Tyson Fury – Oleksandr Usyk este cea mai așteptată luptă din boxul profesionist în acest an și va avea loc pe 18 mai, la Riad, în Arabia Saudită. Cei doi pugiliști aveau programată inițial gala pe 17 februarie, însă Tyson Fury s-a accidentat și a solicitat o amânare.

Pugilistul britanic a revenit însă în ring, și-a reluat antrenamentele și a afirmat că va fi pregătit pentru lupta din luna mai, când miza este colosală: învingătorul va deține centurile unificate la categoria grea.

Ultimul pugilist care a reușit această performanță a fost Lennox Lewis, în 1999 și 2000. La gala din luna mai, Tyson Fury vine cu centura WBC la categoria grea, în timp ce ucraineanul Oleksandr Usyk are centurile WBA, IBF și WBO.

Prezentarea pugiliștilor

Tyson Fury

  • Vârsta: 35 de ani

  • Înălțime: 2.06 metri

  • Bilanț: 34 de victorii (24 prin KO), 0 înfrângeri, 1 remiză

Oleksandr Usyk

  • Vârsta: 36 de ani

  • Înălțime: 1.91 metri

  • Bilanț: 21 de victorii (14 prin KO), 0 înfrângeri

Duelul declarațiilor dintre cei doi pugiliști

Ca înainte de fiecare luptă de acest gen are loc și un duel al declarațiilor. Tyson Fury, cunoscut pentru caracterul său coleric, este și de această dată mai vocal și l-a amenințat pe Usyk.

"Nu știu dacă este cel mai dur adversar pe care îl voi întâlni, pentru că nu am mai luptat cu el. Până acum, sincer să fiu, nu am fost atât de impresionat de el. Face ce trebuie să facă, este plătit, își face treaba și pleacă acasă. Este suficient de bun pentru a-l învinge pe Gypsy King? Nu cred, dar îi urez succes. Dacă face asta, îi voi strânge mâna. Dacă nu este, trec la următorul. Eu cred că o să-l fac KO în repriza a șaptea", a afirmat Tyson Fury, prezent la o conferință în Arabia Saudită.

Pe de altă parte, echipa lui Oleksandr Usyk l-a acuzat pe Fury că a înscenat accidentarea care a cauzat amânarea luptei, tocmai pentru că nu era pregătit. Iar însuși Oleksandr Usyk are dubii că Tyson Fury se va prezenta în ring să-l întâlnească.

"Dumnezeu are un plan. Cred că lupta va avea loc, dar nu sunt 100% sigur, ci mai degrabă 70% sigur. Dar mai devreme sau mai târziu această luptă va avea loc", a comentat Oleksandr Usyk.

"Nu sunt supărat, astfel de lucruri se întâmplă, așa e în viață. Sunt fericit că acum merg în Ucraina. Îmi voi vedea cele două fete și soția. Mă voi duce la biserică și mă voi ruga. Mă voi odihni un pic, apoi voi reintra în cantonament", a mai declarat Usyk, care a pierdut botezul celei de-a doua fiice deoarece era în pregătiri pentru gala cu Tyson Fury.

Totuși, presa de specialitate a scris că Tyson Fury va fi obligat să plătească despăgubiri în valoare de 10 milioane de dolari în cazul în care nu se va prezenta la gala de pe 18 mai. Pugilistul britanic a dat asigurări că va fi pregătit până atunci.

Despre lupta dintre Fury și Usyk a vorbit și Anthony Joshua, care mizează pe pugilistul ucrainean.

"Cred că Usyk va câștiga. Eu l-aș prefera pe Fury, dar mizez pe Usyk. Mi-ar plăcea să lupt cu Fury, asta este și motivul pentru care l-aș dori învingător. Este un motiv egoist, știu", a comentat Anthony Joshua.

De fapt, presa de specialitate scrie că învingătorul dintre Fury și Usyk îl va întâlni pe Joshua, în urma victoriei obținute contra lui Francis Ngannou.

Tyson Fury vs Oleksandr Usyk la pariuri

Poți miza deja pe confruntarea dintre Tyson Fury și Oleksandr Usyk la 888sport.

La pariuri sportive, cu prima șansă este cotat Tyson Fury, care are un mic avantaj în viziunea bookmakerilor. Cota pentru victoria lui Oleksandr Usyk este ceva mai mare.

  • Victorie Tyson Fury - cota 1.80

  • Victorie Oleksandr Usyk - cota 2.05

  • Egalitate - cota 21.00

Cum se simte Tyson Fury după accidentare

Tyson Fury s-a ales cu o accidentare gravă în zona ochiului, din cauza căreia nu a mai luptat în luna februarie. Presa din Anglia a scris că Fury a fost la un pas de o accidentare foarte gravă, în urma căreia își putea pierde și vederea. Totuși, britanicul și-a reluat pregătirea și a anunțat că este într-o formă bună.

"Sunt deja patru săptămâni și câteva zile de atunci. M-am odihnit, m-am recuperat și acum sunt pregătit să intru în cantonament", a afirmat Tyson Fury, care a menționat că s-a temut că lupta nu va mai avea loc deloc din cauza accidentării, însă saudiții au insistat să fie reprogramată pentru luna mai.

"În box se întâmplă lucruri foarte proaste și am mai văzut asta. Nu ar fi fost prima dată când o luptă se anula din cauza unei accidentări. La început eram super enervat de faptul că nu părea că lupta va mai avea loc. Nu aveam o dată stabilită. Dar două zile mai târziu am avut o nouă dată stabilită și a fost fantastic. Acum totul este grozav", a precizat Fury.

Cât privește rana de la ochi pe care o are, Fury a explicat că nu are nicio emoție că aceasta îl va afecta. "Este deja vindecată. Tăietura are nevoie de opt săptămâni să se vindece. Iar eu voi avea 15 săptămâni de la tăietură până la data galei. Așa că este suficient timp. Nu sunt îngrijorat din cauza tăieturii. Dacă tăietura se deschide în timpul luptei, și ce? Am mai avut multe alte tăieturi înainte", a menționat Fury.

În cazul în care Fury nu va fi pregătit pentru gala de pe 18 mai, IBF îi va retrage titlul, iar Usyk își va alege adversarul dintre Anthony Joshua și Filip Hrgovic.

În clasamentul realizat de The Ring, Oleksandr Usyk este poziționat mai bine decât Tyson Fury la categoria grea. Anthony Joshua este următorul, în timp ce în această ierarhie îi mai regăsim pe Zhilei Zhang (China), Joseph Parker (Noua Zeelandă) și Filip Hrgovic (Croația).

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.


Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.