Ediția cu numărul 123 de la Roland Garros se va disputa între 20 mai și 9 iunie, iar proba masculină ne propune o întrecere interesantă.

Campionul de anul trecut, Novak Djokovic, încearcă să-și apere trofeul, însă Carlos Alcaraz se anunță principalul pericol.

Pe 888sport ai deja posibilitatea să mizezi în secțiunea de pariuri tenis pe câștigătorul de la Roland Garros 2024, la cote atractive.

Principalul favorit este Carlos Alcaraz, însă Novak Djokovic este aproape de el. Tenismeni ca Jannik Sinner, Rafael Nadal, Casper Ruud și Stefanos Tsitsipas nu merită nici ei ignorați. Cotele sunt următoarele:

 • Carlos Alcaraz - 2.62

 • Novak Djokovic - 3.50

 • Jannik Sinner - 4.00

 • Rafael Nadal - 7.00

 • Casper Ruud - 12.00

 • Stefanos Tsitsipas - 12.00

Prezentarea principalilor favoriți la câștigarea Roland Garros 2024

Carlos Alcaraz

Deși este considerat un jucător bun pe zgură, Carlos Alcaraz nu a reușit să câștige încă Roland Garros. El are două trofee de Grand Slam în palmares, la US Open 2022 și Wimbledon 2023.

În schimb, la Roland Garros a ajuns cel mai departe în semifinale, la ediția de anul trecut. Mai are o prezență în turul 3 și una în sferturile de finală.

De la an la an, Alcaraz a fost din ce în ce mai bun la Roland Garros, iar mulți specialiști îl consideră principalul favorit la ediția din 2024.

Forma lui bună nu am putut să o vedem la Madrid, unde a fost eliminat în sferturi, dar ibericul are o șansă bună să pună mâna pe marele trofeu la Roland Garros.

Novak Djokovic

Tenismenul sârb a anunțat că va avea grijă de programul său în acest sezon în așa fel încât să fie pregătit pentru marile competiții, iar în 2024 a jucat destul de puțin.

A luat parte la Australian Open, unde a fost eliminat în semifinale, la Indian Wells a pierdut în turul 3, iar la Monte Carlo în semifinale.

La Roland Garros, Djokovic are trei trofee în palmares, câștigate în 2016, 2021 și 2023. El are un procentaj de 85% al victoriilor, cel mai mic dintre toate turneele de Grand Slam.

În total are 92 de victorii și 16 înfrângeri pe tabloul principal. Pe lângă cele trei titluri câștigate, Djokovic mai are și patru finale pierdute la Roland Garros.

Dacă va fi apt din punct de vedere fizic, îi va face viața grea lui Carlos Alcaraz în cursa pentru mare trofeu, motiv pentru care este o alegere adesea întâlnită printre cei care joacă la pariuri în cursa pentru câștigarea Roland Garros.

Jannik Sinner

Jannik Sinner are o ascensiune impresionantă de când a fost preluat de Darren Cahill, dar va putea el să se descurce și pe zgura de la Roland Garros?

Cel puțin rezultatele de până acum de la Openul Franței nu îi dau prea mare încredere. Anul trecut a fost eliminat în turul 2, iar în 2021 și 2022 a cedat în optimi.

Sinner este însă impulsionat de titlul pe care l-a câștigat la Australian Open 2024, iar cei care stabilesc cote roland garros îi oferă șansa a treia la câștigarea Roland Garros.

El a ajuns în fazele finale la Monte Carlo, a câștigat și turneul de la Miami, astfel că încrederea sa este cu siguranță la cel mai înalt nivel. Rămâne de văzut cum îl va afecta retragerea de la Madrid.

Rafael Nadal

Rafael Nadal a anunțat că va juca la Roland Garros doar dacă se va simți bine, astfel că este un semn de întrebare legat de prezența sa.

Veteranul spaniol a emoționat pe toată lumea prin discursul pe care l-a avut după eliminarea din optimile de la Madrid, iar rezultatele din acest an sunt sub așteptări, având în vedere că a lipsit o bună perioadă de pe teren.

La Barcelona a pierdut în turul 2, iar la Madrid în optimi. Nadal este considerat "regele zgurii", iar acest lucru se întâmplă pe bună dreptate.

A câștigat turneul de la Roland Garros de 14 ori în 18 apariții. Ultima dată s-a întâmplat chiar la ultima apariție, în 2022. De fapt, el s-a impus la 5 din ultimele 6 prezențe la Roland Garros.

Dacă va fi bine din punct de vedere fizic, Rafael Nadal chiar are o șansă bună să încheie un capitol cu un nou trofeu, având în vedere că aceasta ar putea fi ultima sa apariție la Openul Franței.

Casper Ruud

Tenismenul norvegian a avut rezultate bune în acest sezon pe zgură, astfel că e de înțeles de ce a fost inclus în top 5 favoriți la câștigarea Roland Garros.

A disputat finala de la Monte Carlo, iar apoi a câștigat imediat și turneul de la Barcelona. Are astfel suficiente argumente să spere că acesta va fi anul său la Roland Garros.

Mai mult, el are și o revanșă de luat la Roland Garros, după ce a pierdut finalele din 2022 și 2023. Per total, Roland Garros este turneul de Grand Slam la care el se simte cel mai bine, astfel că poate fi considerat cu siguranță unul dintre pretendenții la câștigarea competiției.

Stefanos Tsitsipas

Tenismenul grec a început excelent sezonul pe zgură, cu un titlu la Monte Carlo în fața lui Casper Ruud, însă ulterior a fost învins în finala de la Barcelona de jucătorul norvegian, care și-a luat revanșa.

A venit însă turneul de la Madrid, unde Tsitsipas a pierdut în turul 2, iar acesta este un semn de întrebare înaintea participării la Roland Garros.

Putem spune că evoluțiile grecului la Roland Garros au fost întotdeauna oscilante, astfel că e greu de prezis la ce să ne așteptăm.

În 2019 a pierdut în optimi, iar în următorii doi ani a jucat în semifinale și finală. A urmat o eliminare în optimi, în timp ce anul trecut a pierdut în sferturile de finală.

Premiile de la Roland Garros 2024

Premiile de la Roland Garros 2024 au fost mărite cu 7.82% față de anul trecut și au ajuns la 53.4 milioane de euro. Jucătorii vor împărți următoarele sume:

 • Turul 1 - 73.000 euro

 • Turul 2 - 110.000 euro

 • Turul 3 - 158.000 euro

 • Optimi - 250.000 euro

 • Sferturi de finală - 415.000 euro

 • Semifinale - 650.000 euro

 • Finala - 1.2 milioane euro

 • Câștigător - 2.4 milioane euro


Cotele publicate în acest material pot suferi modificări în orice moment.

Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.