A fost un turneu final de excepție, iar duelul pentru trofeu dintre Argentina și Franța a fost numit de mulți iubitori ai fotbalului ca cea mai tare finală sau chiar cel mai frumos meci din istoria fotbalului.

La capătul unei partide electrizante și echilibrate în ceea ce privește cotele la pariuri sportive, Argentina a câștigat Cupa Mondială la loviturile de departajare, dar haideți să vedem care ar fi DREAM TEAM-ul turneului final din Qatar.

Portar - EMILIANO MARTINEZ (ARGENTINA)

Jucătorul de la Aston Villa a fost eroul dintre buturi al reprezentativei sud-americane. În vârstă de 30 de ani, Emiliano Martinez, a primit premiul pentru cel mai bun portar al turneului final din Qatar, "Mănuşa de Aur". Pe lângă inspirația de la loviturile de departajare, evidențiem parada extraordinară la execuția lui Kolo Muani din minutul 120+3 al finalei de la Cupa Mondială.

Fundaș dreapta - ACHRAF HAKIMI (MAROC)

Legitimat la PSG, jucătorul în vârstă de 24 de ani a fost cu siguranță cel mai important fotbalist al Marocului. Reprezentativa condusă de Walid Regragui a fost învinsă în finala mică de Croația, dar a devenit prima echipă care a ajuns în careul de ași la Cupa Mondială. De punctat este faptul că Maroc a trecut în fazele eliminatorii de Spania și de Portugalia, rezultate care au rupt multe bilete de pariuri sportive.

Fundaș stânga - THEO HERNANDEZ (FRANȚA)

Două pase decisive și un gol marcat în semifinala cu Maroc. Theo Hernandez, fotbalist la AC Milan, a fost impresionant în partea stângă a naționalei lui Didier Deschamps.

Fundaș central - JOSKO GVARDIOL (CROAȚIA)

Cine? Jucătorul driblat de Messi în semifinală? Deocamdată așa își amintesc iubitorii fotbalului de Josko Gvardiol, dar fundașul central a fost una dintre piesele de bază ale naționale medaliate cu bronz la Cupa Mondială. Are doar 20 de ani, este evaluat la 60 de milioane de euro, joacă la RB Leipzig și foarte probabil va ajunge la o echipă de top în perioada următoare.

Fundaș central - NICOLAS OTAMENDI (ARGENTINA)

Este fotbalistul care a organizat defensiva campioanei mondiale. Ajuns la 34 de ani, a fost integralist la toate meciurile jucate de Argentina la turneul final din Qatar. 

Mijlocaș - ENZO FERNANDEZ (ARGENTINA)

În vârstă de doar 21 de ani, fotbalistul sud-american a fost desemnat cel mai bun tânăr jucător al Cupei Mondiale din Qatar. Deocamdată este legitimat la Benfica, dar sunt zvonuri în presă că ar fi semnat deja un pre-contract cu Liverpool, urmând a ajunge pe Anfield în vara lui 2023.

Mijlocaș - LUKA MODRIC (CROAȚIA)

Balonul din Aur 2018 a fost cel mai important jucător al naționalei medaliate cu bronz, asa cum a fost și la ediția din 2018, atunci când Croația a pierdut finala cu Franța. Modric a împlinit 37 de ani în septembrie și a declarat că încă nu se retrage de la națională. Cum ar fi să-l vedem pe teren și la următoarea Cupă Mondială? 

Mijlocaș - ALEXIS MAC ALLISTER (ARGENTINA)

Este surpriza plăcută de la acest turneu mondial. A înscris cu Polonia și a pasat decisiv în finala cu Franța. Are doar 23 de ani, este evaluat la 32 de milioane de euro și joacă la Brighton. Foarte probabil, va ajunge la o echipă de top în următoarea perioadă.

ATACANT - KYLIAN MBAPPE (FRANȚA)

Starul francez și-ar fi dorit să devină din nou campion mondial, după titlul câștigat în 2018. A înscris trei goluri în finală, dar a ratat trofeul Cupei Mondiale. A marcat de opt ori în Qatar și a câștigat titlul de golgheter (Gheata de Aur). De punctat este faptul că la startul turneului final din Qatar, Mbappe avea cotă de 10.00 la pariuri sportive pentru a câștiga titlul de cel mai bun marcator.

ATACANT - OLIVIER GIROUD (FRANȚA)

Atacantul francez nu a făcut o finală foarte bună, dar per total, jucătorul de la AC Milan a fost unul dintre cei mai importanți fotbaliști din naționala lui Didider Deschamps. Olivier Giroud a înscris de patru ori în Qatar, iar ultima reușită a dus la eliminarea Angliei. La 36 de ani, a devenit cel mai bun marcator din istoria Franței cu 53 de goluri înscrise.

ATACANT - LIONEL MESSI (ARGENTINA)

A marcat o dublă în finală, a ajuns la 7 goluri înscrise în Qatar și a primit trofeul pentru cel mai bun jucător de la Cupa Mondială 2022. Messi şi-a îndeplinit visul! Starul argentinian a reuşit să câştige Cupa Mondială și astfel, şi-a asigurat locul între cei mai mari fotbalişti din istoria fotbalului. De evidențiat este faptul că la pariuri sportive, Argentina avea a patra șansă la câștigarea trofeului, după Brazilia, Franța și Anglia.


Publicat prima dată: 19 decembrie 2022

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.