FCSB și-a asigurat într-o proporție colosală prezența în turul 2 preliminar din Champions League după ce a câștigat prima manșă din deplasare cu Virtus (San Marino) cu scorul de 7-1.

Returul, programat pe 16 iulie de la ora 20:30, se anunță a fi tot o simplă formalitate, un antrenament pe care campioana României îl va face înaintea meciurilor mult mai dificile.

Diferența de valoare dintre FCSB și Virtus s-a văzut din plin în partida de marți seară. FCSB a dominat încă din primul minut și a avut puține momente de relaxare, astfel că Virtus nu a avut nicio șansă.

În prima repriză nu a ajuns la poarta lui Ștefan Târnovanu, în timp ce în partea secundă Virtus a profitat de o neatenție a lui David Kiki și a marcat un gol nesperat.

Ce va fi în retur? Probabil că nici cei care obișnuiesc să joace pe surprize colosale la pariuri sportive nu cred în calificarea lui Virtus. Ar fi ceva nemaivăzut ca micuța grupare din San Marino să întoarcă rezultatul.

Tocmai din acest motiv, FCSB pornește de departe cu prima șansă, chiar dacă își va menaja o parte dintre titulari. De fapt, FCSB are o cotă infimă să câștige meciul retur, doar 1.01.

Concluzii ce pot fi trase după prima manșă dintre Virtus și FCSB

Daniel Popa are simțul golului - Chiar dacă diferența de valoare dintre cele două echipe este mare, se poate observa că Daniel Popa este un jucător ce poate fi util FCSB în acest sezon.

Adus de la U Cluj cu 300 de mii de euro, atacantul a dat două goluri în partida tur, a obținut un penalty și a pasat decisiv la o reușită a lui Darius Olaru. În acest moment, concurentul său pe post este David Miculescu, jucător care a dat și el două goluri în partida cu Virtus.

Pentru Popa este însă important că a reușit să înscrie încă de la primele meciuri la FCSB pentru a căpăta încredere înaintea duelurilor mult mai grele.

Darius Olaru este în formă - Căpitanul roș-albaștrilor vine după o vară în care nu a reușit să își pună amprenta pe evoluția României de la EURO 2024. Dar chiar și așa, la primul meci de la revenirea la FCSB a arătat că este liderul din teren al roș-albaștrilor.

Toate acțiunile ofensive au trecut pe la el și el a fost dirijorul de la centrul terenului. Olaru este un jucător capabil atât să creeze faze periculoase, cât și să finalizeze.

Golul doi pe care l-a marcat în partida cu Virtus a fost o adevărată bijuterie. El a dat trei goluri în primul meci al sezonului, astfel că se anunță un start promițător. După plecarea lui Florinel Coman, greul va trebui să-l ducă singur.

Malcom Edjouma s-a întors schimbat din Italia - Recunoscut pentru stilul haotic pe care îl avea și pentru riscurile pe care și le asuma, Malcom Edjouma arată ca un jucător diferit de la revenirea la FCSB.

Mijlocașul central acoperă mai bine spațiile, joacă mult mai simplu și nu mai încearcă acțiuni spectaculoase, dar riscante. Prezența într-un fotbal în care se pune mare accent pe tactică pare să-i fi priit lui Edjouma, care se anunță un jucător important pentru FCSB în noul sezon.

David Kiki a avut o evoluție bună în plan ofensiv - Chiar dacă a greșit la golul lui Virtus, David Kiki s-a remarcat în plan ofensiv. El se anunță ca un concurent serios pe post pentru Risto Radunović, jucător care a intrat în ultimele șase luni de contract și sunt șanse mici să prelungească.

Între cei doi va exista un sistem de rotație, având în vedere că gruparea roș-albastră va juca o dată la trei zile în această vară. Iar dacă echipa va intra într-o grupă europeană, atunci situația va fi aceeași până în iarnă.

FCSB va putea conta pe Chiricheș și Ștefănescu în retur

FCSB nu i-a avut la dispoziție pe Vlad Chiricheș și Marius Ștefănescu în partida tur cu Virtus. Cei doi au fost suspendați, însă vor putea juca în meciul retur. În schimb, FCSB nu va putea conta pe Alexandru Pantea și Octavian Popescu, în continuare accidentați

Sunt șanse mici ca Alexandru Muși să fie folosit în retur, deoarece este singura variantă pentru regula U-21 pe care FCSB o are în acest moment.

Pentru FCSB urmează meciul cu U Cluj

Până la returul cu Virtus, FCSB va debuta în noul sezon din Superliga. Pe 13 iulie, de la ora 22:00, FCSB va primi vizita celor de la U Cluj.

Formația lui Ovidiu Sabău a fost foarte activă pe piața transferurilor și a adus numeroși jucători cu experiență: Vadim Rață (FC Voluntari), Ovidiu Popescu (FCSB), Dorin Codrea (Chiajna), Iulian Cristea (Rapid), Radu Boboc (FC Voluntari), Hildeberto Pereira.

La o scurtă privire în secțiunea de pariuri de la 888sport putem vedea că FCSB este favorită să obțină cele trei puncte la debutul în noul sezon.

Are 1.61 să câștige, egalul are 3.75, iar succesul celor de la U Cluj are 5.50. U Cluj a încurcat-o însă recent pe FCSB, astfel că nu ar fi o surpriză mare la pariuri sportive fotbal ca gruparea lui Elias Charalambous să nu obțină toate cele trei puncte.

Maccabi Tel Aviv e următoarea adversară din Champions League

Dacă meciurile cu Virtus sunt o simplă formalitate, pentru FCSB greul abia va începe în Champions League. Adversara din turul 2 va fi campioana Israelului, Maccabi Tel Aviv.

E o echipă de un calibru diferit, astfel că și cotele la Pariuri Champions League nu vor mai fi la fel de disproporționate precum în duelul cu Virtus.

Acestea nu au fost publicate momentan, dar cel mai probabil bookmakerii o vor da favorită pe Maccabi Tel Aviv, deoarece are o experiență mai mare în competițiile internaționale în ultimii ani.

Maccabi Tel Aviv a câștigat titlul, însă roș-albaștrii vor să profite de faptul că nu se poate juca în Israel, ci la Budapesta. În plus, Maccabi Tel Aviv va avea jucători la Jocurile Olimpice și și-a schimbat antrenorul.


Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.