2024 se anunță un an de excepție pentru fanii boxului. Cunoaștem deja calendarul pentru prima parte a acestui an, iar câteva lupte provoacă mult interes în rândul celor pasionați.

Încă din luna martie vom putea vedea o confruntare de excepție între Anthony Joshua și Francis Ngannou, în timp ce cel mai așteptat duel din 2024 este cel dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk.

Vor ieși scântei în ring în 2024, când categoria regină din boxul profesionist ne propune aceste confruntări de cel mai înalt nivel. Ambele vor avea loc la Riad, în Arabia Saudită, care se transformă pe zi ce trece în capitala boxului profesionist.

Dincolo de aceste gale organizate în Arabia Saudită, o altă partidă care stârnește interes este cea în care Manny Pacquiao va reveni în ring și îl va avea adversar pe Buakaw Banchamek, un luptător care a scris istorie la Muay Thai pentru țara sa.

Te invităm, așadar, să descoperi care sunt cele mai tari lupte programate în acest an în boxul profesionist.

Francis Ngannou vs. Anthony Joshua (8 martie)

După ce a făcut spectacol în UFC, Francis Ngannou și-a îndreptat atenția către boxul profesionist, iar debutul său de anul trecut, când a pierdut la limită contra lui Tyson Fury, a arătat o bună parte din calitățile pe care le are.

Mulți l-au considerat chiar învingătorul de drept pe Ngannou, iar acesta este gata să arate ce poate în fața lui Anthony Joshua.

Adversarul lui Ngannou are un bilanț de 27 de victorii (24 prin KO) și a fost învins de trei ori în carieră. Primul său eșec datează din 2019, când a pierdut în fața lui Andy Ruiz Jr. și a cedat titlurile WBA (Super), IBF, WBO și IBO la categoria grea, pe care le-a recuperat ulterior.

În 2021 și 2022 a pierdut de două ori cu Oleksandr Usyk, eșecuri după care și-a revenit cu greu. Ultima sa luptă datează de pe 23 decembrie, când l-a învins tot la Riad pe Otto Wallin. A fost oarecum un meci de încălzire pentru Joshua înaintea confruntării cu Francis Ngannou.

Acesta a profitat de faptul că Joshua nu a mai luptat cu Deontay Wilder și i-a propus lui Joshua o confruntare, iar răspunsul a fost pozitiv.

Chiar dacă în joc nu este pusă vreo centură de top, partida are o importanță aparte. Fanii boxului vor dori, în primul rând, să vadă la ce nivel este Ngannou, în condițiile în care elementul surpriză de la partida cu Fury a dispărut.

În plus, promotorul Eddie Hearn a anunțat că învingătorul va avea ocazia la o luptă pentru titlul mondial cu învingătorul dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk.

Așadar, miza partidei de pe 8 martie este cu adevărat colosală. Cât privește previziunile specialiștilor, favorit clar la pariuri sportive in oferta 888sport este Anthony Joshua.

Cotele la pariuri sunt următoarele:

 • Victorie Anthony Joshua - cota 1.22 

 • Victorie Francis Ngannou - cota 4.10 

 • Egal - cota 26.00

Alte partide programate în gala de pe 8 martie:

 • Rey Vargas vs. Nick Ball 

 • Israil Madrimov vs. Magomed Kurbanov 

 • Zhilei Zhang vs. Joseph Parker 

 • Mark Chamberlain vs. Gavin Gwynne 

 • Andrii Novytskyi vs. Juan Torres

Manny Pacquiao vs. Buakaw Banchamek (20 aprilie)

Chiar dacă este doar un duel demonstrativ, de multe ori revenirea unor pugiliști care au scris istorie stârnește un interes major. La fel este și cazul confruntării dintre Manny Pacquiao și Buakaw Banchamek.

Partida se va disputa după reguli de box, iar Pacquiao, ajuns în prezent la 45 de ani, pornește ca favorit, în condițiile în care adversarul său e obișnuit cu regulile din Muay Thai. Pacquiao are 62 de victorii în carieră (39 prin KO), 8 înfrângeri și 2 remize.

Cei doi vor lupta timp de 6 reprize de 3 minute, cu pauze de 2 minute între ele. Se anunță așadar un duel de top între Pacquiao și dublul campion din K-1 World Max.

Tyson Fury vs. Oleksandr Usyk (18 mai)

Partida trebuia să aibă loc inițial pe 17 februarie, dar a fost amânată după ce Tyson Fury s-a accidentat la un antrenament. Miza este colosală, deoarece ambii pugiliști își vor pune în joc centurile la categoria grea.

Fury vine cu centura WBC la categoria grea, iar Usyk cu cele WBO, IBF și WBO. Cel care va câștiga va deveni primul pugilist care va avea centurile unificate la categoria grea de la Lennox Lewis încoace (1999 și 2000).

Tyson Fury are un bilanț de 34 de victorii (24 prin KO) și o singură remiză, însă și adversarul său are un bilanț pe măsură, cu 21 de victorii (14 prin KO).

Duelul declarațiilor dintre cei doi pugiliști a început de ceva vreme, iar Fury a fost acuzat de echipa lui Usyk că s-a dat lovit pentru a evita confruntarea din luna februarie. Chiar și așa, în viziunea bookmakerilor tot Fury rămâne favorit să obțină victoria în gala din luna mai, de la Riad.

 • Victorie Tyson Fury - cota 1.80 

 • Victorie Oleksandr Usyk - cota 2.05 

 • Egalitate - cota 21.00

Artur Beterbiev vs. Dmitry Bivol (1 iunie)

Ultima mare luptă programată în prima parte a anului 2024 este cea dintre Artur Beterbiev și Dmitry Bivol. Cei doi vor lupta la Riad pentru titlurile de necontestat la categoria grea ușoară. De ani de zile se discută de această luptă, iar ea va deveni realitate pe 1 iunie.

Beterbiev are în palmares titlurile mondiale WBC, IBF și WBO la această categorie și are un bilanț de 20-0. El este născut în Rusia, însă reprezintă Canada.

De partea cealaltă, rusul Dmitry Bivol este și el neînvins și are un bilanț de 22 de victorii. Se remarcă prin tehnica sa spectaculoasă, iar până acum și-a apărat titlul cu succes de 11 ori, având în palmares inclusiv un succes contra lui Saul "Canelo" Alvarez.

Cotele la pariuri pentru confruntarea dintre Artur Beterbiev și Dmitry Bivol sunt următoarele:

 • Victorie Artur Beterbiev - cota 1.95 

 • Victorie Dmitry Bivol - cota 1.95 

 • Egalitate - cota 17.00

Calendarul luptelor pentru a doua parte a anului 2024 nu a fost încă stabilit.

Cotele publicate în acest material pot suferi modificări în orice moment.


Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.