Emoție, bucurie, dezamăgire, nostalgie și multe alte sentimente ne încearcă la fiecare ediție de Cupă Mondială.

Suntem alături de favorita noastră până în ultima clipă și privim cu admirație cum marii jucători ai planetei oferă un nou recital magnific.

Însă, chiar dacă cu un ochi ne bucurăm să vedem magicieni pe teren, cu un alt ochi privim cu tristețe cum unii jucători vor fi prezenți pentru ultima dată la un turneu de o asemenea anvergură.

Astfel, astăzi vom trece în revistă jucătorii pentru care Campionatul Mondial de Fotbal 2022 va fi ultimul.

Lionel Messi 

În vârstă de 35 ani, jucătorul PSG-ului se află cel mai probabil la ultimul său Campionat Mondial de Fotbal.

Crescut în academia „La Masia”, argentinianul a îmbrăcat tricoul naționalei sale de 164 ori, timp în care a înscris 90 goluri.

Alături de Argentina, Lionel Messi a câștigat Copa America în 2021, după ce în prealabil pierduse 3 finale ale turneului, în 2007, 2015 și 2016.

De asemenea, în 2014, Messi & Argentina au jucat finala Cupei Mondiale, unde au fost învinși de Germania.

Pentru turneul final din 2022, naționala „Albiceleste” este a doua favorită la trofeu, primind cotă 6.00.

Cei ce consideră că fostul star al Barcelonei va obține distincția de golgheter al competiției din Qatar, se pot bucura de cotă 15.00.

Cristiano Ronaldo

Dacă în 2026 Messi va avea 39 ani și, cel puțin teoretic, unii suporteri încă își mai fac speranțe să fie prezent la turneul final, nu același lucru se poate spune și despre Cristinao Ronaldo.

Lusitanul va împlini peste 3 luni onorabila vârstă de 38 ani, iar la următoarea ediție de Cupa Mondială se va apropia de 42 ani! 

Născut la Madeira, CR7 s-a luptat toată viața sa cu recordurile și marea majoritate a acestora îi poartă semnătură.

Printre multe altele, acesta este cel mai prolific marcator al unei echipe naționale, cu 117 reușite în tricoul naționalei, pentru care a evoluat în 191 partide.

Cele mai importante performanțe reușite alături de echipa națională au fost câștigarea Campionatului European din 2016 și triumful din Nations League, izbutit în 2018-2019.

În Qatar, Cristiano Ronaldo primește cotă 17.00 să fie desemnat golgheter, în timp atingerea finalei de către Portugalia este listată la cotă 6.50.

Robert Lewandowski

Un alt veteran al fotbalului este polonezul Robert Lewandowski, 34 ani, care și-a reprezentat naționala începând cu anul 2008 și pentru care a fost prezent în 134 meciuri, înscriind de 76 ori. 

Gheata de Aur în 2021 și în 2022, Lewandowski nu a avut norocul să reprezinte o grupare cu șanse reale la fazele finale ale turneelor.

Astfel, pentru varianta „Polonia ajunge în finală” pariorii pot miza pe o cotă 41.00.

Tocmai pentru că, cel mai probabil, națioanal sa se va opri încă din fazele incipiente ale turneului final, Lewa beneficiază de aceeași cotă – 41.00, pentru a fi desemnat golgheterul competiției.

Neymar Junior

Neymar, mai tânăr decât jucătorii menționanați anterior, va împlini 31 ani pe 5 februarie.

Șansele ca acesta să evolueze și la Cupa Mondială de Fotbal din 2026 sunt limitate, mai ales că reprezintă „Selecao”, Brazilia fiind de departe reprezentativă cu cele mai multe talente la nivel global.

Până acum, din 2010 și până în prezent, Neymar a îmbrăcat tricoul primei reprezentative de 121 ori. În acest interval a reușit, de asemenea, să înscrie de 75 ori, fiind la doar două goluri de recordul lui Pele!

În ciuda faptului că vine din țara cu cele mai multe Cupe Mondiale în palmares, 5 la număr, Neymar nu se poate mândri decât cu semifinalele turneului din 2014, desfășurat chiar pe pământ brazilian.

Spre deosebire de jucătorii amintiți anterior în această listă, Neymar primește cotă 15.00 pentru a fi desemnat cel mai bun marcator al competiției.

Acest lucru se întâmplă și pentru că cei mai mulți dintre specialiști o văd pe Brazilia drept principala candidată la trofeu, primind cotă 5.00.

Karim Benzema

Ultimul, dar nu cel din urmă, din topul nostru este vârful lui Real Madrid, Karim Benzema.

Desemnat Balonul de Aur al anului 2022, francezul va împlini 35 ani în luna decembrie a acestui an. În acest context, peste 4 ani, șansele ca Benzema să mai reprezinte tricoul „Cocoșului Galic” sunt infime.

Alături de selecționata Franței, Benzema nu s-a butut bucura decât de triumful din Nations League, înregistrat în 2020-2021.

Acest fapt se datorează în primul rând absenței lui Karim din națională în intervalul 2016-2021!

În ciuda faptului că nu a fost selecționat peste 5 ani la lot, cifrele sale pentru prima reprezentativă sunt fantastice: 97 meciuri și 37 goluri!

Franța primește cotă 7.00 pentru câștigarea trofeului, aflându-se printre principalele favorite.

Faptul că există toate premisele ca elevii lui Deschamps să joace multe meciuri în Qatar, Karim Benzema, la rândul său, este cotat printre favoriții la „gheata de aur” a competiției, primind cotă 11.00.

Mențiuni importante

Pe lângă cei anterior menționați, Campionatul Mondial de Fotbal 2022 ar putea să fie ultimul și pentru jucători precum:

  • Luka Modric – Croația, 154 meciuri și 23 goluri în națională;

  • Gareth Bale – Țara Galilor, 108 meciuri și 39 goluri în națională;

  • Luis Suarez – Uruguay, 134 meciuri și 68 goluri în națională;

  • Thomas Muller – Germania, 118 meciuri și 44 goluri în națională;

  • Thiago Silva – Brazilia, 109 meciuri și 7 goluri în națională. 


Publicat prima dată: 11 noiembrie 2022

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.