Voleiul este unul dintre cele mai spectaculoase sporturi pe care poți paria. România are o tradiție bogată în acest sport, care în ultima perioadă este în revenire și cu rezultate notabile la nivelul echipei naționale.

În volei apar multe răsturnări de situație, acesta fiind și motivul pentru care merită să pariezi pe el. Este un sport care te ține mereu în suspans și în care diferențele între echipe nu sunt foarte mari.

Detalii de știut înainte de a efectua pariuri pe volei

  • La volei nu se joacă după un timp regulamentar, ci după sistemul cel mai bun din 5 seturi. Echipa care ajunge prima la 3 seturi câștigate se impune. Pot fi astfel 3, 4 sau 5 seturi.

  • Un set de volei durează în mod obișnuit până când o echipă ajunge la 25 de puncte. Însă are nevoie ca, odată ajunsă la acest nivel, să aibă cel puțin 2 puncte avans față de echipa adversă. Dacă scorul este, spre exemplu, 25-24, se va juca până se va înregistra diferența de 2 puncte.

  • Dacă scorul la seturi este 2-2, se intră în setul decisiv. Acesta se va încheia când o echipă va ajunge la 15 puncte și va avea o diferență de 2 puncte față de cea adversă.

  • Fiind un sport atât de dinamic, este recomandat să urmărești în mod constant oferta de pariuri sportive live pentru a profita de cele mai bune cote în timp real, având în vedere că se pot produce numeroase răsturnări de situație, iar opțiunile pe care le ai la dispoziție sunt numeroase.

Cele mai populare pariuri la volei

Pariuri pe câștigători - Este un pariu care funcționează ca la oricare alt sport de echipă. Alegi echipa care crezi că va obține victoria. Opțiunile sunt 1 sau 2, pentru că în volei nu există rezultate de egalitate.

Pariuri pe total puncte - Un pariu dificil de anticipat, dar asta vine și cu o parte bună pentru că are cote bune. Este genul de selecție Sub/Peste, pe care o știi și din alte discipline incluse la pariuri sportive, în care va trebui să aproximezi numărul total de puncte care crezi că se vor juca până la final. Poți să profiți de statistici în analiza unei partide pentru a-ți face o idee în legătură cu ce să te aștepți de la confruntarea respectivă.

Pariuri pe scor corect - Și aceste pariuri sunt foarte populare la volei, mai ales când e vorba despre un meci între o echipă foarte bună și una mai slabă. Poți să mizezi pe scorul corect la seturi. Spre exemplu, dacă o echipă are cota 1.20 la victorie și crezi că va câștiga cu 3-0, poți să beneficiezi de o cotă mai bună dacă vei paria pe scor corect.

Pariuri pe câștigător set - Poți să mizezi pe echipa care va câștiga primul set, al doilea, al treilea sau tot așa. Reprezintă o selecție care merită luată în seamă și atunci când urmărești meciul sau dacă știi că o echipă începe în forță.

Pariuri pe total puncte par/impar - O selecție pe care o știi prea bine și din oferta de pariuri sportive din alte discipline. O întâlnești și la fotbal, baschet, handbal sau hochei. Când mizezi pe această selecție, înseamnă că pariezi dacă rezultatul final al punctelor va fi par sau impar.

Pariuri pe total puncte Set - Este genul de pariu Sub/Peste dar care se referă doar la un anumit set. Este recomandat să joci la pariuri sportive live pentru a avea șanse mai bune și pentru a beneficia de cote atractive.

Să ajungă la puncte suplimentare - Pariurile de mai sus cu siguranță nu îți erau străine deoarece le știai și din alte sporturi. Însă acesta este cumva inedit, având în vedere că mizezi dacă un set va intra în zona de puncte suplimentare. Cum aminteam și mai sus, acest lucru se întâmplă când o echipă ajunge la 25 de puncte (15 în decisiv), dar nu are un avans de 2 puncte față de adversară. Astfel de situații sunt frecvente în special în cazul meciurilor echilibrate.

Lucruri de care e bine să ții cont înainte să pariezi pe volei

  1. În volei, avantajul terenului propriu este foarte important. Sălile sunt în general pline, iar susținerea fanilor se simte. Ia în calcul acest aspect, mai ales dacă dorești să mizezi pe echipa oaspete.

  2. Bazează-te mult pe statistici. La 888sport vei găsi o secțiune detaliată de statistici din toate sporturile, inclusiv din volei. Beneficiezi de toate datele de care ai nevoie pentru a-ți face o imagine cât mai clară asupra evenimentului pe care îl analizezi: clasamente, rezultate directe, formă, medie de număr de puncte, ultimele rezultate și așa mai departe.

  3. Dacă joci live, asigură-te că găsești o soluție să urmărești meciul respectiv.

România are o istorie bogată în volei

România este o țară în care voleiul a reprezentat un sport de referință pentru mult timp. Acest lucru este relevat și de rezultatele obținute de echipele noastre naționale la cel mai înalt nivel, dar și la nivel de club.

În palmaresul echipei masculine de volei se află o medalie de bronz la Jocurile Olimpice (Moscova 1980), două de argint (Franța 1956 și Cehoslovacia 1966) și două de bronz (Brazilia 1960 și URSS 1962) la Campionatul Mondial, una de aur (România 1963), două de argint (România 1955 și Cehoslovacia 1958) și două de bronz (Italia 1971 și Finlanda 1977).

După o perioadă de secetă, România a revenit la Campionatul European în 2023 și a avut o prestație apreciată, fiind eliminată în sferturile de finală.

La nivel de echipă feminină, cel mai bun rezultat este medalia de argint pe care am obținut-o la Campionatul Mondial din Franța din 1956. Am mai avut o medalie de bronz la Campionatul European din 1963, pe care l-am organizat.

Și la nivelul echipei feminine a urmat o perioadă de declin, iar ultima participare la un Campionat European datează din 1997, când am terminat pe locul 12.


Cotele publicate în acest material pot suferi modificări.

Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.