Lupta pentru câștigarea titlului în Superliga s-a aprins din nou, după ce Rapid s-a apropiat la doar 7 puncte de FCSB.

Roș-albaștrii mizează pe primii doi golgheteri ai campionatului, Darius Olaru și Florinel Coman, în speranța că va continua să rămână în fruntea ierarhiei. Și Rapid are un atac de top, cu Albion Rrahmani și Borisav Burmaz în prim plan

După 26 de etape disputate, clasamentul golgheterilor din Superliga este următorul:

 • Darius Olaru (FCSB) - 14 goluri 

 • Florinel Coman (FCSB) - 10 goluri 

 • Eduard Florescu (FC Botoșani) - 10 goluri 

 • Dan Nistor (U Cluj) - 10 goluri 

 • Alexandru Pop (Oțelul) - 10 goluri 

 • Aurelian Chițu (U Craiova 1948) - 9 goluri 

 • Alexandru Mitriță (Universitatea Craiova) - 9 goluri 

 • Albion Rrahmani (Rapid) - 9 goluri 

 • Philip Otele (CFR Cluj) - 9 goluri 

 • Marius Ștefănescu (Sepsi) - 9 goluri

Se poate observa așadar că Darius Olaru a luat o opțiune serioasă în fruntea clasamentului golgheterilor, motiv pentru care este favoritul numărul 1 la pariuri sportive să câștige titlul de cel mai bun marcator al sezonului. Însă, în același timp, Florinel Coman țintește și el un titlu de golgheter în premieră.

 • Darius Olaru - cota 1.20 

 • Albion Rrahmani - cota 12.00 

 • Florinel Coman - cota 22.00 

 • Dan Nistor - cota 25.00 

 • Eduard Florescu - cota 25.00

Darius Olaru are cel mai bun sezon al carierei

Darius Olaru are un sezon pe care puțini îl așteptau. Cunoscut pentru efortul pe care îl face la fiecare meci, Olaru nu s-a remarcat până acum prin calități de marcator.

De fapt, în stagiunea precedentă a marcat un singur gol în 37 de partide de campionat. Așa că cele 14 goluri pe care le are în acest sezon în 25 de partide sunt oarecum surprinzătoare.

Evoluțiile lui Olaru sunt influențate și de noul rol pe care îl are la FCSB. El joacă ceva mai în față, după ce echipa a renunțat la sistemul 4-3-3 și a trecut la un modul 4-2-3-1.

Fiind prezent în spatele atacantului, Olaru ajunge mai des la finalizare și are mai multe ocazii de a marca. În aceste condiții, el a devenit principalul marcator al echipei și omul care a tras-o pe FCSB după el în multe momente din acest sezon.

Căpitanul roș-albaștrilor vrea să fie în formă înainte de EURO 2024, în condițiile în care până acum nu a avut aceleași prestații și la echipa națională.

Florinel Coman trage tare cu gândul la un transfer

Florinel Coman are evoluții excelente în acest sezon și, la fel ca Olaru, a fost decisiv în multe meciuri. Cifrele sale vorbesc de la sine: 10 goluri marcate, la care se adaugă și 8 pase decisive.

Coman a trecut peste problemele medicale din ultima perioadă. Și, după ce în stagiunea precedentă a dat 8 goluri și 9 pase decisive, pare că a revenit la cea mai bună formă a carierei.

De când s-a transferat la FCSB, el a dat cele mai multe goluri în sezonul 2019/2020, când a punctat de 12 ori. A urmat însă o accidentare groaznică, iar aproape doi ani a fost departe de forma care l-a consacrat.

Și-a recâștigat încrederea, astfel că acum evoluează la cel mai înalt nivel. Este un jucător de top, care a devenit și titularul echipei naționale. Golurile sale o pot ajuta pe FCSB să câștige titlul, în timp ce el are și o ambiție personală, să prindă un transfer în vară.

Are o clauză de reziliere de 5 milioane de euro, iar titlul de golgheter din Superliga ar putea contribui din plin la realizarea unui transfer.

Albion Rrahmani are un procentaj excelent

Chiar dacă în acest sezon a marcat doar 9 goluri, Albion Rrahmani a demonstrat că este unul dintre cei mai buni atacanți din prima ligă a României.

Acest lucru este evidențiat cel mai bine când ne uităm la faptul că a disputat doar 11 meciuri pentru Rapid. Sunt cifre de marcator veritabil, astfel că nu ar fi o surpriză să câștige titlul de golgheter, chiar dacă este la cinci reușite în spatele lui Darius Olaru.

Are și avantajul că evoluează într-o echipă în care tot jocul pare făcut pentru el. Cel mai bun sezon al carierei a fost 2022/2023, când a marcat de 20 de ori în 19 partide pentru FC Ballkani, iar apoi a fost cumpărat cu 600 de mii de euro de Rapid.

După un început în forță la Rapid, s-a accidentat grav, însă a arătat că a revenit la cel mai înalt nivel.

Dan Nistor a mai redus cadența

Dan Nistor a început în forță acest sezon și a fost cel mai important jucător al lui U Cluj. Speranțele de play-off ale clujenilor se bazează în special pe evoluțiile lui Nistor, un jucător care are un rol important la creație și la finalizare.

Punctul său forte sunt șuturile din afara careului. Totuși, în ultimele șase etape, Nistor a marcat doar o dată, în confruntarea cu Universitatea Craiova. Ar fi putut să o facă și în partida cu FCSB, dar a ratat o lovitură de la 11 metri.

Și, chiar dacă mingea i-a revenit, el a trimis din nou în brațele portarului Stefan Târnovanu. Nistor are 10 goluri în acest sezon și și-a stabilit un record personal. În total, el are 49 de goluri marcate în prima ligă a României.

Eduard Florescu vrea să o scape pe FC Botoșani de la retrogradare

Influența lui Eduard Florescu în jocul lui FC Botoșani este semnificativă în acest sezon. Mijlocașul central a dat 10 goluri și 4 decisive, iar reușitele sale mențin echipa în cursa pentru salvarea de la retrogradare.

FC Botoșani arată altfel în meciurile din 2024, iar Florescu poate spera să rămână în cursa pentru titlul de golgheter. El are, de departe, cel mai bun sezon al carierei.

Anterior, marcase 3 goluri în stagiunea 2022/2023, înainte să fie cumpărat de Universitatea Craiova, unde nu a reușit însă să se impună. Acum este însă din nou în atenția marilor echipe din prima ligă, iar în vară ar putea pleca de la Botoșani.


Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.