În vara anului 2018 inimile tuturor iubitorilor fotbalului erau îndreptate către Cupa Mondială. După o pauză de 4 ani, cea mai importantă competiție fotbalistică la nivel global avea să-și desfășoare o nouă reprezentare.

Mai precis, al 21-lea turneu final mondial. Țara gazdă de atunci, Rusia, a avut onoarea să fie prima organizatoare a Cupei Mondiale din Europa de Est și a 11-a reprezentativă gazdă din Europa.

Surpriza din grupe

Cotată la vremea respectivă de către specialiști drept una dintre principalele candidate la trofeu – dacă nu chiar la câștigarea acestuia, Germania, din postura de campioană mondială în exercițiu, a ieșit încă din faza grupelor!

„Panzerul” nemțesc a fost repartizat în Grupa F alături de Suedia, Mexic și Coreea de Sud. Elevii lui Low au obținut o singură victorie, 2-1 cu Suedia, acest succes fiind intercalat de două înfrângeri rușinoase: 0-1 cu Mexic și 0-2 împotriva Coreei de Sud.

Astfel, Germania (3 puncte), „lanterna roșie”, a fost nevoită să părăsească competiția, Suedia și Mexic (fiecare cu câte 6 puncte) asigurându-și biletele către fazele eliminatorii.

Cu siguranță, în urma prestației umilitoare din 2018, Germania își dorește să se revașeze față de proprii fani la ediția din Qatar.

Acum, antrenați de Hansi Flick, nemții primesc o cotă de 12.00 pentru victoria finală în 2022. În același timp, cei ce consideră că Germania va juca în semifinale beneficiază de cotă 2.75.


Faze eliminatorii presărate cu meciuri de gală

Începând cu fazele eliminatorii, iubitorii „sportului rege” s-au putut bucura de meciuri de gală.

Franța lui Mbappe a depășit-o pe Argentina lui Messi cu 4-3 în optimi, Brazilia lui Neymar a fost eliminată de Belgia în sferturile de finală pentru ca, în „careul de ași”, De Bruyne & co. să fie trimiși acasă de selecționata „Cocoșului galic”.

În același timp, în cealaltă semifinală avea loc o surpriză de proporții: Croația, după prelungiri, a eliminat-o pe Anglia cu 2-1! Astfel, finala programtă pe 15 iulie 2018 la Moscova a fost una cel puțin inedită: Franța – Croația. 

Ultimul act a fost, însă, unul fără istoric. Favoriți cerți, francezii s-au impus fără emoții, scor 4-2. Mandzukic a fost „înger” și „demon”, înscriind în proprie poartă în Lloris în minutul 69 și în proprie poartă în minutul 18.

Celelalte goluri au fost semnate de Griezmann (’38), Pogba (’59) și Mbappe (’65), respectiv Perisic (’28).

Potențiala calificare a Franței în finala din 2022 primește cotă 3.75, în timp cea a Croației primește cotă 18.00.


Performerii Cupei Mondiale din 2018

În ceea ce privește golgheterii, „gheata de aur” a ediție din Rusia a fost adjudecată cu Harry Kane, cu 6 reușite. Cotă 9.00 pentru reeditarea performanței vârfului lui Tottenham, acesta fiind și favoritul pentru titlul de cel mai bun marcator și în 2022! 

Trofeul pentru cele mai multe pase de gol a fost împărțit de un număr record de 16 jucători, fiecare cu câte două assist-uri decisive: Evar Banega & Lionel Messi – Argentina, Kevin de Bruyne, Eden Hazard, Thomas Meunier & Youri Tielemans – Belgia, Philippe Coutinho – Brazilia, Juan Fernando Quintero & James Rodriguez – Columbia, Antoine Griezmann & Lucas Hernandez – Franța, Artem Dzyuba & Aleksandr Golovin – Rusia, Wahbi Khazri – Tunisia și Carlos Sanchez – Uruguay.

În 2022, favoriți să obțină distincția de „cel mai bun pasator” în Qatar sunt Kevin de Bruyne, Lionel Messi și Neymar, fiecare primind cotă 12.00.

Pe lângă variantele clasice de „cel mai bun marcator” sau „cele mai bun pasator”, pariorii pot juca la ediția din Qatar și pe variante speciale combinate, precum:

 • Anglia câștigă Cupa Mondială & Harry Kane iese golgheter – cotă 12.00;

 • Franța câștigă Cupa Mondială & Kylian Mbappe iese golgheter – cotă 12.00;

 • Brazilia câștigă Cupa Mondială & Neymar iese golghter – cotă 16.00;

 • Argentina câstigă Cupa Mondială & Messi iese golgheter – cotă 24.00;

 • Germania câstigă Cupa Mondială & Serge Gnabry iese golghter – cotă 51.00.


Trivia – Cupă Mondială 2018

 • Pe parcursul Cupei Mondiale din 2018 s-au înscris 12 autogoluri (record la o singură ediție);

 • Datorită VAR-ului, în Rusia a fost setat un nou record pentru numărul de penalty-uri acordate la un turneu final: 29;

 • La turneu final din 2018 s-au înscris 23 goluri după minutul 90, mai mult decât la precedentele 3 ediții ale Cupei Mondiale împreună;

 • Premier League a trimis cei mai mulți jucători în Rusia – 108;

 • Manchester City a fost echipa cu cei mai mulți jucători prezenți la turneul final din 2018 – 16;

 • Cei mai valoroși jucători de la Cupa Mondială din Rusia au fost Lionel Messi și Neymar, ambii valorând 180 000 000 euro în 2018;

 • Costa Rica a fost cea mai bătrână echipă participantă, media vârstei fiind de 29.6 ani;

 • Nigeria a fost cea mai tânără echipă ce s-a luptat pentru glorie, media vârstei fiind de 25.9 ani.


Publicat prima dată: 11 octombrie 2022

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.