Pregătirile pentru EURO 2024 au intrat în linie dreaptă și mai este doar puțin până la startul turneului continental.

Competiția găzduită de Germania se va disputa între 14 iunie și 14 iulie și, dincolo de lupta pentru trofeul de campioană, cea pentru titlul de golgheter are, de asemenea, o miză importantă.

Cei mai buni atacanți ai lumii vor încerca să-și pună amprenta pe evoluția echipelor și să le ajute să ajungă în fazele finale. Jucători precum Kylian Mbappé, Harry Kane ori Cristiano Ronaldo visează să facă un turneu final de vis și să ridice trofeul suprem.

Pot apărea și surprize, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat la EURO 2020, când cehul Patrik Schick a dat peste cap toate așteptările și previziunile făcute la pariuri sportive și a terminat pe primul loc în clasamentul golgheterilor, la egalitate cu Cristiano Ronaldo, ambii cu câte 5 reușite.

De această dată, primii 8 favoriți pentru câștigarea titlului de golgheter de la EURO 2024 sunt următorii:

  • Kylian Mbappé (Franța) - cota 6.00 

  • Harry Kane (Anglia) - cota 6.50 

  • Cristiano Ronaldo (Portugalia) - cota 13.00 

  • Jude Bellingham (Anglia) - cota 15.00 

  • Olivier Giroud (Franța) - cota 21.00 

  • Romelu Lukaku (Belgia) - cota 21.00 

  • Antoine Griezmann (Franța) - cota 26.00 

  • Bukayo Saka (Anglia) - cota 29.00

Kylian Mbappé e în formă maximă

Nu e de mirare că francezul Kylian Mbappé e văzut cu prima șansă de cei care joacă la pariuri sportive fotbal să câștige titlul de golgheter de la EURO 2024.

Francezul a marcat 42 de goluri în acest sezon pentru PSG în toate competițiile, în pofida faptului că acesta este ultimul său sezon la gruparea pariziană înaintea transferului la Real Madrid.

A fost în formă maximă și în preliminarii și a dat 9 goluri în 8 meciuri pentru naționala Franței.

Pentru unii oameni ar putea părea surprinzător, dar Mbappé nu a reușit însă să înscrie la un Campionat European. Are patru meciuri la EURO 2020, fără gol marcat. În schimb, a dat 8 goluri la Cupa Mondială din 2022.

Harry Kane a dat gol după gol în acest sezon

Harry Kane este și el în formă maximă după transferul de la Tottenham la Bayern München. A dat nu mai puțin de 35 de goluri în Bundesliga și alte 8 în Champions League.

Dincolo de reușitele de la club, a contribuit din plin la calificarea Angliei la EURO 2024, având 8 goluri în 8 meciuri.

La ultimul Campionat European, desfășurat în 2021, Kane a dat 4 goluri și a fost aproape să câștige titlul de golgheter.

Are șansa să ridice în premieră acest trofeu, mai ales că Anglia are un atac sclipitor și este principala favorită la pariuri EURO 2024 să câștige turneul.

Cristiano Ronaldo nu și-a pierdut pofta de gol

Ajuns la 39 de ani, Cristiano Ronaldo continuă să marcheze gol după gol pentru Al Nassr. În acest sezon are 29 de reușite în 26 de meciuri de campionat, la care se adaugă 6 goluri în Liga Campionilor Asiei.

Mulți ar spune că nivelul din zona arabă este scăzut, dar forma lui Ronaldo este confirmată și de evoluțiile din preliminarii. Portughezul a dat 10 goluri în 9 meciuri din calificări.

În total, Ronaldo are 13 goluri marcate la Campionatul European, cele mai multe la ultima ediție, când a punctat de 5 ori și a terminat ca golgheter.

Jude Bellingham are un sezon fenomenal

Puțini sunt cei care se așteptau ca Jude Bellingham să marcheze atât de mult pentru Real Madrid.

El nu era un marcator veritabil la Borussia Dortmund, dar după transferul pe Santiago Bernabeu a început să marcheze numeroase goluri pentru poziția în care joacă.

Are 17 goluri în campionat și 4 în Champions League. Ce-i drept, la naționala Angliei încă nu ne-a arătat calitățile de marcator, dar oricând poate avea o ascensiune.

În preliminariile pentru EURO 2024 nu a marcat niciun gol. El are trei reușite în total pentru naționala Angliei.

Franța mizează pe veteranul Olivier Giroud

Veteranul Olivier Giroud este un jucător important pe care naționala Franței îl are.

Acesta are și un rol tactic important, deoarece face culoare pentru jucătorii din linia a doua. Totuși, Giroud nu a uitat să marcheze, iar în acest sezon a dat 15 goluri pentru AC Milan în toate competițiile.

În preliminariile pentru EURO 2024 a punctat de trei ori, în timp ce la precedenta apariție la un Campionat European nu a reușit să marcheze. În schimb, a dat 4 goluri la Cupa Mondială din 2022.

Romelu Lukaku a fost golgheterul din preliminarii

Romelu Lukaku a fost golgheterul preliminariilor pentru EURO 2024, cu 14 goluri marcate în 8 meciuri.

Puternicul atacant belgian este un pericol real pentru naționala României, în condițiile în care ne vom întâlni cu el în faza grupelor. În plus, el are și experiența turneelor finale.

La precedentul European a punctat de 4 ori în 5 meciuri. Ce-i drept, belgianul nu a făcut un sezon prea bun la AS Roma.

A dat 11 goluri în Serie A, însă evoluțiile sale au fost mai degrabă bune în Europa League, unde a punctat de 7 ori. Mai are un gol și în Cupa Italiei.

Antoine Griezmann a fost golgheter la EURO 2016

Atacantul francez de la Atletico Madrid a făcut cel mai bun turneu al vieții la EURO 2016, când a terminat pe primul loc în clasamentul golgheterilor, cu 6 reușite.

Însă de atunci forma sa este mai degrabă în scădere. Dacă ne uităm, în preliminarii a dat un singur gol pentru Franța.

La Cupa Mondială din 2022 nu a reușit să marcheze în 7 partide, iar la EURO 2020 a avut un singur gol. Vine după un sezon cu 13 goluri marcate pentru Atletico Madrid în La Liga și 6 în Champions League.

Bukayo Saka poate fi surpriza din atacul Angliei

Bukayo Saka a avut o ascensiune importantă în ultimii trei ani și a devenit unul dintre cei mai buni jucători ai lui Arsenal. În acest sezon are 19 goluri în toate competițiile.

În plus, la naționala Angliei a dat 4 goluri în 7 meciuri din preliminarii. El are și experiența de la Cupa Mondială din 2022, când a punctat de 3 ori în 4 meciuri.

Poate fi una dintre surprizele turneului continental și să lupte cu șanse reale pentru titlul de golgheter.


Cotele publicate în acest material pot suferi modificări în orice moment.

Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.