Fizicul este un element cheie în handbalul masculin. Indiferent că joacă în apărare sau în atac, handbaliștii au nevoie de multă forță pentru a face diferența.

Iar handbaliști cunoscuți, cu rezultate notabile la nivel internațional, s-au remarcat prin fizicul impunător pe care îl au.

Un exemplu este Dainis Kristopans, letonul cunoscut ca fiind cel mai înalt handbalist din lume. El are o carieră de excepție, fiind ajutat și de înălțimea pe care o are. În topul celor mai înalți handbaliști din lume sunt și alte nume cunoscute pentru fanii acestui sport.

Topul celor mai înalți handbaliști din lume:

  • Dainis Kristopans - 2.14 metri

  • Jordan Bonilauri - 2.13 metri

  • Bence Banhidi - 2.08 metri

  • Kamil Syprzak - 2.07 metri

  • Hassan Kaddah - 2.05 metri

  • Hazem Bacha - 2.05 metri

  • Jihed Jaballah - 2.04 metri

  • Leon Sunjna - 2.04 metri

  • Jakov Gojun - 2.04 metri

  • Borut Mackovsek - 2.03 metri

Prezentarea celor mai înalți handbaliști din lume

Dainis Kristopans

Dainis Kristopans este unul dintre cei mai importanți handbaliști ai ultimilor ani. A descoperit pasiunea pentru handbal încă din copilărie, alături de prietenii săi.

A început să joace la Latgols, Presov și Brest, iar fizicul impunător l-a ajutat să devină un jucător total și un sportiv de elită. În 2019, când era jucătorul lui Vardar Skopje, a reușit să câștige trofeul Champions League și a fost numit MVP-ul din Final Four

S-a transferat în 2020 la Fuchse Berlin, iar 6 luni mai târziu a semnat un contract cu PSG, una dintre marile echipe din handbalul masculin, cotată cu șanse bune la pariuri online în fiecare an la câștigarea trofeului Champions League.

Francezii au terminat pe locul 4 în ultimul sezon din Champions League, rezultat considerat o dezamăgire, care a dus la schimbări de efectiv. După trei ani petrecuți în Franța, Kristopans, ajuns la 32 de ani, a ales să revină în Germania și a semnat cu MT Melsungen.

Jordan Bonilauri

Jucătorul francez a fost crescut de gruparea Fenix Toulouse Handball, pentru care a petrecut o bună parte a carierei. A debutat la prima echipă în sezonul 2007/2008, iar până în 2020 a apărat tricoul francezilor. 

A încercat o experiență în Spania, la BM Logrono La Rioja, însă aceasta nu a fost de bun augur pentru el.

Un sezon mai târziu a revenit în Franța, la Angers, dar nici aici nu a rezistat prea mult. În ultimul sezon a fost jucătorul grupării Chenois Geneve Handball din Elveția.

Bence Banhidi

Talentul lui Bence Banhidi a fost sesizat încă din tinerețe. A fost desemnat cel mai bun junior handbalist din Ungaria în 2014 și 2015.

Ulterior a făcut pasul spre naționala mare, iar în 2019, 2020 și 2021 a fost ales cel mai bun handbalist al Ungariei.

A fost inclus în echipa ideală de la Campionatul European din 2020 și cea a Champions League în același an. Din 2016 este jucătorul formației Pick Szeged.

Kamil Syprzak

Pivotul în vârstă de 32 de ani are un CV impresionant. În 2015 a câștigat medalia de bronz cu naționala Poloniei la Campionatul Mondial.

Se poate spune că a fost un mic erou pentru echipa sa, după ce a marcat golul de 29-28 cu 32 de secunde înainte de final în confruntarea cu Spania. 

Și-a început cariera la Wisla Plock și, după șase ani, s-a transferat la FC Barcelona. A câștigat în Spania patru campionate, patru Cupe și patru Supercupe.

Din 2019 este jucătorul lui PSG, alături de care a câștigat patru titluri și doua Cupe ale Franței. CV-ul său vorbește de la sine.

Hassan Kaddah

Este unul dintre cei mai buni jucători ai echipei naționale a Egiptului. Un star în ascensiune, care a împlinit de curând 23 de ani, Hassan Kaddah joacă încă în țara natală, la Zamalek.

Aici a câștigat trei titluri și o Supercupă. Hassan Kaddah a făcut parte din echipa Egiptului campioană mondială la juniori în 2019. A mai câștigat Cupa Africii la handbal în 2020 și 2022.

Hazem Bacha

Un alt jucător tânăr talentat care speră să contribuie la popularitatea pe care handbalul o are în Africa. Hazem Bacha este un tunisian legitimat la Esperance Sportive de Tunis.

Joacă pe postul de inter stânga și, deși are doar 21 de ani, s-a remarcat deja la nivel internațional. Presa a scris că el a avut și oferte din Franța în trecut.

Jihed Jaballah

Fizicul este un punct forte al jucătorilor africani, iar Jihed Jaballah respectă din plin acest lucru.

Pivotul tunisian măsoară 2.04 metri și, chiar dacă a ajuns la 34 de ani, continuă fie un jucător interesant. A jucat în carieră la ES Sahel, Selka Eskișehir, IFK Kristianstad, Al Ahli și HT Tatran Presov, iar din 2022 a prins un transfer în Franța, la Dunkerque HGL.

A fost prezent cu naționala Tunisiei la Campionatele Mondiale și a câștigat și Campionatul Africii în 2018.

Leon Sunjna

Pivotul croat în vârstă de 30 de ani a fost destul de statornic în carieră. A început handbalul la HC Zagreb, alături de care a jucat constant în competițiile importante de pe continent.

Din sezonul 2019/2020 s-a transferat în Polonia, la o echipă puternică din Europa, Wisla Plock. Se poate spune că sezonul 2020/2021 a fost cel mai bun din cariera sa, însă rămâne un jucător important.

Jakov Gojun

Veteranul croat a ajuns la 37 de ani, însă fanii handbalului și-l amintesc cu siguranță. Prestațiile sale de excepție din defensivă i-au determinat pe croați să-l poreclească "Ministrul apărării".

El a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2012, în timp ce la Europene are o medalie de argint și două de bronz, iar la Mondiale una de argint și una de bronz.

Din 2021 joacă la RK Zagreb, dar în CV-ul său mai sunt echipe ca Atletico de Madrid, PSG și Fuchse Berlin.

Borut Mackovsek

Interul stânga va împlini în luna septembrie 31 de ani. Și-a început cariera la Celje, iar de mai bine de un deceniu joacă la un nivel înalt în Europa.

A schimbat numeroase echipe, iar în CV-ul său sunt grupări ca Maribor, Al Sadd, TSV Hannover-Burgdorf, Dinamo Minsk, Montpellier, ThSV Eisenach, Telekom Veszprem, în timp ce din 2020 este jucătorul celor de la Pick Szeged.

Este o prezență constantă și în naționala Sloveniei în ultimul deceniu. El a câștigat medalia de bronz la Mondialul din Franța.

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.