Iga Swiatek domină tenisul de mai bine de doi ani și pornește cu prima șansă la câștigarea Roland Garros 2024. Al doilea Grand Slam din acest an se va disputa la Paris între 20 mai și 9 iunie și pune la start cele mai bune jucătoare ale lumii.

Jucătoarea poloneză a câștigat Roland Garros de trei ori până acum, inclusiv la ediția precedentă, iar specialiștii se întreabă dacă poate fi oprită. Jucătoare ca Aryna Sabalenka și Elena Rybakina au avut evoluții bune în ultima perioadă, astfel că Swiatek va avea concurență.

În ceea ce privește cote roland garros 2024, nu ar trebui să surprindă pe nimeni că la 888sport Iga Swiatek pornește cu prima șansă. Este urmată de Aryna Sabalenka, Elena Rybakina, Coco Gauff, Jessica Pegula și Maria Sakkari, iar cotele sunt următoarele:

 • Iga Swiatek - 2.05 

 • Aryna Sabalenka - 6.00 

 • Elena Rybakina - 7.00 

 • Coco Gauff - 8.00 

 • Jessica Pegula - 22.00 

 • Maria Sakkari - 22.00

Prezentarea principalelor favorite la câștigarea Roland Garros 2024

Iga Swiatek

După un start nefast de an, în care a pierdut în turul 3 la Australian Open, Iga Swiatek a arătat bine în sezonul pe hard, cu două trofee importante în palmares, la Doha și Indian Wells. La Stuttgart a fost învinsă în semifinale de Elena Rybakina, dar la Madrid a arătat că este în formă.

Poloneza are argumente serioase să creadă în câștigarea trofeului, mai ales că este campioană la Roland Garros la edițiile din 2020, 2022 și 2023. Este impresionant ce a făcut Swiatek la Roland Garros, unde are un procentaj al victoriilor de 93%.

A înregistrat 28 de victorii și are doar 2 înfrângeri, una dintre ele fiind administrată de Simona Halep. Pentru mulți, Swiatek este ceea ce a fost cândva Rafael Nadal pe zgură.

De departe, aceasta este suprafața ei preferată și nu doar cotele la pariuri ne arată că este favorită la câștigarea Roland Garros, ci și previziunile făcute de specialiști ca John McEnroe și Chris Evert.

Aryna Sabalenka

Pentru mulți, Aryna Sabalenka este o specialistă pe hard, având în vedere că a câștigat Australian Open în 2023 și 2024 și a disputat finala de la US Open anul trecut.

La Roland Garros nu a rupt gura târgului până acum. Ba chiar nu ajunsese niciodată măcar în optimi până la ediția de anul trecut, când s-a oprit în semifinale. Ea are un procentaj de 67% al victoriilor. Mai slab s-a descurcat doar la Wimbledon, unde are totuși în palmares două prezențe în semifinale.

Sabalenka este însă genul de jucătoare care, dacă prinde câteva zile bune, nimeni nu îi poate sta în față, așa cum s-a întâmplat în turneul de la Madrid.

Iar în câteva meciuri a arătat deja că știe cum să o anihileze pe Iga Swiatek. Poate spera așadar să câștige trofeul.

Elena Rybakina

Elena Rybakina a câștigat turneul de la Stuttgart după ce a învins-o pe traseu și pe Iga Swiatek, astfel că și ea poate avea un moral bun, mai ales că și la Madrid s-a descurcat decent.

Ce-i drept, dacă analizăm rezultatele recente înregistrate de Rybakina la Roland Garros nu putem spune că a impresionat.

Dimpotrivă chiar! Are cinci prezențe pe tablou și o singură dată a trecut de turul 3, în 2021, când a fost eliminată în sferturile de finală.

Totuși, Rybakina are toate calitățile necesare să ajungă în fazele finale și să repete parcursul de la Wimbledon 2022, când a câștigat trofeul, deși pornea ca outsider.

Coco Gauff

Încă de când a apărut în circuit, Coco Gauff a fost descrisă de americani ca fiind urmașa Serenei Williams. Și așteptările au început să fie confirmate.

La Roland Garros 2022 a pierdut finala, apoi a câștigat titlul de la US Open 2023. Anul acesta, la singurul Grand Slam disputat, a ajuns în semifinale.

Gauff se obișnuiește tot mai des cu fazele finale de la turneele majore, astfel că poate fi o opțiune de luat în calcul pentru cei care mizează la pariuri tenis. A ajuns în a doua săptămână la Roland Garros la ultimele trei apariții.

Ba mai mult, dintre toate turneele de Grand Slam la care a participat, la Roland Garros are cel mai bun procentaj al victoriilor: 79%. La Australian Open are 71%, la Wimbledon 67%, iar la US Open de 78%.

Jessica Pegula

O jucătoare cu un talent uriaș, dar care până acum nu a reușit să aibă rezultate prea bune în turneele de Grand Slam. A avut șase prezențe în sferturile de finală la turneele de Grand Slam, însă de fiecare dată a fost învinsă.

Pegula are însă un talent uriaș, dar Roland Garros nu este nici pe departe turneul său preferat. În cinci apariții pe tabloul principal, de două ori a pierdut în runda inaugurală, de două ori în turul 3, iar o dată în sferturile de finală.

Are cel mai mic procentaj al victoriilor dintre toate turneele de Grand Slam, doar 62%. Un procentaj care nu ar recomanda-o printre favorite, dar Pegula ne-a arătat acum doi ani la Madrid că poate juca bine și pe zgură, având în vedere că a ajuns până în finală.

Maria Sakkari

Și despre Maria Sakkari putem trage cam aceeași concluzie ca și în cazul Jessicăi Pegula. O jucătoare cu mult talent, dar care la turneele de Grand Slam nu reușește să facă față. Drept dovadă, anul trecut a fost eliminată în turul 1 la Roland Garros, după ce în 2022 pierduse în turul 2.

De fapt, în șapte apariții pe tabloul principal o singură dată a trecut de turul 3, în 2021, când a pierdut în semifinale.

Jucătoarea din Grecia se simte mai bine pe hard court, însă poate fi considerată un underdog. Talent are, dar mai trebuie să gestioneze și emoțional jocul.

Punctele oferite în clasamentul WTA la Roland Garros 2024

 • Turul 1 - 10 puncte 

 • Turul 2 - 50 puncte 

 • Turul 3 - 100 puncte 

 • Optimi - 200 puncte 

 • Sferturi de finală - 400 puncte 

 • Semifinale - 800 puncte 

 • Finală - 1300 puncte 

 • Câștigătoare - 2000 puncte


Cotele publicate în acest material pot suferi modificări în orice moment.

Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.