Începând cu sezonul 1993/1994, trofeul Champions League la Handbal Masculin se acordă în urma unui turneu organizat pe parcursul a două zile.

La acesta participă cele mai bune 4 formații ale sezonului. EHF Final4 Men a devenit unul dintre evenimentele sportive de top ale anului și captează atenția unui număr impresionant de fani ai sportului.

Cele 4 echipe calificate în Final 4 Men și programul turneului

Liga Campionilor la Handbal Masculin (EHF Champions League Men) se desfășoară, începând cu sezonul 2009/2010, în Lanxess Arena din Koln, Germania. Ediția din acest an a turneului, TruckScout24 EHF Final4 2023, se va disputa pe 17 și 18 iulie.

Pentru Machineseeker EHF Champions League Men, denumirea trofeului competiției, s-au calificat Barca Lassa (Spania), campioana ultimelor două ediții, Paris Saint Germain (Franța), SC Magdeburg (Germania) și Barlinek Industria Kielce (Polonia).

Programul de desfășurare al turneului este următorul:

Vineri, 16 iunie

  • Ceremonia de Deschidere – ora 19:00

Sâmbătă, 17 iunie

Semifinale

  • SC Magdeburg vs Barca Lassa – ora 16:15

  • Paris Saint Germain vs Industria Kielce – ora 19:00

Duminică, 18 iunie

  • Finala Mică – ora 16:15

  • Finala Mare – ora 19:00

Barcelona domină competiția în era Final 4

Este pentru a 30-a oară când trofeul Champions League la Handbal Masculin se acordă în urma unui turneu Final 4. Din cele 29 de ediții disputate, 15 au fost câștigate de echipe din Spania, dintre care 10 de Barcelona.

Catalanii au terminat pe primul loc în ultimele două ediții și sunt și marii favoriți ai acestui sezon, cu cota 1.60 la agențiile de pariuri online.

În oferta 888sport pentru EHF Final4 Handball Men 2023, Vive Kielce, finalista sezonului trecut, este creditată cu cota 4.50 pentru a câștiga întrecerea, iar Paris Saint Germain cu cota 5.00. Nemții de la Magdeburg sunt outsiderii întrecerii, cu cota 12.00 pentru a pleca cu trofeul acasă.

Alte 13 echipe au câștigat întrecerea în era Final4: THW Kiel (Germania -3), Ciudad Real (Spania -3), Montpellier (Franța -2), Vardar Skopje (Croația -2), Flensburg (Germania -1), Portland San Antonio (Spania – 1), Elgorriaga Bidasoa (Spania -1), Vive Kielce (Polonia -1), Hamburg (Germania -1), Celje (Slovenia -1), Magdeburg (Germania -1) și Santander (Spania -1).

Cele mai multe finale Final4 au fost disputate de Barcelona (15), urmată de THW Kiel (8), Ciudad Real (5), Badel Zagreb (Croația -4) și Veszprem (Ungaria-4). Deși sunt bine clasate în topul finalelor, ultimele două echipe nu au câștigat niciodată competiția, pierzând de fiecare dată în finală.

Ponturi pariuri online pentru semifinala Magdeburg vs Barcelona

În prima semifinală de la Koln se vor înfrunta Magdeburg și FC Barcelona Lassa, câștigătoarea ultimelor două ediții ale EHF Champions League Men. Meciul va începe de la ora 16:15, iar Barcelona este favorită pentru a accede în finală.

În oferta 888sport cu pariuri pentru EFL Champions League Men, catalanii primesc cota 2.18 pentru a câștiga acest meci, dacă se vor marca sub 63.5 goluri.

De regulă, în meciurile jucate de Barcelona se înscriu mai mult de 63.5 goluri, dar, în perspectiva finalei de a doua zi, foarte probabil, după ce vor lua un avantaj consistent, handbaliștii antrenați de Antonio Carlos Ortega se vor menaja.

Magdeburg a terminat pe locul al doilea în Grupa A cu 20 de puncte, în spatele lui PSG. Germanii au devansat pe Veszprem, o prezență constantă în Final4. Clasarea este cu atât mai meritorie cu cât nu a pierdut în fața maghiarilor.

În sferturile de finală, ei i-au învins în dublă manșă pe polonezii de la Wisla Plock (22-22 și 30-28). În Bundesliga, echipa din Magdeburg a terminat pe 2, la două puncte de campioana THW Kiel.

Despre Barcelona sunt puține lucruri de spus în handbal. Catalanii s-au calificat în a 20-a ediție Final4. Ei au jucat 15 finale, din care au câștigat 10. Finala din sezonul trecut a fost una fantastică. Kielce a fost un adversar redutabil.

După 60 de minute de joc, scorul a fost egal, 28-28. Kielce a împins meciul în prelungiri cu un gol în ultima secundă. După cele 10 minute de prelungiri, scorul a fost 32-32. De această dată a egalat Barcelona, iar polonezii au ratat ultimul atac.

Catalanii s-au impus la loviturile de la 7 metri unde a strălucit portarul Perez de Vargas. O combinată franco-spaniolă cu plombe din Suedia, Danemarca, Portugalia, Brazilia și Croația, Barca Lassa are ca vedete pe Fabregas și Dika Mem.

Ea a câștigat titlul în Spania cu victorii pe linie și o medie de aproape 40 de goluri marcate pe meci.  În Champions League, catalanii au câștigat grupa B, cu 13 victorii și o remiză (30-30 la THW Kiel). În sferturile de finală au obținut o dublă victorie cu GOG (37-30 în Danemarca și 36-31 la Barcelona).

PSG vs Kielce în a doua semifinală

În cea de-a doua semifinală se întâlnesc câștigătoarea Grupei A, Paris Saint Germain, cu cea de-a doua clasată în Grupa B, Vive Kielce.

Ca și la fotbal, echipa din capitala Franței nu reușește să câștige titlul european la handbal, în ciuda unor investiții monstruoase în anumite momente. PSG a avut șansa să rupă acest blestem în 2017, dar a pierdut cu 23-24 finala cu Vardar Skopje.

Polonezii de la Vive Kielce au reușit să cucerească trofeul în 2016, după 29-28 cu Veszprem. Așa cum am menționat anterior, ei au fost finaliști și în ediția trecută când au pierdut la mare luptă în fața Barcelonei.

Bookmakerii 888sport îi dau favoriți la pariuri online pe cei de la Kielce în această semifinală, cu cota 1.83.

Cu veteranul Luka Karabatic în echipă, PSG a dominat competiția internă pe care a câștigat-o cu un avans de 2 puncte în fața celor de la Montpellier.

Echipa pune mare accent pe spectaculozitate, având o medie de aproape 36 de goluri înscrise pe meci în competiția internă. În Grupa A din Champions League, PSG a pierdut doar două meciuri, acasă cu Magdeburg și cu Veszprem în deplasare.

Francezii au avut un meci dificil în sferturile de finală, dar au reușit o dublă victorie cu THW Kiel: 31-27 în Germania și 32-29 la Paris. 

Polonezii de la Kielce sunt prezențe obișnuite în turneul Final 4. Ei au fost la un pas să câștige finala din ediția trecută, doar paradele extraordinare a lui Perez de Vargas stând între ei și trofeu.

Ei și-au asigurat prezența în viitoarea ediție Champions League după ce au câștigat campionatul Poloniei. Triumful a venit la mare luptă, adversara Wisla Plock având același număr de puncte, dar un golaveraj inferior.

În Champions League, Kielce a terminat pe locul 2 Grupa B, la 5 puncte de FC Barcelona. Ei au stat în optimi, iar în sferturi au trecut de Veszprem, după 29-29 în Ungaria și 31-27 în Polonia.

Conduși în luptă de trioul Dujshebaev (Talant - antrenor, Alex și Daniel – jucători), polonezii visează să-și ia revanșa în acest sezon. Plasează pariuri online pe selecția „ Kielce să ridice trofeul” și vei primi cota 4.50 la 888sport!

Cotele publicate în acest material pot fi modificate în orice moment.

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.