Spania – Germania, primul veritabil derby al Cupei Mondiale 2022 din Qatar va avea loc duminică, 27 noiembrie, începând cu ora 21:00.

Cele două grupări se întâlnesc în cadrul rundei secunde din Grupa E, din care mai fac parte Costa Rica și Japonia. Dacă ibericii s-ar putea mulțumi și cu o remiză, „Panzerul” nemțesc este obligat să câștige.

În cazul în care nemții nu vor obține toate punctele puse în joc, în funcție și de rezultatul partidei dintre Japonia și Costa Rica, elevii lui Hansi Flick ar putea fi trimiși acasă după doar două partide!

În meciul din această seară, Spania este cotată cu prima șansă la victorie. Bookmakerii oferă pentru victoria trupei lui Luis Enrique cotă 2.30, în timp ce un potențial rezultat de egalitate primește cotă 3.55, iar succesul Germaniei este listat la cotă 2.95.

Echipe probabile Spania – Germania

  • Spania (4-3-3): Simon; Azpilicueta, Rodri, Laporte, Alba; Pedri, Busquets, Gavi; F. Torres, Asensio, Olmo;

  • Germania (4-2-3-1): Neuer; Sule, Rudiger, Schlotterbeck, Raum; Kimmich, Gundogan; Gnabry, Muller, Musiala; Havertz.

Meci crucial pentru „Die Mannschaft”

Așa cum menționam și anterior, partida de duminică este de o importanță crucială pentru nemți. În prima rundă din Grupa E, Germania a fost învinsă de Japonia cu 1-2, în ciuda faptului că Thomas Muller & co. au condus la pauză cu 1-0.

Acest eșec umilitor, coroborat cu victoria „en-fanfare” înregistrată de „La Furja Roja” împotriva Costei Rica, scor 7-0, o pun pe Germania într-o postură ingrată.

Dacă nu vor obține 3 puncte, iar Japonia reușește să o învingă pe Costa Rica, nemții vor pleca acasă după doua două meciuri! Astfel, cu siguranță, presiunea va fi pe umerii germanilor în partida de duminică seară. 

Cei ce consideră că „Panzerele” își vor spăla rușinea din disputa cu Japonia și vor reuși un meci solid împotriva ibericelor, pot miza pe o varietate de selecții, clasice sau speciale, precum: „Germania câștigă minim o repriză” – cotă 1.95, „Germania peste 3.5 șuturi pe poartă” – cotă 1.45, „Germania înscrie în ambele reprize” – cotă 3.90 sau „Germania mai multe cornere” – cotă 2.35


25 meciuri directe » Germania este în avantaj!

Rivalitatea dintre Spania și Germania este una dintre cele mai vechi rivalități din istoria fotbalului european. Cele două formații s-au întâlnit până în prezent de 25 ori. Prima dispută directă a fost una amicală și a avut loc pe 12 mai 1935.

Atunci, Spania s-a impus la limită, scor 2-1. Din acel moment și până la primul meci oficial au trecut 31 ani, până în vara anului 1966, moment în care rivalitatea Spania – Germania avea să își consume primul episod de la Cupa Mondială.

De această dată, câștig de cauză au avut nemții, scor 2-1.

Meciul direct în care s-au înregistrat cele mai multe recorduri este chiar cel mai recent. Pe 17 noiembrie 2020, Spania a zdrobit-o pe Germania în Liga Națiunilor cu 6-0.

Astfel, în precedentul duel dintre cele două combatente s-au înregistrat atât cele mai multe goluri într-un meci Spania – Germania, cât și cea mai mare diferență de scor.

Nu încape îndoială faptul că germanii vor face tot ceea ce le stă în putință pentru a-și lua revanșa! Pentru o reprezentare cu cel puțin 3 schimbări ale tabelei de marcaj în meciul de duminică, pariorii beneficiază de cotă 1.75.

De asemenea, cei ambițioși se pot orienta și către selecția „peste 3.5 goluri”, listată la cotă 2.80.

În total, Spania și Germania s-au întâlnit de 25 ori. Ibericii s-au impus de 8 ori, în timp ce 8 partide s-au încheiat la egalitate, iar „alb-negrii” au câștigat de 9 ori. Astfel, puntem spune că din punct de vedere istoric aceștia din urmă pleacă cu un ușor avantaj.


Cele mai recente meciuri directe:

  • 17 nov. 2020, Spania – Germania 6-0 (Liga Națiunilor);

  • 03 sep. 2020, Spania – Germania 1-1 (Liga Națiunilor);

  • 23 mar. 2018, Spania – Germania 1-1 (Meci Amical);

  • 18 nov. 2014, Spania – Germania 0-1 (Meci Amical);

  • 07 iul. 2010, Spania – Germania 1-0 (Cupa Mondială);

  • 29 iun. 2008, Spania – Germania 1-0 (Campionatul European);

  • 12 feb. 2003, Spania – Germania 3-1 (Meci Amical);

  • 16 aug. 2000, Spania – Germania 1-4 (Meci Amical).

Sfârșitul anilor 2000 – Vârful rivalității

Cu siguranță, vârful de lance al duelurilor directe s-a consumat în 2008, atunci când Spania și Germania s-au întâlnit pe „Ernst-Happel-Stadion” din Viena în finala Campionatului European.

Atunci, câștig de cauză a avut selecționa „La Furja Roja”. Ibericii, cu legendarul Luis Aragones pe banca tehnică, s-au impus cu 1-0 prin golul semnat de Fernando Torres în minutul 33.

Din respectiva formație campioană europeană făceau parte o serie de jucători iconici precum Iker Cassilias, Sergio Ramos, Carles Puyol, Andres Iniesta, Xavi sau Cesc Fabregas.

În egală măsură, în trupa germană evoluau fotbaliști precum Jens Lehmann, Philipp Lahm, Torsten Frings, Bastian Schweinsteiger, Michael Ballack sau Miroslav Klose. 

La doar doi ani distanță de la respectiva partidă, Germania și Spania s-au întâlnit într-o reeditare a finalei Campionatului European din 2008.

Atunci, la Cupa Mondială, cele două mari rivale s-au confruntat în semifinalele din Africa de Sud. Și de această dată, Spania a reușit să se impună cu același scor – 1-0 (gol Carlos Puyol în minutul 73).

Astfel, putem conchide că în ciuda faptului că Germania o conduce pe Spania în meciurile directe, cele mai recente (și cele mai importante) confruntări o pun pe „La Furja Roja” în avantaj.

Însă, într-un meci cu o asemenia intensitate și de o asemenea importanță, aceste detalii pălesc în fața dorinței jucătorilor de a intra în istorie.


Publicat prima dată: 27 noiembrie 2022

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.