Faza grupelor din Liga Campionilor a ajuns la final, iar competiția nu a fost lipsită de surprize.

Cea mai mare este eliminarea lui Manchester United încă din faza grupelor. În cele 6 meciuri din faza grupelor, anumiți jucători s-au remarcat însă prin evoluțiile pe care le-au avut.

Echipa ideală din faza grupelor a Ligii Campionilor este următoarea:

  • Alex Remiro (Real Sociedad)

  • Joao Cancelo (FC Barcelona), Ruben Dias (Manchester City), Antonio Rudiger (Real Madrid), Alphonso Davies (Bayern München)

  • Rodri (Manchester City), Jude Bellingham (Real Madrid)

  • Bukayo Saka (Arsenal), Joao Felix (FC Barcelona), Kylian Mbappe (PSG) - Erling Haaland (Manchester City)

Prezentarea jucătorilor:

Alex Remiro

Alex Remiro a fost unul dintre artizanii calificării lui Real Sociedad în optimile Ligii Campionilor.

Portarul a fost titular în toate cele șase meciuri din faza grupelor, iar de patru ori nu a primit gol. El a încasat doar un gol de la Inter Milano și unul de la Benfica.

Remiro are 28 de ani și este evaluat de Transfermarkt la 25 de milioane de euro. Este văzut ca al treilea portar al naționalei Spaniei și ar putea fi convocat până când Kepa își va reveni.

Joao Cancelo

Transferul de la Bayern München la FC Barcelona i-a priit din plin lui Joao Cancelo.

Jucătorul care are un CV impresionant s-a impus rapid în echipa catalanilor, iar în acest sezon de Liga Campionilor a disputat 6 partide. În acestea a marcat un gol și a dat și o pasă decisivă.

Este considerat unul dintre cei mai în formă jucători din Liga Campionilor, iar evoluțiile sale au contribuit din plin la calificarea în optimile de finală. Cancelo se poate mândri cu un CV de excepție, cu Bayern München, Manchester City, Juventus și Valencia.

Ruben Dias

Ruben Dias a fost un adevărat stâlp în defensiva lui Manchester City în acest sezon. Chiar dacă echipa a arătat și momente de fragilitate, Dias a fost la un nivel înalt.

A recuperat nu mai puțin de 34 de baloane în cele 5 meciuri pe care le-a disputat, a reușit 13 respingeri și este jucătorul din lotul lui City care a alergat cei mai mulți kilometri.

Ruben Dias a fost un jucător important și în sezonul precedent, când City a câștigat Liga Campionilor, după finala cu Inter Milano.

Antonio Rudiger

Transferul de la Chelsea la Real Madrid i-a priit lui Antonio Rudiger, care s-a impus în echipa de start încă din stagiunea precedentă.

Noul sezon este unul al confirmării pentru jucătorul german, care s-a remarcat și în acest sezon de Liga Campionilor.

În special în partidele cu Napoli a avut o prestație foarte bună, lăudată de experții din lumea fotbalului. A blocat 22 de atacuri adverse și a recuperat 26 de baloane în cele 6 partide disputate în Liga Campionilor.

Alphonso Davies

Unul dintre cei mai rapizi fundași stânga din lume, Davies a fost prezent pe teren în toate cele șase meciuri pentru Bayern München.

Bavarezii nu au avut probleme să obțină calificarea în optimi, iar Davies a avut un rol important.

Aflat în lotul lui Bayern din 2019, Davies a confirmat din plin așteptările și este unul dintre cei mai buni fundași stânga din lume. El poate evolua și mai în față în banda stângă.

Rodri

Mijlocașul central de la Manchester City impresionează prin precizia sa și prin efortul pe care îl depune la fiecare partidă.

Deși nu are o viteză ieșită din comun, Rodri este un jucător cheie în echipa lui Pep Guardiola. În acest sezon de Liga Campionilor a reușit și un gol și o pasă decisivă.

Internaționalul spaniol în vârstă de 27 de ani este evaluat de Transfermarkt la 100 de milioane de euro și cota sa este în plină creștere.

Jude Bellingham

Jucătorul lui Real Madrid a avut evoluții extraordinare de la transferul de la Borussia Dortmund.

A marcat 4 goluri și a dat 3 pase decisive și este cel mai eficient jucător al lui Real Madrid în Liga Campionilor. A alergat 54.5 kilometri, fiind întrecut doar de Rodrigo, dintre jucătorii de la Real Madrid.

iteza maximă pe care a atins-o în acest sezon a fost de 32.5 kilometri pe oră. În plus, Bellingham a apărut bine și la finalizare și a trimis nu mai puțin de 16 șuturi în cele 5 meciuri.

Bukayo Saka

Jucătorul în vârstă de 22 de ani a avut nevoie de doar 5 meciuri pentru a da 3 goluri și 4 pase decisive pentru Arsenal în acest sezon de Liga Campionilor.

A participat astfel la 44% dintre golurile marcate de Arsenal în acest sezon. Este un om de bază la Arsenal și cel mai valoros jucător al "tunarilor", fiind evaluat de Transfermarkt la 120 de milioane de euro. Cu siguranță are tot viitorul în față!

Joao Felix

Transferul la FC Barcelona i-a relansat cariera lui Joao Felix. A marcat 3 goluri și a dat o pasă decisivă în meciurile disputate pentru catalani în acest sezon.

Este jucătorul din lotul FC Barcelona care a trimis cele mai multe șuturi la poartă, 16 la număr.

Influența sa din jocul FC Barcelona este tot mai mare, iar Felix se anunță un fotbalist de urmărit în acest sezon de Liga Campionilor.

Kylian Mbappe

Deși PSG nu a mai avut un parcurs fulminant în faza grupelor, Kylian Mbappe a fost omul care a trebuit să ducă greul în atac, în condițiile în care francezii s-au despărțit în vara anului trecut de Leo Messi și Neymar.

Mbappe a impresionat și în acest sezon prin viteza sa și a atins 36.1 kilometri la oră. A fost depășit doar de Adeyemi de la Borussia Dortmund, cu 36.3 kilometri la oră.

Erling Haaland

După ce a doborât record după record în stagiunea precedentă, Erling Haaland rămâne un jucător de urmărit și în actuala stagiune.

Are deja 5 goluri marcate în faza grupelor și este alegerea numărul unu la pariuri sportive fotbal pentru titlul de golgheter al acestui sezon din Liga Campionilor, fiind văzut mai bine decât Harry Kane ori Kylian Mbappe.

Haaland are în spate și o echipă care îl poate ajuta să ajungă în fazele superioare.


Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.