ca nivelul ei să rămână unul ridicat până la startul competiției.

Cotele pentru câștigarea Roland Garros 2024:

  • Iga Swiatek - 2.10 

  • Aryna Sabalenka - 5.50 

  • Coco Gauff - 10.00 

  • Simona Halep - 15.00 

  • Elena Rybakina - 15.00 

  • Mirra Andreeva - 18.00

Simona Halep a câștigat la Roland Garros primul său turneu de Grand Slam din carieră. S-a întâmplat în 2018, când a învins-o în finală pe Sloane Stephens, după o revenire spectaculoasă.

În plus, aici a mai disputat o finală în 2014, cedată cu greu în fața Mariei Sharapova, și una în 2017, contra Jelenei Ostapenko, după un meci pe care l-a avut în mână.

În total, Simona are 32 de victorii pe tabloul principal de la Roland Garros și 11 înfrângeri.

Simona nu are limită de wild card-uri în acest sezon

Întrucât a pierdut toate punctele din clasament, Simona este nevoită să solicite wild card-uri din partea organizatorilor pentru a lua parte la turnee.

Regulamentul menționează o limită de 6 wild card-uri ce pot fi acordate într-un sezon, însă Simona beneficiază de o excepție, deoarece este campioană de Grand Slam și fostă lideră mondială.

"Orice fost număr 1 mondial, fostă câștigătoare a Turneului Campioanelor sau a unui turneu de Grand Slam va putea accepta un număr nelimitat de invitații pe tablourile principale ale competițiilor", se arată în regulamentul WTA.

În paralel, WTA a anunțat că încearcă să modifice regulamentul, în așa fel încât Simona să își poată recupera punctele pe care le-ar fi avut în iulie 2023, când a expirat suspendarea. Astfel, ea ar fi fost pe locul 58.

"Am demarat un proces de revizuire a acestei reguli deoarece credem că este potrivit să luăm în considerare acest lucru. Termenul precis pentru o potențială schimbare a regulii și implementarea ei ulterioară va depinde de feedback-ul pe care îl vom primi din partea membrilor noștri", a transmis WTA pentru Gazeta Sporturilor.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.


Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.