Premier League păstrează tradiția fotbalului de Boxing Day și în acest an. Cupa Mondială s-a încheiat în urmă cu câteva zile, dar fotbaliștii din Anglia nu au pauză.

La fel ca în fiecare an, avem fotbal de calitate în a doua zi de Crăciun și pariuri sportive live la 888sport.

Ce este Boxing Day?

De regulă, Boxing Day se sărbătorește pe 26 decembrie, fiind mutată pe 27, dacă 26 pică într-o duminică. Nu este cazul în 2022, 26 decembrie fiind luni. Această tradiție datează din secolul al 19-lea.

Atunci, servitorii primeau cadouri, bani sau alimente de la stăpânii pe care îi slujeau și aveau posibilitatea să meargă să-și viziteze familiile. Așadar, inițial a fost o zi în care se ofereau/primeau cadouri, dar astăzi este o sărbătoare a reducerilor.

În Marea Britanie, Boxing Day este zi liberă și este echivalentă cu Black Friday-ul din Statele Unite ale Americii. 

Fotbalul de Boxing Day 

În secolul al 19-lea, nu erau multe modalități de a-ți petrece timpul. Televiziunea nu exista, iar la internet nu se gândea nimeni. Sportul reprezenta o alternativa a oamenilor care nu mergeau la spectacole de teatru sau circ.

Așadar, fotbalul și-a făcut prezența de Boxing Day. La început, se jucau partide între echipe apropiate din punct de vedere geografic pentru ca fanii să nu călătorească mult.

Se juca tur-retur, de Crăciun și în ziua următoare, de Boxing Day. Partidele se disputau pe stadioanele ambelor grupări, iar fanii parcurgeau același număr de kilometri în zile consecutive.

Primul meci inter-cluburi din istoria fotbalului

DA! S-a jucat de Boxing Day, pe 26 decembrie 1860. Sheffield FC, cea mai veche echipă de fotbal din lume s-a duelat cu Hallam FC. Atunci, Sheffield FC a câștigat cu 2-0 și impresionant este faptul că aceste două grupări există și astăzi.

Este drept, nu mai joacă la un nivel înalt. Sheffield FC se află în liga a 8-a, în timp ce Hallam FC evoluează în eșalonul al 10-lea.

Top 3 povești de Boxing Day

 • 1931. Fotbaliștii de la Clapton Orient, actuala Leyton Orient, au venit beți la meciul cu Bournemouth din ziua de Crăciun. Managerul lor a făcut greșeala de a le face cadou un butoi de bere.

 • 1937. Ceața densă a amânat multe meciuri, dar pe Stamford Bridge, Chelsea a jucat cu Charlton. Portarul Sam Bartram de la Charlton nu și-a mai văzut coechiperii câteva minute și a presupus că toți sunt în atac. Apoi a aflat că meciul a fost suspendat, iar colegii lui erau la vestiar de 10-15 minute.

 • 1914. Era prima zi de Crăciun în timpul Primului Război Mondial. Atunci a avut loc celebrul armistițiu dintre soldații germani și cei englezi care au jucat fotbal între tranșee. Scorul nu este cunoscut, dar important este că fotbalul a învins războiul, chiar și pentru o zi.

Etapa de Boxing Day 2022

Luni se joacă 7 meciuri, iar runda începe cu partida de la 14:30 dintre Brentford și Tottenham. Victoria oaspeților îți aduce miza x 2.00.

Liverpool joacă de la 19:30 în deplasare cu Aston Villa. Un succes al "cormoranilor" este cotat cu 1.66. Ziua se încheie cu un derby londonez. De la 22:00, lidera Arsenal se duelează cu West Ham. “Ciocănarii” au fost învinși la ultimele 6 vizite pe Emirates.

1.50 este cota pentru o victorie a “tunarilor”, iar un meci cu minim trei schimbări ale tabelei de marcaj îți aduce miza x 1.80 la pariuri sportive live pe 888sport.

Marți pe 27 decembrie, avem două confruntări cu favorite clare. Chelsea joacă pe teren propriu cu Bournemouth, în timp ce Manchester United o întâlnește în fața propriilor suporteri pe Nottingham.

Victorie Chelsea & victorie Manchester United formează un combo cu o cotă totală de 1.68.

Miercuri, etapa se închide cu duelul dintre Leeds și Manchester City. “Cetățenii” sunt clar favoriți, fiind cotați cu 1.26 la victorie. Echipa lui Guardiola a marcat de 11 ori în ultimele două meciuri directe.

O confrutare cu cel puțin 4 goluri îți aduce miza x 2.05. Alege selecțiile tale favorite de pariuri sportive live la 888sport.

Program & cote pentru etapa a 17-a din Premier League

Luni, 26 decembrie:

 • 14:30, Brentford vs Tottenham

 • 17:00, Leicester City vs Newcastle United

 • 17:00, Southampton vs Brighton & Hove Albion

 • 17:00, Crystal Palace vs Fulham

 • 17:00, Everton vs Wolverhampton Wanderers

 • 19:30, Aston Villa vs Liverpool

 • 20:00, Arsenal Londra vs West Ham

Marți, 27 decembrie:

 • 19:30 Chelsea vs Bournemouth

 • 22:00 Manchester United vs Nottingham Forest

Miercuri, 28 decembrie:

 • 22:00, Leeds United vs Manchester City

Publicat prima dată: 22 decembrie 2022

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.