Deși fotbalul este un sport de echipă, unii jucători au reușit să câștige meciuri de unii singuri în istoria Champions League. În acest articol vom analiza câteva partide de poveste în care fotbaliști legendari și-au pus amprenta.

De pe această listă nu pot lipsi nume ca Steven Gerrard, Cristiano Ronaldo și Leo Messi, care au scris istorie în tricoul echipelor. Lista completă este următoarea:

  • Steven Gerrard vs. AC Milan (2005)

  • Robert Lewandowski vs. Real Madrid (2013)

  • Roy Keane vs. Juventus (1999)

  • Lionel Messi vs. Arsenal (2013)

  • Lucas Moura vs. Ajax (2019)

  • Lionel Messi vs. Bayern München (2015)

  • Ronaldo vs. Manchester United (2003)

  • Dusan Tadic vs. Real Madrid (2019)

  • Cristiano Ronaldo vs. Atletico Madrid (2019)

  • Gareth Bale vs. Inter Milano (2010)

Steven Gerrard a dat tonul unei reveniri de senzație în finala din 2005

Finala din 2005, dintre Liverpool și AC Milan, a rămas în istoria fotbalului. AC Milan conducea cu 3-0 la pauză, însă Liverpool a reușit să întoarcă rezultatul în partea secundă și să ridice trofeul la penaltiuri.

O performanță rară, care astăzi ar avea o cotă mai mare de 100 la pariuri sportive. Însă cel care a dat tonul revenirii a fost căpitanul lui Liverpool, Steven Gerrard.

A marcat în minutul 54, iar apoi a făcut cea mai bună partidă a carierei și a contribuit din plin la rezultatul din finală care a șocat lumea fotbalului.

Robert Lewandowski a dat 4 goluri în poarta lui Real Madrid

În 2013, toată lumea anticipa o finală între FC Barcelona și Real Madrid. Doar că semifinalele au avut rezultate surprinzătoare.

Bayern München a trecut cu 7-0 de FC Barcelona, în timp ce Borussia Dortmund a eliminat-o pe Real Madrid.

Partida tur dintre Dortmund și Real a fost cu adevărat spectaculoasă: nemții s-au impus cu 4-1, iar toate cele patru goluri au fost marcate de Robert Lewandowski, care astăzi joacă pentru FC Barcelona.

Roy Keane a fost ca un zid contra lui Juventus

Roy Keane a ratat finala din 1999, pe care Manchester United a câștigat-o dramatic contra lui Bayern München, dar a avut un rol important în semifinale.

În special în succesul cu 3-2 obținut de United contra celor de la Juventus Torino.

El a avut un rol defensiv incredibil, iar jucători ca Edgar Davids, Antonio Conte și Didier Deschamps au fost practic anihilați. De asemenea, a avut un rol important și la construcție.

Messi a fost genial contra lui Arsenal

Lionel Messi nu avea cum să lipsească de pe această listă, având în vedere influența majoră pe care a avut-o asupra acestei competiții în ultimele două decenii.

Partida pe care am ales-o s-a disputat în 2010, contra celor de la Arsenal Londra, în sferturile de finală. FC Barcelona a câștigat cu 4-1, iar toate cele patru goluri au fost marcate de starul argentinian.

Pur și simplu, Messi a strălucit pe teren. Visul frumos s-a terminat însă în semifinale pentru FC Barcelona, având în vedere că echipa a fost eliminată de Inter Milano, grupare antrenată de Jose Mourinho la acel moment.

Revenirea incredibilă condusă de Lucas Moura

Sezonul 2018/2019 nu va fi uitat prea curând de fani ai lui Tottenham. Echipa a ajuns până în finală, unde a fost învinsă de Liverpool cu 2-0.

În drumul spre finală, Tottenham a eliminat-o pe City în sferturi, iar în semifinale a dat peste Ajax Amsterdam.

Olandezii au câștigat cu 1-0 în tur, iar în retur Ajax a fost iar în avantaj și se părea că va ajunge în finală. Totuși, Lucas Moura nu a fost de acord: a dat 3 goluri în 45 de minute și a făcut cea mai bună partidă a carierei.

Messi a răpus-o de unul singur pe Bayern în semifinalele din 2015

Lionel Messi merită să apară de mai multe ori pe această listă cu cele mai tari evoluții din istoria Champions League.

O altă prestație epică pe care a avut-o datează din sezonul 2014/2015, din semifinale, când FC Barcelona a câștigat cu 3-0 contra celor de la Bayern München.

Starul argentinian a dat două goluri și o pasă genială către reușita lui Neymar. Ulterior, FC Barcelona a întâlnit-o pe Juventus Torino în finală, iar catalanii au câștigat cu 3-1.

Ronaldo s-a distrat cu apărarea lui Manchester United în 2003

De cele mai multe ori, jucătorul meciului este ales de la echipa învingătoare. Există și o excepție, care și-a câștigat și locul pe această listă: brazilianul Ronaldo.

Acesta era legitimat în 2003 la Real Madrid, când echipa sa a fost învinsă în sferturile de finală în deplasare cu Manchester United cu 4-3.

Brazilianul Ronaldo a strălucit și a dat trei goluri în poarta lui United. Real Madrid a întors rezultatul în retur și a obținut calificarea în semifinale, unde a fost învinsă de Juventus Torino.

Dusan Tadic a răpus-o pe Real Madrid în optimile din 2019

Puțini mai credeau că Ajax Amsterdam mai poate întoarce rezultatul în optimile din 2019, după ce Real Madrid a câștigat în prima manșă cu 2-1.

Totuși, Dusan Tadic nu a fost de acord și a contribuit din plin la un sezon fenomenal făcut de Ajax Amsterdam.

Olandezii s-au impus cu 4-1 în manșa retur, iar Dusan Tadic a avut o prestație fenomenală pe Santiago Bernabeu, purtându-și echipa spre victorie.

Cristiano Ronaldo a confirmat că "2-0 e cel mai periculos scor"

Atletico Madrid câștigase prima manșă cu 2-0 contra celor de la Juventus Torino, în optimile din 2018/2019, iar spaniolii porneau favoriți.

Nu a fost de acord Cristiano Ronaldo, care a marcat trei goluri și și-a dus echipa în sferturile de finală. Totuși, Juventus a fost eliminată apoi de Ajax Amsterdam în sferturile de finală.

Hattrick-ul lui Gareth Bale contra lui Inter Milano

În sezonul 2010/2011, Gareth Bale a fost titular în meciul din faza grupelor, când Inter Milano a luat un avans de 4-0 în partida cu Tottenham.

Totuși, galezul a reușit apoi un hat-trick. Chiar dacă echipa sa nu a obținut măcar un punct, Bale a arătat o mare parte din talentul său în această confruntare.


Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.