Ediția din 2024 de la Wimbledon se desfășoară între 1 și 14 iulie și pune la start cei mai buni jucători din lume. La masculin, Carlos Alcaraz încearcă să își apere trofeul, în timp ce competiția feminină a avut-o câștigătoare pe Marketa Vondrousova.

Novak Djokovic a trecut peste problemele medicale și încearcă să își mărească numărul de trofee de Grand Slam câștigate și să ajungă la 25.

Este de departe unul dintre favoriții la pariuri sportive să reușească această performanță, iar ambiția sa este să îl egaleze pe Roger Federer ca jucător cu cele mai multe trofee la Wimbledon, 8.

La feminin, va fi prima ediție din 1996 încoace la care nu participă măcar una dintre surorile Williams. Iar eliminarea suferită de Karolina Pliskova în primul tur face să avem o finalistă în premieră la Wimbledon de pe partea de jos a tabloului.

Pariuri Wimbledon: Favoriții de la masculin

Jannik Sinner, un tenismen cu o ascensiune fulminantă, este principalul favorit să câștige Wimbledon 2024. Cota la Wimbledon pentru un triumf al lui Sinner este de 2.75, puțin mai bine clasat decât Carlos Alcaraz. Cotele complete pentru câștigarea turneului de la Wimbledon sunt următoarele:

  • Jannik Sinner - 2.75

  • Carlos Alcaraz - 3.25

  • Novak Djokovic - 4.00

  • Hubert Hurkacz - 13.00

  • Alexander Zverev - 15.00

Pariuri Wimbledon: Favoritele de la feminin

Iga Swiatek are un moral excelent după ce a câștigat din nou Roland Garros, dar se poate descurca ea la fel de bine și pe iarbă? Până acum nu a reușit, astfel că vedem cum cotele pentru câștigarea Wimbledon la feminin sunt destul de echilibrate.

  • Iga Swiatek - 4.50

  • Cori Gauff - 5.00

  • Elena Rybakina - 5.00

  • Ons Jabeur - 12.00

  • Emma Răducanu - 17.00

Ponturi la pariuri pentru Wimbledon 2024

Jannik Sinner să câștige turneul de la Wimbledon

Jannik Sinner a avut o ascensiune fulminantă care l-a dus până pe primul loc în clasamentul ATP în acest an. A început să simtă gustul victoriilor mari la Australian Open, unde a câștigat în ianuarie primul său Grand Slam din carieră.

Și la Roland Garros a avut o prestație decentă, fiind eliminat în semifinale. La Wimbledon, până acum a ajuns cel mai departe în semifinale, la ediția de anul trecut. Mai are o eliminare în sferturile de finală și una în primul tur.

Nu trebuie uitat că este încă un tenismen tânăr, astfel că Wimbledon 2024 poate fi o mare ocazie pentru el să demonstreze ce poate. El a demonstrat deja că se poate descurca și pe iarbă, iar în această vară a câștigat turneul de la Halle.

Ce-i drept, fiind un turneu mai mic, nici nu a avut adversari pe măsură, dar pentru Sinner a fost cu siguranță un antrenament bun. Iar cota de 2.75 pe care o găsești în secțiunea de pariuri tenis de la 888sport pentru ca Sinner să fie campion merită luată în calcul, după debutul cu dreptul de la ediția din acest an în fața lui Hanfmann.

Elena Rybakina să fie campioană la feminin

Elena Rybakina poate profita de faptul că Aryna Sabalenka, una dintre marile favorite de la Wimbledon 2024, s-a retras din cauza problemelor medicale. Iga Swiatek nu este nici pe departe o jucătoare la fel de bună pe iarbă și pare că nu are mari așteptări de la ediția din acest an.

De fapt, ea nici nu a jucat la vreun turneu pe iarbă înainte de Wimbledon 2024. Poloneza a trecut o singură dată de optimi la Wimbledon în patru apariții, la ediția de anul trecut, când s-a oprit în sferturile de finală.

Nici Cori Gauff nu se simte prea bine la Wimbledon, așa că Elena Rybakina pare a avea un traseu bun spre câștigarea trofeului. Și ea a avut probleme medicale și a fost nevoită să se retragă din turneul de la Berlin, dar acum este pregătită să joace la cel mai bun nivel.

Iar la Wimbledon a obținut cel mai bun rezultat din cariera sa, în 2022, când a câștigat trofeul. Rybakina are un procentaj de 88% al victoriilor pe tabloul principal de la Wimbledon, cel mai bun dintre toate turneele de Grand Slam la care a luat parte.

Cori Gauff să câștige al patrulea sfert al tabloului

Al patrulea sfert de la Wimbledon 2024 din secțiunea feminină pare a fi cel mai dezechilibrat. Sunt ceva nume cunoscute aici, precum Naomi Osaka, Bianca Andreescu și Madison Keys, dar acestea par a fi departe de forma din urmă cu câțiva ani.

Iar Wimbledon este un turneu pe care îl câștigi dacă ai un ritm bun și ești în formă. În aceste condiții, chiar dacă nu a rupt gura târgului până acum la Wimbledon, Cori (Coco) Gauff își poate fructifica avantajul formei și să câștige al patrulea sfert.

Cota oferită de bookmakeri pentru acest pariu este 2.00, astfel că merită încercată.

Premiile de la Wimbledon 2024:

  • Turul I: 71.000 de euro

  • Turul II: 110.000 de euro

  • Turul III: 169.000 de euro

  • Optimi: 267.000 de euro

  • Sferturi: 443.000 de euro

  • Semifinale: 844.000 de euro

  • Accederea în finală: 1.653.000 de euro

  • Câștigarea trofeului: 3.180.000 de euro

Cine televizează Wimbledon 2024 în România?

Meciurile de la Wimbledon 2024 vor putea fi urmărite în România pe canalele Eurosport.

Când a avut loc prima ediție de la Wimbledon?

Istoria turneului de la Wimbledon a început pe 23 iulie 1868, când s-a înființat complexul The All England Lawn Tennis and Croquet Club. Prima ediție a fost organizată însă în 1877, iar la start s-au aflat 22 de jucători, toți bărbați. Câștigător a fost Spencer Gore.

Prima ediție feminină a avut loc în 1884. Până în anul 1922, campionul disputa automat finala la ediția următoare. Din 1937, meciurile de la Wimbledon, turneu recunoscut pentru stilul său conservator, au început să fie televizate.


Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.