Simona Halep este una dintre cele mai bogate sportive din istoria României. Averea Simonei Halep este estimată de revistele de specialitate între 48 și 52 de milioane de euro. Cu această sumă, Simona a prins topul celor mai bogați români realizat de revista Capital.

În acest top realizat pe anul 2024, Simona ocupă locul 198, în timp ce Ion Țiriac este pe poziția secundă, cu o avere estimată la 2 miliarde de euro. Poate ea să fie la înălțimea cotelor de pariuri tenis și să-și sporească bogăția cu o altă victorie de Grand Slam în acest an?

Din ce face bani Simona Halep?

Dincolo de premiile de la turnee, Simona Halep și-a investit o bună parte din banii câștigați din tenis în imobiliare. În ultimii ani, sportiva noastră a efectuat mai multe tranzacții imobiliare.

La finalul anului trecut, Simona și-a scos la vânzare vila superbă din Snagov, la un preț de 4,4 milioane de euro. Nu se știe oficial suma cu care a fost vândută, însă pe site-ul agenției imobiliare apare că locuința nu mai este disponibilă.

În același timp, presa a scris că Simona a plătit 3 milioane de euro pentru a cumpăra două apartamente de lux din București, de la un complex construit de antrenorul Cosmin Olăroiu, alături de câțiva asociați în cartierul Floreasca.

Este vorba despre un complex de lux, în care un apartament cu două dormitoare are un preț de pornire de 1,57 de milioane de euro. Pentru că a cumpărat două, Simona a primit o reducere.

Simona investește și în alte domenii

Simona mai are și alte proprietăți în București, Constanța și Poiana Brașov, dar recent a început să investească și în Dubai. În același timp, jucătoarea din Constanța a investit și în segmentul hotelier.

Are hoteluri în Constanța și Poiana Brașov, iar acestea se poziționează în categoria premium, cu tarife peste media din România. De altfel, și condițiile oferite sunt unele foarte bune, potrivit site-urilor cu recenzii hoteliere.

În urmă cu aproximativ un an, sportiva a început să investească și în domeniul medical. Mai exact, a construit o clinică de kinetoterapie în orașul natal, Constanța. Aceasta se numește SIHA, o combinație dintre prenumele și numele campioanei.

Echipamentele medicale de aici sunt de ultimă generație, iar investiția este de ordinul sutelor de mii de euro. De fapt, inclusiv Simona a folosit serviciile propriei clinici pentru a se recupera.

”Clinica noastră vă pune la dispoziție o întreagă gamă de servicii medicale de recuperare și întreținere a condiției fizice, oferite sub îndrumarea și supravegherea echipei noastre de profesioniști", a fost mesajul Simonei.

Fosta lideră a clasamentului WTA a avut și o cafenea în Constanța, pe care a închis-o însă.

De asemenea, contractele de sponsorizare reprezintă și ele o sursă constantă de venit pentru Simona. Chiar și pe perioada suspendării, Simona nu a fost abandonată de sponsori și a continuat să încaseze sume importante.

De fapt, am și putut să o vedem în campanii de promovare a unor branduri în ultima perioadă.

În fiecare an, Simona încasează în jur de 4 milioane de dolari din partea sponsorilor. Printre sponsorii pe care Simona îi are în acest moment sunt Banca Transilvania, Dedeman, Nike, Wilson, Rexona și Hublot.

Cu toți, jucătoarea noastră are parteneriate de durată, semn că ambele părți sunt mulțumite.

Simona Halep ocupă locul 3 în topul celor mai mari câștiguri din istoria tenisului

Simona Halep se află pe poziția a treia în topul celor mai mari câștiguri obținute din tenis, potrivit datelor oficiale oferite de WTA. Încasările Simonei Halep la turneele la care a luat parte sunt în valoare de 40.203.437 de dolari. Sumele au fost impozitate ulterior.

Pe primul loc în acest top se află americanca Serena Williams, urmată de sora ei, Venus Williams. În funcție de rezultatele pe care le va avea în următoarea perioadă, Simona o poate întrece pe Venus Williams, deoarece diferența dintre cele două este de aproximativ 2 milioane de dolari.

Iar semnele că Simona vrea să mai joace sunt destul de clare. Noul antrenor al sportivei, Carlos Martinez, a afirmat că planul româncei este să mai stea în circuit cel puțin doi ani.

"Vrea să joace încă 2-3 ani cu siguranță, dar nici nu și-a stabilit nicio dată. Dar va vedea atunci dacă mai poate juca 2-3 ani, însă acum ea gândește pe termen lung. Are 32 de ani, nu e chiar atât de bătrână, în capul ei este ideea de a reveni în elită, de a fi din nou în vârf luptând pentru marile titluri. Vorbim despre o jucătoare foarte mare, dincolo de tot ce a realizat, pentru mine este o referință", a declarat Carlos Martinez.

Top 10 cele mai mari câștiguri din istoria tenisului

  1. Serena Williams - 94.816.730 dolari

  2. Venus Williams - 42.625.447 dolari

  3. Simona Halep - 40.203.437 dolari 

  4. Maria Sharapova - 38.777.962 dolari 

  5. Petra Kvitova - 37.252.032 dolari 

  6. Victoria Azarenka - 37.113.354 dolari 

  7. Caroline Wozniacki - 35.864.738 dolari 

  8. Angelique Kerber - 32.284.533 dolari 

  9. Agnieszka Radwańska - 27.683.807 dolari 

  10. Iga Swiatek - 27.068.071 dolari

Simona Halep, o carieră de excepție

Dincolo de perioada de suspendare pe care a ispășit-o pentru neglijență, Simona Halep rămâne cu o carieră de excepție și este una dintre cele mai bune sportive din istoria României. Are în palmares două turnee de Grand Slam, la Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019.

Deja câștigătoare la French Open, Halep va apărea și în acest an la pariuri Roland Garros.

De asemenea, a stat 64 de săptămâni pe primul loc în clasamentul WTA, fiind în top 10 la acest capitol în toată istoria tenisului.

A câștigat 24 de trofee WTA la simplu și este una dintre favoritele la pariuri sportive la toate evenimentele la care participă.

Pare paradoxal, dar chiar și după un an și jumătate de pauză este văzută cu șanse bune să câștige turneele la care ia parte, așa cum se întâmplă și la Roland Garros 2024, unde este a patra favorită în viziunea operatorilor.

Premiile câștigate de Simona sunt o recompensă pentru o muncă impresionantă pe care a efectuat-o. Simona a fost dintotdeauna o luptătoare, atât pe teren, cât și în afara lui.

Dacă pe teren a câștigat numeroase trofee, cea mai importantă luptă în care a răzbit în ultima perioadă este procesul din cazul de dopaj, în care a reușit să scape de suspendarea de 4 ani, după ce s-a dovedit că suplimentul pe care l-a luat era contaminat.


Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.