EURO 2024 se apropie cu pași repezi de final. Am ajuns deja în faza sferturilor de finală și vedem cum pe cele două părți de tablou lucrurile stau diferit.

Dacă pe partea superioară avem patru favorite la câștigarea trofeului, în partea inferioară am avut parte și de surprize.

Programul meciurilor din sferturile de finală de la EURO 2024

Vineri, 5 iulie:

 • de la ora 19:00: Spania - Germania (se joacă la Stuttgart)

 • de la ora 22:00: Franța - Portugalia (se joacă la Hamburg)

Sâmbătă, 6 iulie:

 • de la ora 19:00: Anglia - Elveția (se joacă la Düsseldorf)

 • de la ora 22:00: Olanda - Turcia (se joacă la Berlin)

În semifinale se vor întâlni învingătoarele dintre Spania - Germania și Franța - Portugalia, respectiv Anglia - Elveția și Olanda - Turcia.

Prezentarea meciurilor din sferturile de finală de la EURO 2024

Spania - Germania

Cele mai de succes echipe din istoria Campionatului European se întâlnesc în sferturile de finală. Spania, echipa care a arătat cel mai bun fotbal de la EURO 2024, se duelează cu țara gazdă.

Ibericii au amintiri plăcute contra nemților în ultima perioadă și nu puțini sunt cei care își amintesc succesul cu 6-0 obținut în 2020 în Liga Națiunilor. 

Ultima partidă a avut loc la Cupa Mondială din 2022, când scorul a fost egal, 1-1. Iar ultimul succes al Germaniei datează din 2014, când nemții au câștigat cu 1-0 un amical. Pe de altă parte, Spania nu a mai pierdut cu Germania din 1988 într-un meci oficial.

Au trecut opt ani de când Germania nu a mai ajuns în semifinalele unui turneu final, astfel că se poate spune că Spania pornește cu un avantaj, având în vedere și forma în care se află și istoricul întâlnirilor.

Se poate observa că este un sfert de finală foarte echilibrat, iar cotele 1X2 la pariuri sportive sunt foarte apropiate, după cum urmează:

 • victorie Spania - 2.60

 • egal - 3.20

 • victorie Germania - 2.80

La calificare, Germania are cota 1.95, iar Spania are 1.83. Un pont pe care ți-l recomandăm pentru această partidă este că se vor înscrie Peste 2.5 goluri, care în oferta 888sport are cota 2.05.

Portugalia - Franța

Un alt meci pe care îl vedem tot mai des în fotbalul continental. Va fi a patra întâlnire oficială dintre cele două echipe din ultimii patru ani. Ultima dată, echipele s-au întâlnit la EURO 2020, când scorul a fost 2-2, la capătul unui meci în care trei goluri s-au dat din penalty.

A fost nevoie de ceva dramatism pentru ca echipele să treacă de optimi. Franța a învins Belgia cu 1-0, după un autogol norocos, în timp ce Portugalia a scos Slovenia la loviturile de departajare, în urma unui meci plin de dramatism, în care Cristiano Ronaldo a plâns pe teren.

Diogo Costa a devenit astfel primul portar care a apărat trei penalty-uri într-un meci eliminatoriu de la Campionatul European.

Lusitanii au pierdut 11 din ultimele 14 partide cu Franța, astfel că statistica le dă emoții. Pot profita însă de faptul că Franța nu a convins la acest turneu final. A ajuns în sferturi cu doar trei goluri marcate, niciunul din acțiune.

Chiar și așa, Franța pare a avea un plus și poate fi o alegere pe care o vor face mai mulți dintre cei care joacă la pariuri sportive fotbal. Putem vedea și din cotele 1X2 că francezii au un ușor avantaj pe hârtie.

 • victorie Portugalia - 3.25

 • egal - 3.00

 • victorie Franța - 2.37

Pentru calificare, Portugalia are cota 2.15, iar Franța are cota 1.70. Pontul pe care îl recomandăm pentru această partidă este că Franța va câștiga una dintre reprize, la cota 1.72.

Anglia - Elveția

Nici Anglia nu a rupt gura târgului la EURO 2024, dar cu chiu cu vai a ajuns în sferturile de finală. Încă din faza grupelor nu a fost convingătoare și prestația sa a ridicat semne de întrebare, iar meciul din optimi cu Slovacia a stârnit și mai multă îngrijorare în tabăra britanicilor.

Calitatea individuală a jucătorilor poate face diferența, așa cum s-a întâmplat și contra Slovaciei.

De partea cealaltă, se poate spune că Elveția este una dintre protagonistele de la EURO 2024. Încă din faza grupelor a avut un parcurs respectabil.

A învins Scoția și apoi a remizat cu Elveția și Germania. Dar marea surpriză a produs-o în optimi, când a eliminat campioana europeană Italia după un succes clar, cu 2-0.

Ce va fi pe 6 iulie? E clar că, pe hârtie, Anglia are un ușor avantaj. Nu a mai pierdut cu Elveția din 1981, iar de atunci s-au disputat nu mai puțin de zece partide.

Anglia are un lot pur și simplu mai valoros și, înaintea partidelor din sferturi, este favorita numărul 1 să ridice trofeul, conform secțiunii de Cote castigare EURO 2024 de la 888sport.

Are 4.50 și este văzută cu șanse mai bune decât Spania (5.00), Franța (5.50) ori Germania (5.50). Pentru partida dintre Anglia și Elveția, cotele 1X2 sunt următoarele:

 • victorie Anglia - 2.20

 • egal - 3.00

 • victorie Elveția - 3.75

Pentru calificare, Elveția are cota 2.37, iar Anglia are cota 1.57. Pontul pe care ți-l recomandăm pentru această partidă este Sub 0.5 goluri la pauză, la cota 2.30.

Olanda - Turcia

Un sfert de finală care ne face să ne întrebăm cum ar fi fost ca în locul Olandei să fie naționala României.

Batavii ne-au învins cu 3-0 și și-au obținut locul în sferturile de finală pe merit. Chiar dacă nu au convins în faza grupei, olandezii au arătat contra României că au o echipă valoroasă și puternică.

Turcia a impresionat și ea la EURO 2024 prin unitatea grupului. Chiar dacă a pierdut în faza grupelor cu 3-0 contra Portugaliei, a arătat în duelurile cu echipe de nivelul ei că este pregătită de un turneu mare.

Totuși, Turcia a pierdut cu 6-1 ultimul meci disputat contra Olandei, în preliminariile pentru Cupa Mondială din 2022.

E diferență mare între cele două echipe, motiv pentru care avantajul olandezilor se poate vedea din cotele la pariuri.

 • victorie Olanda - 1.57

 • egal - 4.00

 • victorie Turcia - 6.00

Pentru calificare, Turcia are cota 3.50, iar Olanda are 1.28. Pontul recomandat pentru această partidă este victorie Olanda și NU marchează ambele echipe, la cota 2.60.


Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.