Dinamo vrea să încheie anul 2022 cu o victorie în ultima etapa a grupei din Cupa României, succes care îi poate aduce calificarea în faza următoare a competiției.

Adversară îi va fi Unirea Slobozia, echipă pe care “câinii” au învins-o în startul lunii octombrie într-o partidă din Liga a II-a.

Atunci, meciul s-a jucat pe stadionul „Marin Anastasovici” din Giurgiu și singura reușită a confruntării a fost semnată de Alexandru Pop în minutul 38. 

Cupa României - noul format în sezonul 2022-2023

Începând din acest an, cea de-a doua competiție inter-cluburi ca importanță din România, se desfășoară într-un nou format.

În fazele superiorare au ajuns 24 de echipe care au fost împărțite prin tragere la sorți în 4 grupe de câte 6 formații (câte două echipe din fiecare din cele trei urne valorice).

Conform regulamentului, toate echipele joacă în faza grupelor, un meci cu o echipă din urnele valorice 1, 2 și 3, disputate pe terenurile formațiilor mai slab clasate sezonul trecut.

Primele două echipe care se vor clasa în fiecare grupă, vor obține calificarea în sferturile de finală, câștigătoarele grupelor urmând a avea în sferturi avantajul terenului propriu.


Program etapa a 3-a

Așadar, fiind ultima rundă, toate confruntările se disputa la aceeași oră, iar duelul dintre Unirea Slobozia și Dinamo a fost programat în nocturnă.

Pentru că arena ialomițeană nu putea fi gazdă, partida se va disputa pe stadionul Gloria din Buzău.

De punctat este faptul că Unirea Slobozia a fost echipa gazdă și în primele două jocuri, cu FC Voluntari (0-1) la Slobozia, și cu Petrolul (0-0) chiar la Ploiești, pe ”Ilie Oană”.

De partea cealaltă și Dinamo a fost gazdă în primele două etape: 0-0 cu ”FC U” Craiova la Giurgiu, și 2-3 cu Sepsi OSK la București, pe Arcul de Triumf.

Disputa dintre Unirea Slobozia și Dinamo București se anunță a fi una echilibrată. O victorie a grupării ialomițene este cotată cu 2.65, un succes al “câinilor” îți aduce miza x 2.55.

În timp ce un rezultat de egalitate este cotat cu 2.95. Un meci de ambele înscriu are cotă 2.00, în timp ce o confruntare cu minim două schimbări ale tabelei de marcaj este cotat cu 1.45.

  • 19:00, Unirea Slobozia - Dinamo București

  • 19:00, Petrolul Ploiești - U Craiova 1948

  • 19:00, Sepsi - FC Voluntari

Clasament Grupa A, Cupa României

După primele două etape, Sepsi este singura formație cu maximum de puncte din Grupa A. La două lungimi distanță se află U Craiova 1948, iar podiumul este completat de FC Voluntari care are 3 puncte.

Ultimele trei clasate sunt Dinamo, Unirea Slobozia și Petrolul București, toate având câte un punct.

  1. Sepsi 6 puncte, golaveraj 6-3

  2. U Craiova 1948 4 puncte, golaveraj 1-0

  3. FC Voluntari 3 puncte, golaveraj 1-1

  4. Dinamo București 1 punct, golaveraj 2-3

  5. Unirea Slobozia 1 punct, golaveraj 0-1

  6. Petrolul Ploiești 1 punct, golaveraj 1-3


Dinamo, calcule la calificare

“Câinii” au neapărat nevoie de victorie pentru a spera la primele două locuri, dar chiar și așa este nevoie de un întreg scenariu: Sepsi să nu piardă cu FC Voluntari și Petrolul să o învingă pe U Craiova 1948.

În această situație vor fi mai multe echipe care vor avea 4 puncte, iar departajarea se va face în funcție de golaveraj. 

Moralul este de partea echipei antrenate de Ovidiu Burcă. “Câinii” vin după un succes foarte important obținut în liga a doua, 2-0 în deplasare cu FC Brașov.

Vasile Buhaescu și Iulian Roșu au marcat pentru Dinamo care va încheia anul 2022 pe locul al 8-lea în divizia secundă, la doar două lungimi distanță de play-off.

De partea cealaltă, Unirea Slobozia a fost învinsă în deplasare de Concordia Chiajna, Ndiaye Mediop marcând singurul gol al partidei în al 5-lea minut de prelungiri.

Verdictul privind clasarea în play-off-ul Ligii a II -a se va da însă abia în primăvară, când se vor juca ultimele trei meciuri ale sezonului regular.

În cele trei partide, “câini” vor juca acasă cu Unirea Constanța, în deplasare cu CSC 1599 Șelimbăr și din nou pe teren propriu cu Politehnica Timișoara. Până atunci, Dinamo joacă ultimul meci din 2022 la Buzău cu Unirea Slobozia. Tu ce pariezi?


Publicat prima dată: 05 decembrie 2022

Credit: FC Dinamo

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.