Champions League este competiția în care spectacolul este prezent în fiecare rundă. De la faza grupelor până la cele eliminatorii, am putut vedea o mulțime de goluri de poveste, care au rămas în memoria fanilor fotbalului.

Și cine ar putea uita vreodată superbul șut din voleu trimis de Zinedine Zidane în finala dintre Real Madrid și Bayer Leverkusen din 2002 ori foarfeca reușită de Cristiano Ronaldo tot pentru gruparea spaniolă în partida cu Juventus din 2018?

În acest articol, te invităm să descoperi care sunt cele mai frumoase goluri marcate în istoria Champions League:

  1. Zinedine Zidane (Bayer Leverkusen - Real Madrid 1-2, finala din 2002)

  2. Cristiano Ronaldo (Juventus - Real Madrid 0-3, sferturi de finală din 2018) 

  3. Lionel Messi (Real Madrid - FC Barcelona 0-2, semifinală din 2011) 

  4. Gareth Bale (Real Madrid - Liverpool 3-1, finala din 2018) 

  5. Dejan Stankovic (Inter - Schalke 2-5, sferturi de finală din 2011) 

  6. George Weah (Bayern München - PSG 0-1, faza grupelor din 1994) 

  7. Mario Mandzukic (Juventus - Real Madrid 1-4, finala din 2016) 

  8. Mauro Bressan (Fiorentina - Barcelona 3-3, faza grupelor din 1999)

Zinedine Zidane, unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria fotbalului

Zinedine Zidane a scris istorie pentru Real Madrid atât ca jucător cât și ca antrenor. A rămas în memoria tuturor fanilor fotbalului prin execuția magnifică din finala cu Bayer Leverkusen din 2002 din Hampden Park.

Un gol care a oprit timpul în loc și care i-a făcut să iubească fotbalul și pe cei care nu-l iubeau. Zidane venise în 2001 la Real Madrid și a avut un impact imediat. Iar voleul trimis superb din 15 metri, cu piciorul stâng (Zidane era dreptaci) a fost fenomenal.

Francezul a mărturisit că a încercat să repete execuția la antrenamente și în reclame și nu i-a mai ieșit niciodată.

Cristiano Ronaldo, o foarfecă de poveste pentru Real Madrid

Cristiano Ronaldo a mărturisit că acesta este cel mai frumos gol marcat vreodată. S-a întâmplat în 2008, în prima manșă a sferturilor de finală din Champions League contra celor de la Juventus Torino.

Timingul lui Ronaldo a fost perfect și, după o centrare din partea dreaptă, a reluat spectaculos din foarfecă.

"Un gol grozav, fantastic! Nu mă așteptam să înscriu un asemenea gol", a afirmat Cristiano Ronaldo, care după aventura la Real Madrid s-a transferat tocmai la Juventus Torino.

Cursa fenomenală a lui Leo Messi

Lionel Messi nu avea cum să lipsească din acest top cu cele mai frumoase goluri din istoria Champions League.

Argentinianul a scris istorie pentru FC Barcelona și pentru mulți ani a fost principalul favorit la pariuri sportive la câștigarea trofeelor individuale, inclusiv Balonul de Aur.

Iar la aceste trofee au contribuit și goluri cum a fost cel din partida cu Real Madrid din 2011, din semifinale. Argentinianul i-a driblat pe Ramos, Albiol și Marcelo, iar apoi a înscris fără emoții în poarta lui Casillas.

Foarfeca magnifică a lui Gareth Bale

Poate că Gareth Bale nu a avut impactul dorit pe Santiago Bernabéu, dar va rămâne în memoria fanilor lui Real Madrid pentru golul din finala cu Liverpool din 2018.

Intrat în minutul 61 în finala Champions League, el a fost desemnat omul meciului, după ce a marcat două goluri.

El a reluat din foarfecă, superb, iar apoi a mărturisit că niciodată nu îi ieșise o asemenea execuție. Și-a găsit un moment perfect, tocmai într-o finală de Champions League.

Golul de la centrul terenului reușit de Dejan Stankovic

Șuturile de la distanță au tot timpul un farmec aparte și fac fotbalul și mai frumos. Iar execuția lui Dejan Stankovic din sferturile de finală din 2011, contra celor de la Schalke 04, nu poate fi uitată.

Chiar dacă Inter Milano a pierdut categoric această partidă, Stankovic s-a remarcat printr-un gol de poveste.

A profitat de o ieșire greșită a portarului și a șutat din voleu de la centrul terenului, reușind să-l surprindă pe Manuel Neuer.

E poate unul dintre cele mai frumoase goluri de la distanță din istoria fotbalului. Ulterior, mijlocașul sârb a reușit și alte execuții spectaculoase în carieră.

Cursa fabuloasă a lui George Weah

În vremurile de început ale Champions League în actualul format, George Weah a reușit să înscrie un gol fenomenal în succesul din deplasare obținut de PSG pe terenul lui Bayern München.

Golul din 1994 l-a ajutat din plin să câștige Balonul de Aur în 1995. În drumul spre gol, el a driblat superb trei adversari, iar apoi a înscris cu un șut năprasnic la care legendarul Oliver Kahn nu a avut nicio șansă să intervină.

Weah a vorbit apoi despre pasiunea pe care o avea pentru fotbal: "Am muncit din greu în fiecare zi. Preferam să mă antrenez decât să mănânc sau să dorm", a afirmat Weah.

Foarfeca de poveste a lui Mario Mandzukic

Chiar dacă Juventus Torino a pierdut finala cu Real Madrid din 2016 cu 4-1, Mario Manduzikic a păstrat în viață speranțele fanilor italieni prin golul egalizator din minutul 27.

Atacantul croat a finalizat o acțiune superbă cu un șut de zile mari, acrobatic. A preluat pe piept în careu, iar apoi a reluat din foarfecă, fără nicio șansă pentru portarul lui Real Madrid.

Într-un interviu acordat ulterior, Mandzukic a afirmat că acesta este cel mai frumos gol pe care l-a marcat vreodată. El rămâne în memoria fanilor lui Juventus și pentru această execuție magnifică.

Foarfeca de la 25 de metri reușită de Mauro Bressan

Un gol din foarfecă este un vis pentru mulți fotbaliști, dar ceea ce a reușit Mauro Bressan în partida dintre Fiorentina și FC Barcelona din 1999 a fost cu adevărat spectaculos.

El a înscris pentru Fiorentina din foarfecă de la 25 de metri, unul dintre cele mai frumoase goluri din istoria Champions League. Reușita sa a fost inclusă adesea pe colaje cu cele mai tari goluri marcate vreodată.

Ulterior, el a dezvăluit ce trăiri a avut după reușita magnifică: "Îmi aduc aminte și acum la perfecție acel gol. Cum m-am ridicat în picioare am început să urlu de fericire", a afirmat fostul mijlocaș de la Fiorentina.


Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.