Jucători precum Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer, Serena Williams, Margaret Court și Steffi Graf au marcat istoria tenisului.

Rezultatele excepționale pe care le-au obținut le-au adus, pe bună dreptate, un loc în istoria acestui sport. Iar turneele de Grand Slam sunt un etalon al performanței la cel mai înalt nivel.

Să câștigi un Grand Slam este ceva excepțional, dar când faci acest lucru de cel puțin 20 de ori înseamnă că ești o legendă a acestui sport. Iar în acest articol ne vom axa pe jucătorii care au scris istorie la turneele de Grand Slam.

Topul jucătorilor care au câștigat cele mai multe turnee de Grand Slam

 • Novak Djokovic - 24 trofee

 • Rafael Nadal - 22 trofee

 • Roger Federer - 20 trofee

 • Pete Sampras - 14 trofee

 • Roy Emerson - 12 trofee (toate în Era Amatorilor)

 • Rod Laver - 11 trofee (6 în Era Amatorilor)

 • Bjorn Borg - 11 trofee

 • Bill Tilden - 10 trofee (toate în Era Amatorilor)

 • Fred Perry - 8 trofee (toate în Era Amatorilor)

 • Ken Rosewall - 8 trofee (4 în Era Amatorilor)

 • Jimmy Connors - 8 trofee

 • Ivan Lendl - 8 trofee

 • Andre Agassi - 8 trofee

În total au fost 153 de campioni diferiți în cele 485 de ediții ale turneelor de Grand Slam disputate în toată istoria. În Open Era, 58 de jucători au câștigat cele 224 de ediții ale turneelor de Grand Slam.

Ken Rosewall, Rod Laver și John Newcombe sunt singurii jucători care au câștigat turnee de Grand Slam atât în Era Amatorilor, cât și în Open Era.

Novak Djokovic, lider incontestabil

Recordul lui Novak Djokovic cu greu va fi doborât, în condițiile în care Rafael Nadal a ajuns pe finalul carierei și este tot mai măcinat de probleme medicale.

Djokovic își poate îmbunătăți și mai mult palmaresul, în condițiile în care este în top 3 favoriți la pariuri tenis la toate turneele de Grand Slam la care ia parte. Chiar dacă în 2024 a avut rezultate sub așteptări și nu a mai câștigat un Grand Slam, cifrele sârbului vorbesc de la sine.

El are 10 trofee la Australian Open, 3 la Roland Garros, 7 la Wimbledon și 4 la US Open. Nu puțini sunt cei care se întreabă acum dacă nu cumva Djokovic este cel mai bun jucător din istoria tenisului.

Rafael Nadal, regele zgurii

Niciun alt jucător în istorie nu a avut rezultate atât de bune pe zgură așa cum Rafael Nadal a făcut-o.

Practic, el putea câștiga fiecare ediție la Roland Garros la care a luat parte. Nu a făcut-o în 2024, dar chiar și dacă venea după o perioadă mare de absență, tot a fost printre primii 6 favoriți la casele de pariuri online.

În total, Rafael Nadal are nu mai puțin de 14 titluri la Roland Garros. El a mai câștigat de câte două ori Australian Open și Wimbledon, iar la US Open s-a impus de 4 ori. Ultimul său trofeu de Grand Slam datează din 2022.

Roger Federer, marele campion elvețian

Influența lui Roger Federer este de necontestat. Timp de 15 ani, elvețianul a concurat la cel mai înalt nivel, iar retragerea sa a produs multă tristețe. A încheiat o carieră de excepție cu 20 de trofee în palmares.

Cele mai multe, 8 la număr, le-a obținut la Wimbledon, turneu la care era mereu printre favoriții la pariuri. Și pe hard s-a descurcat mai mult decât decent, iar în palmaresul său se găsesc 6 trofee la Australian Open și 5 la US Open.

În schimb, se poate spune că zgura nu a fost suprafața sa preferată, din moment ce are doar 1 trofeu câștigat la Roland Garros.

Topul jucătoarelor care au câștigat cele mai multe trofee de Grand Slam

 • Margaret Court - 24 trofee (11 în Era Amatorilor)

 • Serena Williams - 23 trofee

 • Steffi Graf - 22 trofee

 • Helen Wills Moody - 19 trofee (toate în Era Amatorilor)

 • Chris Evert - 18 trofee

 • Martina Navratilova - 18 trofee

 • Billie Jean King - 12 trofee (8 în Era Amatorilor)

 • Monica Seles - 9 trofee

 • Maureen Connolly - 9 trofee (toate în Era Amatorilor)

Cele 458 de ediții ale turneelor de Grand Slam la feminin au fost câștigate în total de 130 de jucătoare.

Margaret Court, regina de la Australian Open

În perioada în care a activat, Margaret Court a fost jucătoarea care a dominat Australian Open. A câștigat acest turneu de 11 ori. Ce-i drept, în acea perioadă formatul era diferit, în special în Era Amatorilor.

Tocmai din acest motiv, mulți specialiști o consideră pe Serena Williams cea mai bună jucătoare din istorie. Margaret Court a confirmat și la celelalte turnee de Grand Slam și a câștigat de câte 5 ori Roland Garros și US Open și s-a impus de 3 ori la Wimbledon.

Serena Williams, jucătoarea bună pe toate suprafețele

Serena Williams este o adevărată legendă a tenisului feminin și timp de două decenii a fost de neoprit. A câștigat nu mai puțin de 23 de trofee, dintre care 7 la Australian Open, 7 la Wimbledon, 6 la US Open și 3 la Roland Garros.

S-a retras însă cu regretul că nu a putut să egaleze recordul lui Margaret Court. A revenit pe teren după ce a devenit mamă, cu gândul să facă acest lucru, dar nu a mai izbutit.

Inclusiv Simona Halep a învins-o în finala de la Wimbledon 2019, o mare surpriză la pariuri sportive la acea vreme. Serena rămâne însă o legendă a acestui sport și pentru mulți este cea mai bună tenismenă din istorie.

Steffi Graf, mașinăria de tenis

Nemțoaica Steffi Graf a avut rezultate de excepție în perioada în care a concurat. În doar 12 ani a reușit să câștige nu mai puțin de 22 de turnee de Grand Slam.

Încă de la o vârstă fragedă a reușit să se impună în marile competiții, iar la Australian Open a câștigat de 4 ori, la Wimbledon de 7 ori, la US Open de 5 ori, iar la Roland Garros de 6 ori.

Și ea este o jucătoare care a impresionat pe toate suprafețele. După retragerea din tenis, ea s-a căsătorit cu Andre Agassi, un alt nume de legendă.


Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.