România - Elveția este meciul care încheie parcursul "tricolorilor" în campania de calificare la EURO 2024. Programat marți, de la ora 21:45 pe Arena Națională, meciul pune față în față primele două clasate, ambele echipe fiind calificate.

Există totuși o miză: ocuparea primului loc, în funcție de care se stabilește poziția în urnele pentru tragerea la sorți a grupelor de la EURO 2024. România și Elveția au deja biletele asigurate, astfel că singura miză rămasă este prima poziție.

Înaintea partidei de marți, clasamentul grupei I arată astfel:

 1. România 19 puncte

 2. Elveția 17 puncte

 3. Israel 12 puncte

 4. Kosovo 11 puncte

 5. Belarus 9 puncte

 6. Andorra 2 puncte

Marți se vor mai disputa și meciurile Andorra - Israel și Kosovo - Belarus.

Pentru a încheia pe prima poziție, România are nevoie de cel puțin un rezultat de egalitate în partida cu Elveția. Confruntarea se va disputa pe Arena Națională, în fața a aproximativ 50 de mii de spectatori, astfel că atmosfera va fi spectaculoasă, ținând cont că "tricolorii" sunt deja calificați.

Ambele echipe ar putea menaja câțiva titulari, având în vedere că sunt calificate deja la EURO 2024.

Elveția este favorită la pariuri

Privind cotele stabilite de bookmakeri, se poate observa că Elveția este echipa care pornește cu prima șansă în această partidă. Se joacă însă în România, cu un stadion plin, iar la pariuri s-au văzut adesea surprize.

România va trage cel mai probabil pentru a obține un egal, în așa fel încât să încheie grupa pe prima poziție. Pronosticul pentru X are cota 3.65, victoria României are cota 4.00, iar succesul Elveției are cota 1.85.

Evenimentul va fi Live pe 888sport și cu sute de selecții la pariuri sportive live, astfel ca merită să verifici platforma și în timp real.

N-am mai pierdut din 1994 cu Elveția

"Tricolorii" au amintiri plăcute de la ultimele partide cu Elveția. În confruntarea tur din preliminariile pentru EURO 2024, scorul a fost 2-2, după o revenire fulminantă a băieților noștri pe final de meci.

La EURO 2016, în faza grupelor, scorul a fost 1-1, iar ultimul succes al României datează din 2012, când am câștigat cu 1-0 un meci amical. Elveția ne-a învins ultima dată în faza grupelor de la Cupa Mondială 1994, cu 4-1.

Totuși, atunci echipa noastră a ajuns până în sferturile de finală și a fost la câteva momente de semifinale. Având în vedere istoricul bun pe care îl avem contra Elveției, un pont interesant poate fi că România va câștiga cel puțin o repriză, la cota 2.54.

Se întâlnesc cele mai ofensive echipe din grupă

România - Elveția poate fi și un meci cu multe goluri. Ambele echipe au avut un joc ofensiv bun în aceste preliminarii, iar faptul că miza nu mai este atât de mare ar putea contribui la spectacolul de pe teren.

În cele 9 meciuri din preliminarii, România a marcat de 15 ori, în timp ce Elveția stă ceva mai bine, cu 22 de goluri marcate. Ce-i drept, Elveția are și probleme în defensivă, cu 10 goluri primite.

În ultimele șapte meciuri din preliminarii, Elveția a primit gol în 6 meciuri. Doar Andorra nu a reușit să îi înscrie în ultimele 7 meciuri în partida de pe terenul elvețienilor.

În Andorra, Elveția a primit gol. Poți lua astfel în calcul selecția Peste 2.5 goluri marcate la cota 1.90, o cotă foarte bună la pariuri sportive fotbal.

România ar putea fi în urna 2 la tragerea la sorți pentru EURO 2024

După meciul cu Elveția, atenția românilor se va îndrepta către Campionatul European pe care Germania îl va organiza anul următor, între 14 iunie și 14 iulie. În acest moment rămâne de stabilit poziția pe care "tricolorii" o vor ocupa la tragerea la sorți în care se vor stabili grupele.

Dacă vom termina grupa I pe prima poziție, vom fi în urna 2 la tragerea la sorți. Asta înseamnă că avem nevoie să nu pierdem cu Elveția.

În cazul în care Elveția va trece peste noi, România va ajunge în urna 3 sau în urna 4. În acest moment, urnele ar arăta astfel, cu mențiunea că mai pot fi înregistrate modificări în funcție de rezultatele următoarelor meciuri.

 • Urna 1: Germania, Portugalia, Franța, Anglia, Austria, Spania

 • Urna 2: Turcia, Danemarca, Ungaria, Albania, România, Belgia

 • Urna 3: Scoția, Olanda, Croația, Italia, Serbia, Slovenia

 • Urna 4: Slovacia, Cehia, Elveția, câștigător play-off A, câștigător play-off B, câștigător play-off C

Dacă vom rămâne în urna 2, am putea avea, pe hârtie, o grupă facilă din care să facă parte Austria, Slovenia și Slovacia.

Scenariul cel mai îngrijorător ar fi cu o grupă cu Franța, Olanda și Elveția. Tragerea la sorți este programată pentru data de 2 decembrie.

România încasează peste 9 milioane de euro pentru calificarea la EURO 2024

Conform grilei de premiere a UEFA pentru EURO 2024, naționala României și-a asigurat deja 9.25 milioane de euro pentru calificarea la turneul final.

În funcție de rezultatele pe care le vom obține la Campionatul European, vom putea obține și alte sume considerabile, după cum urmează:

 • victorie în faza grupelor - 1.5 milioane euro

 • egal în faza grupelor - 750.000 euro

 • calificare în optimi - 2 milioane euro

 • calificare în sferturi de finală - 3.25 milioane euro

 • calificare în semifinale - 5 milioane euro

 • calificare în finală - 7 milioane euro

 • câștigătoarea turneului - 10 milioane euro

România a mai fost de 5 ori prezentă la Campionatul European

Aceasta va fi a șasea prezență a României la un Campionat European. Debutul l-am făcut la EURO 84, turneu final găzduit de Franța. Am fost repartizați în Grupa 2, cu Spania, Portugalia și Germania de Vest.

În meciul de debut am remizat cu Spania, scor 1-1, după un gol marcat de Laszlo Boloni. Apoi am pierdut cu 2-1 contra Germaniei de Vest, iar în ultima partidă am cedat pe final, scor 0-1, cu Portugalia.

EURO 96 a fost așteptat cu mare interes de români, mai ales că veneam după prestația foarte bună de la Cupa Mondială din 1994. Am făcut parte din Grupa B, cu Franța, Spania și Bulgaria.

Din păcate, prestația a fost foarte slabă și am părăsit turneul fără să obținem vreun punct. Am pierdut cu 1-0 meciurile cu Franța și Bulgaria și cu 2-1 contra Spaniei. Singurul nostru gol a fost marcat de Florin Răducioiu.

La EURO 2000 ne-am descurcat însă mult mai bine. Am terminat pe locul doi într-o grupă dificilă, cu Portugalia, Anglia și Germania.

Am început cu o remiză, scor 1-1, cu Germania, apoi am pierdut meciul cu Portugalia cu 1-0, dar am revenit și am câștigat pe final partida cu Anglia, scor 3-2. Am fost eliminați în sferturile de finală de Italia, care ne-a învins cu 2-0.

La EURO 2008 am părăsit turneul în faza grupelor, după ce am remizat, scor 0-0 cu Franța și 1-1 cu Italia. Am pierdut cu 2-0 meciul cu Olanda, deși batavii erau deja calificați. Ultimul turneu final la care am participat a fost EURO 2016.

A fost o prestație foarte slabă, în condițiile în care am avut o grupă facilă, cu Franța, Elveția și Albania. Franța ne-a învins cu 1-0 în meciul de deschidere, apoi am remizat cu Elveția, scor 1-1. Eram la mâna noastră pentru o calificare, dar am pierdut cu 1-0 în confruntarea cu Albania.


Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări.

Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.