A rămas mai puțin de o lună până la debutul Cupei Mondiale de fotbal 2022 din Qatar.

Granzii din Europa și America de Sud își fac ultimele calcule pentru turneul programat între 20 noiembrie și 18 decembrie.

Campionatul Mondial de fotbal 2022 va avea la start 32 echipe din 5 confederații ce își vor disputa supremația.

Principalele favorite la trofeu

Bookmakerii o văd pe Brazilia drept principala favorită la caștigarea turneului final. Cupa Mondială 2022, dacă va fi câștigată de „Selecao”, va fi ediția a 6-a din palmaresul selecționatei sud-americane.

Victoria acesteia este listată la cotă 5.00. Marea rivală a grupării antrenate de Tite este Argentina.

Condusă de pe banca tehnică de Lionel Scaloni, cu două titluri mondiale în palmares, reprezentativa „Albiceleste” primește cotă 7.50 să câștige trofeul în Qatar.

De altfel, Argentina este a doua favorită a bookmakerilor la Campionatul Mondial de fotbal 2022. Messi & co. împart poziția secundă în clasamentul favoritelor cu Franța - cotă 7.50.

Campioana mondială în exercițiu, selecționata „Cocoșului galic”, are de partea ei multiple argumente pentru un potențial triumf, inclusiv faptul că proaspătul deținător al Balonului de Aur, Karim Benzema, va fi prezent în echipa lui Didier Deschamps!

Campioni în 2018, francezii împart „podiumul favoritelor” europene cu Anglia – cotă 9.50 și Spania – cotă 10.00.

Dacă acestea sunt principalele candidate la Cupa Mondiala 2022, mai mulți specialiști ai fotbalului internațional vorbesc despre faptul că am putea să avem o campioană în premieră absolută, precum Olanda – cotă 14.00, Portugalia – cotă 16.00, Belgia – cotă 18.00 sau chiar Danemarca – cotă 34.00.


Cupa Mondială 2022 – Golgheterul competiției 

Salvatore Schillaci, Hristo Stoichkov, Ronaldo (Luis Nazario de Lima), Miroslav Klose, Thomas Muller sau Harry Kane sunt doar câteva dintre numele trecute în ultimii 30 ani pe lista golgheterilor Cupei Mondiale.

Cine își va trece definitiv numele în istorie după turneul din Qatar?

Pentru a-și apăra distincția obținută în 2018, Harry Kane primește cotă 9.00, englezul fiind și principalul favorit al bookmakerilor.

În cazul în care jucătorul născut la Walthamstow va înscrie cele mai multe goluri la Campionatul Mondial de fotbal 2022 nu doar că va fi primul jucător din istorie care reușește această performanță de două ori consecutiv, ci va fi primul jucător din întreaga istorie a fotbalului care a fost desemnat de două ori cel mai bun marcator la un turneul final mondial!

Însă, vârful lui Tottenham Hotspur va avea rivali pe măsură în această cursă.

Kylian Mbappe – cotă 10.00, Lionel Messi – cota 15.00, Cristiano Ronaldo – cota 15.00, Neymar – cotă 18.00 sau Romelu Lukaku – cotă 18.00 sunt doar câteva dintre numele care pot să-i „fure” distincția lui Harry Kane.

Cel ce este văzut de majoritatea specialiștilor drept principalul contracandidat al reprezentantului Albionului este nimeni altul decât Karim Benzema, proaspătul deținător al Balonului de Aur! Elevul lui Carlo Ancelotti de la Real Madrid primește cotă 12.00 pentru a fi cel mai prolific atacant din Qatar.


Cupa Mondială 2022 – Pase decisive

O luptă cel puțin la fel de aprigă precum cea pentru golgheter este cea pentru jucătorul care va oferi cele mai multe pase decisive la Cupa Mondială de fotbal 2022.

Pe lista favoriților bookmakerilor regăsim unele nume cunoscute încă din lista potențialilor golgheteri: Lionel Messi – cotă 12.00, Neymar – cotă 12.00 sau Kylian Mbappe – cotă 15.00.

Totuși, cei mai mulți dintre iubitorii fotbalului îl văd drept principal favorit pe belgianul Kevin de Bruyne – cotă 12.00. Mijlocașul lui Manchester City s-a remarcat în întreaga sa carieră drept un veritabil „killer” în materie de assist-uri.

Pe lângă el, cei ce își doresc să încerce pariuri mai ambițioase își pot îndrepta atenția către Eden Hazard – cotă 18.00, Raheem Sterling – cotă 21.00 sau Vinicius Junior – cotă 21.00.


Pariuri speciale Cupa Mondială de fotbal 2022

Pe lângă pariurile clasice oferite de bookmakeri, cei ce își doresc să beneficieze de cote excelente se pot orienta și către diverse pariuri speciale pe durata turneului din Qatar.

Mai precis, cele mai populare variante speciale de la Campionatul Mondial de fotbal 2022 sunt combinațiile compuse din câștigătoarea trofeului și cel mai bun marcator al turneului. Cele mai pariate astfel de variante sunt următoarele:

  • Anglia să câștige și Harry Kane să câștige Gheata de Aur – cotă 12.00

  • Franța să câștige și Kylian Mbappe să câștige Gheata de Aur – cotă 12.00

  • Franța să câștige și Karim Benzema să câștige Gheata de Aur – cotă 12.00

  • Brazilia să câștige și Neymar să câstige Gheata de Aur – cotă 21.00

  • Argentina să câștige și Messi să câștige Gheata de Aur – cotă 24.00

  • Argentina să câștige și Lautaro Martinez să câștige Gheata de Aur – cotă 36.00

  • Belgia să câștige și Romelu Lukaku să câștige Gheata de Aur – cotă 36.00


De unde va veni câștigătoarea?

În final, un alt pariu extrem de interesant este cel pe numele grupei din care va proveni câștigătoarea turneului.

Dacă noua campioana mondială va veni din Grupa E primim cotă 4.75, în timp ce dacă grupa care va da câștigătoarea va fi G, beneficiem de cotă 5.50.

În fine, bookmakerii oferă cotă 6.00 pentru victoria finală a unei echipei din Grupa B, aceeași cotă fiind listată și pentru Grupa D. 


Publicat prima dată: 26 octombrie 2022

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.