Așteptarea a luat sfârșit pentru iubitorii fotbalului de pe întreg mapamondul! Duminică, 20 noiembrie, va debuta Cupa Mondială de Fotbal 2022! 

Meciul de deschidere, Qatar – Ecuador, este programat începând cu ora 18:00.

Victoria Qatarului este listată la cotă 3.20, succesul sud-americanilor primește cotă 2.45, în timp ce cei ce își doresc să parieze pe un rezultat de egalitate pot beneficia de cotă 3.00

Qatarul este la prima participare la Cupa Mondială

Națioanal Qatarului, gazda competiției, se află la prima participare la un turneu de o asemenea anvergură.

Cea mai mare performanță din istorie reușită de Qatar a avut loc în 2019, atunci când a câștigat Cupa Asiei după victoria cu 3-1 înregistrată în finala cu Japonia.

De asemenea, în palmaresul Qatarului mai regăsim 3 trofee ale Cupei Golfului, obținute în 1992, 2004 și 2010.

În ceea ce o privește pe Ecuador, reprezentativa sud-americană a participat la 3 ediții ale Cupei Mondiale: 2002 (Coreea de Sud & Japonia), 2006 (Germania) și 2014 (Brazilia).

Dacă în 2002 și în 2014 Ecuadorul a fost eliminată încă din faza grupelor, în 2006 „tricolorii” au ieșit dintr-o grupă din care mai făceau parte Germania, Polonia și Costa Rica.

Însă, imediat după, Ecuadorul a cedat în prima fază eliminatorie împotriva Angliei, scor 0-1. 

Cele două reprezentative fac parte din Grupa A, alături de Senegal și Olanda.

Ținând cont de faptul că africanii vor trebui să se descurce fără atacantul lui Bayern Munchen, Sadio Mane (accidentat), atât Qatarul, cât și Ecuadorul, își fac speranțe reale pentru obținerea poziției secunde în grupă (plecând de la premisa că primul loc este „arestat” de „Portocala Mecanică”).

Însă, până la meciul direct de duminică, vom trece în revistă cele mai importante nume pe care le regăsim în loturile celor două combatante.


Qatar: Al-Haydos se apropie de 200 selecții!

În naționala Qatarului nu regăsim nume cunoscute din cele mai importante campionate europene.

Din contră, reprezentativă gazdă nu are în lot niciun jucător care evoluează în afara Asiei! Al-Sadd, Al-Gharafa, Al-Duhail sau Al-Rayyan sunt cele mai cunoscute nume de echipe de unde provin jucătorii qatarezi. 

Vedeta echipei este atacantul Hassan Al-Haydos, de la Al-Sadd. Acesta, în vârstă de 32 ani, a evoluat de 169 ori pentru prima reprezentativă, timp în care a înscris și 36 goluri.

Pe lângă Al-Haydos, cei mai selecționați jucători din actualul lot sunt fundașii Abdelkarim Hassan (Al-Sadd) – 130 meciuri și 15 goluri, Boualem Khoukhi (Al-Sadd) – 105 meciuri și 20 goluri și mijlocașii Abdulaziz Hatem (Al-Rayyan) – 107 meciuri și 11 goluri și Karim Boudiaf (Al-Duhail) – 115 meciuri și 6 goluri.

Însă, cel mai important atu al gazdelor nu stă în lotul propriu-zis, ci în banca tehnică. Aici îl regăsim pe catalanul Felix Sanchez, care antrenează în Qatar din 2006!

Acesta a trecut prin toate etapele carierei, pregătind inclusiv naționala U19. Acum, ibericul promite atingerea optimilor de finală!

  • Qatar, cotă 4.50 să se califice în faza următoare a competiției;

  • Qatar, cotă 15.00 să câștige Grupa A.


Ecuador: Jucători de la Leverkusen, Augsburg și Fenerbahce

În ciuda faptului că Ecuadorul nu este nici pe departe printre cele mai galonate echipe din America de Sud, cu siguranță locul acesteia la Cupa Mondială 2022 este unul mai mult decât meritat.

Cel mai cunoscut nume din lotul „tricolorilor” este Enner Valencia. Atacantul lui Fenerbahce, trecut și pe la West Ham United sau Everton, a strâns nu mai puțin de 74 selecții și 35 goluri pentru prima reprezentativă.

Rata lui de reușită, chiar și pentru un vârf de careu, este una senzațională: 0.47 reușite pe meci! De altfel, niciun alt jucător al Ecuadorului nu a reușit să înscrie de mai mult de 8 ori.

Alți jucători cunoscuți publicului european sunt Pervis Estupinan (Brighton) – 28 meciuri și 3 goluri, Piero Hincapie (Leverkusen) – 21 meciuri și 1 gol, Carlos Gruezo (Augsburg) – 45 meciuri și 1 gol, și Jeremy Sarmiento (Brighton) – 9 meciuri și 0 goluri.

Dacă reprezentativa Qatarului mizează pe un tehnician din Spania, pe banca Ecuadorului regăsim un argentinian, Gustavo Alfaro.

Acesta este selecționerul sud-americanilor din 2020. Înainte de naționala Ecuadorului, tehnicianul le-a mai pregătit, printre altele, pe Tigre, Gimnasia La Plata sau Boca Juniors.

  • Ecuador, cotă 2.00 să se califice în faza următoare a competiției;

  • Ecuador, cotă 6.00 să câștige Grupa A;

  • Enner Valencia, cotă 200.00 să fie desemnat golgheterul Cupei Mondiale 2022.


Cotele meciului Qatar – Ecuador 

Pariurile disponibile pentru confruntarea dintre Qatar și Ecuador sunt dintre cele mai variate.

Pe lângă variantele clasice de tipul „sub 2.5 goluri” – cotă 1.47, „peste 2.5 goluri” – cotă 1.47, pariorii își pot îndrepta atenția și către selecții speciale.

Printre cele mai populare astfel de pariuri sunt cele pe cornere și cartonașe, precum „Peste 9.5 cornere” – cotă 2.10 sau „Peste 39.5 puncte cartonașe” – cotă 1.63.

888Sport pune la dispoziție și opțiunea „creează-ți pariul” prin care fiecare utilizator poate să își aleagă variantele preferate.

Cei ce nu au inspirație, se pot orienta și către pariurile disponibile prin „Match Combos”, precum „Ecuador peste 0.5 goluri & Ecuador peste 3.5 cornere” – cotă 1.85, „Ambele înscriu & Peste 7.5 cornere” – cotă 2.85 sau „Qatar peste 2.5 goluri & Qatar peste 5.5 cornere” – cotă 28.50.


Publicat prima dată: 19 noiembrie 2022

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.