Sâmbătă, 26 noiembrie, începând cu ora 16:00, va avea loc disputa Poli Iași – Dinamo București, derby-ul rundei cu numărul 15 din Liga a 2-a a României.

Confruntarea va avea loc pe stadionul „Emil Alexandrescu” din Dealul Copoului. Gazdele pleacă cu un ușor avantaj, bookmakerii oferind cotă 2.45 pentru victoria acestora.

Succesul „câinilor roșii” este listat la cotă 2.75, în timp ce cei ce își doresc să mizeze pe un potențial rezultat de egalitate vor beneficia de cotă 3.00.


Dinamo, 7 meciuri fără înfrângere în campionat

În ciuda unui start oscilant de campionat, presărat cu evoluții sub așteptări, trupa din Ștefan cel Mare pare să își fi revenit și, în acest moment, aceasta este o candidată serioasă la play-off.

Cu Ovidiu Burcă la timonă, Dinamo vine după o serie de 7 partide consecutive fără eșec în campionat, după cum urmează:

 • 13.11.22: Dinamo București – CSC Dumbrăvița 4-1;

 • 03.11.22: Miercurea Ciuc – Dinamo București 0-0;

 • 27.10.22: Dinamo București – CSM Slatina 0-0;

 • 22.10.22: Metaloglobus București – Dinamo București 1-2;

 • 15.10.22: Dinamo București – Ripensia Timișoara 1-0;

 • 09.10.22: Minaur Baia Mare – Dinamo București 1-1;

 • 04.10.22: Dinamo București – Unirea Slobozia 1-0.

Seria de rezultate pozitive au reaprins speranțele înfocaților fani dinamoviști pentru revenirea pe prima scenă a fotbalului românesc.

În acest moment, Dinamo București se plasează pe locul al 8-lea, cu 21 puncte, la doar 4 lungimi în urma Unirii Dej, ultima grupare aflată pe loc de play-off în acest moment.

Este important de menționat faptul că Dinamo se regăsește la 4 puncte nu numai în urma grupării din județul Cluj, ci în urma unui adevărat pluton de echipe, din care mai fac parte Miercurea Ciuc, Gloria Buzău, Oțelul Galați și nu în ultimul rând Poli Iași, adversara din acest weekend.

Astfel, dacă “alb-roșii” vor continua să lege rezultate pozitive, există toate premisele să o vedem pe Dinamo București în play-off!


Poli Iași, rezultate oscilante în Liga a 2-a

Gazdă a meciului de sâmbătă, Poli Iași se poziționează pe locul al 4-lea în clasamentul celei de-a doua ligi ierarhice din România.

Startul de campionat a fost unul lansat pentru trupa moldavă (în anumite situații Poli Iași s-a aflat chiar în fruntea clasamentului), însă rezultatele nefaste au început să se înmulțească.

Această situația a dus la înlocuirea antrenorului principal. Dacă la începutul stagiunii „alb-albaștrii” erau pregătiți de fosta glorie dinamovistă Claudiu Niculescu, în acest moment ieșenii sunt pregătiți de Leontin Grozavu.. o altă fostă glorie dinamovistă!

Odată cu sosirea tehnicianului care a avut rezultate extrem de bune la FC Botoșani sau Sepsi Sf. Gheorghe, jocul Politehnicii a început să capete mai multă calitate.

Erorile individuale s-au împuținat, însă lucrurile încă nu stau conform planului conducerii. Nici premisele pentru meciul de sâmbătă cu Dinamo București nu sunt tocmai „roz”, în primul rând din cauza jucătorilor indisponibili.

Astfel, gazdele nu vor putea să se bazeze pe Tobias Knoflach, Viorel Lică (ambii accidentați) și Ștefan Ștefanovici (suspendat).

Singurul aspect pozitiv este reprezentat de starea fizică a ucraineanului din atac Mykhaylo Plokhotnyuk, care s-a antrenat la parmetri optimi în ultima perioadă și ar putea începe disputa împotriva „câininilor roșii” încă din primul minut.


Istoricul întâlnirilor directe dintre Poli Iași și Dinamo

În urmă cu aproximativ 10 ani diferența valorică existentă între ieșeni și dinamoviști nu putea să fie pusă sub nicio formă la îndoială.

Atunci, nimeni nu și-ar fi pus vreodată problema ca Dinamo București să nu plece cu prima șansă împotriva lui Poli Iași. Însă, lucrurile s-au schimbat radical în ultima decadă.

Și nu pentru că Poli Iași ar fi devenit o mare echipă din România ci, din contră, pentru că jocul prestat de gruparea „alb-roșie” s-a aflat la un nivel mai scăzut, coroborat cu diversele dificultăți din ultimii 10 ani.

Odată cu aceste schimbări, meciurile directe dintre cele două combatante s-au schimbat la 180 grade. Astfel, în 3 din ultimele 4 partide jucate pe „Emil Alexandrescu”, victorioasă a ieșit Poli Iași.

Însă, cea mai recentă întâlnire disputată în Dealul Copoului (5 mai 2021) a fost câștigată de Dinamo București.

Este important de menționat că istoria recentă ne-a adus partide în care ambele echipe au înscris cel puțin o dată. Pariul „ambele înscriu” a fost câștigător în 3 din ultimele 5 meciuri directe.

Acum, cei ce își doresc să mizeze pe această selecție pot beneficia de cotă 1.85. În același timp, varianta „Peste 2.5 goluri” primește cotă 2.18, iar selecția „Peste 1.5 goluri în repriza secundă” primește cotă 2.33


Cele mai recente 10 rezultate directe

 • 05.05.21: Poli Iași – Dinamo București 1-2;

 • 20.03.21: Poli Iași – Dinamo București 1-0;

 • 11.12.20: Dinamo București – Poli Iași 4-1;

 • 12.07.20: Dinamo București – Poli Iași 1-1;

 • 07.03.20: Poli Iași – Dinamo București 1-0;

 • 29.11.19: Dinamo București – Poli Iași 1-0;

 • 09.08.19: Poli Iași – Dinamo București 2-0;

 • 22.05.19: Dinamo București – Poli Iași 0-0;

 • 12.04.19: Poli Iași – Dinamo București 0-1;

 • 04.02.19: Dinamo București – Poli Iași 3-0. 


Publicat prima dată: 25 noiembrie 2022

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.