Tyson Fury este unul dintre cei mai cunoscuți luptători din ultimii 15 ani. Confruntările din ring i-au adus faimă internațională, în timp ce ultimele lupte i-au adus și mai mulți bani, pe măsură ce interesul la PPV a crescut.

În pofida controverselor din afara sportului, Tyson Fury a reușit să câștige respectul multora prin victoriile obținute începând cu 1998. Iar aceste victorii i-au adus și venituri impresionante.

Mai ales după lupta cu Francis Ngannou, pentru care a primit 50 de milioane de dolari, averea lui Tyson Fury s-a rotunjit și mai mult. În 2024, averea lui Tyson Fury a depășit 100 de milioane de dolari.

Cele mai importante burse din cariera lui Tyson Fury

În 2014, când l-a întâlnit pe Derek Chisora, Tyson Fury a obținut 12 milioane de dolari. Iar succesul contra lui Wladimir Klitschko, poate cel mai important al carierei, i-a adus 7 milioane de dolari, pe lângă titlurile IBF, WBA și WBO.

Revenit în ring în 2018, Fury s-a luptat cu Sefer Seferi și a câștigat aproximativ 2 milioane de dolari.

Tot atunci, pugilistul britanic l-a întâlnit pe Deontay Wilder pentru titlul WBC la categoria grea și a avut o bursă garantată de 3 milioane de dolari. El a obținut însă din această luptă în total 10 milioane de dolari, având în vedere vânzările impresionante la PPV.

Revanșa dintre Fury și Wilder i-a adus britanicului o bursă garantată de 5 milioane de dolari. În total, fiecare luptător a câștigat 25 de milioane de dolari din încasările PPV.

Fury l-a învins atunci pe Wilder prin TKO și a câștigat titlurile WBC și Ring. A treia partidă contra lui Wilder, ce a avut loc în 2021, i-a mai adus lui Fury încă 27 de milioane de dolari.

În 2022, când l-a întâlnit pe Dillian Whyte pe stadionul Wembley din Londra, înțelegerea a fost ca banii să fie împărțiți 80-20 în favoarea lui Fury.

Acest lucru însemna că pugilistul britanic a mai încasat 30 de milioane de dolari. Iar victoria contra lui Derek Chisora din decembrie 2022, în urma căreia și-a apărat titlul WBC la categoria grea, i-a adus încă 25 de milioane de dolari.

Cea mai mare sumă a încasat-o însă în octombrie 2023, când l-a învins pe Francis Ngannou la Riadh, în Arabia Saudită. Specialiștii estimează că Fury a primit în jur de 50 de milioane de dolari pentru această partidă.

În 2018 a donat banii câștigați după confruntarea cu Deontay Wilder

În 2018, Tyson Fury a remizat cu Deontay Wilder, partidă după care a câștigat în jur de 10 milioane de dolari. Deși era cea mai mare sumă obținută de el până atunci din box, el a decis să o doneze integral, ceea ce i-a adus multă simpatie în rândul britanicilor.

"Ofer toată suma săracilor și voi construi case pentru cei fără adăpost. Chiar nu am ce face cu banii, scopul meu nu este să devin milionar sau miliardar. Sunt un pugilist, nu un om de afaceri și voi avea probabil același drum în viață ca ceilalți boxeri.

Nu poți să iei banii cu tine după ce mori, așa că mai bine fac ceva cu ei să îi ajut pe cei care nu se pot ajuta singuri", a afirmat Tyson Fury la acel moment.

De asemenea, el a afirmat că nu își dorește ca familia sa să cheltuiască banii pe care i-a câștigat în box. "Este ușor să cheltui banii câștigați de altcineva, dar banii mei sunt practic plini de sânge.

Copiii mei trebuie să-și facă propriul drum în viață și să câștige banii lor, nu să trăiască pe numele sau pe reputația mea doar pentru că este ușor.

Vezi mulți copii ai unor oameni bogați care nu fac nimic deoarece au avut totul prea ușor. Pentru mine nu a fost ușor, am muncit de tânăr", a mai spus Fury.

Nu este singurul gest de acest gen făcut de Fury. El a donat în jur de 10 mii de lire sterline după un pariu făcut cu Frank Warren către DEBRA, o organizație de caritate. Iar apoi, după ce a lansat o piesă, a donat toate încasările către o altă organizație caritabilă.

Câți bani face Tyson Fury din sponsorizări

Din informațiile publicate de revista Forbes, Tyson Fury câștigă în jur de 7 milioane de dolari din contractele de sponsorizare.

Unul dintre sponsorii principali pe care îi are este compania WOW Hydrate. De asemenea, Fury are și propria companie de băuturi energizante, denumită Furocity.

Cariera lui Tyson Fury în cifre

Tyson Fury a obținut 34 de victorii în cele 35 de lupte pe care le-a disputat până acum. O singură dată, contra lui Deontay Wilder (în 2018) a terminat la egalitate. 24 de victorii le-a obținut prin KO.

Succesul din 2014, contra lui Derek Chisora, i-a deschis drumul către marea performanță, iar victoria din 2015 împotriva lui Wladimir Klitschko a arătat lumii că boxul profesionist are un nou rege la categoria grea.

A fost o surpriză mare la acea perioadă la pariuri sportive, din moment ce Klitschko pornea ca favorit. Fury a câștigat și a câștigat titlurile WBA (Super), IBF, WBO, IBO și The Ring la categoria grea.

A urmat remiza cu Deontay Wilder din 2018, ce a deschis drumul unei noi rivalități. În 2020 și 2021, britanicul l-a învins de două ori pe Deontay Wilder, o dată prin TKO și o dată prin KO.

Victoria cu Dillan Whyte din aprilie 2022 a fost ușoară, iar Derek Chisora a cedat din nou contra lui Fury în decembrie 2022, prin TKO. Ultima partidă a disputat-o în octombrie 2023, când l-a învins pe Francis Ngannou.

Următoarea luptă pe care Fury o va avea la categoria grea va fi contra lui Oleksandr Usyk, pe 17 februarie, în Arabia Saudită. Cei doi își vor pune în joc centurile la categoria grea, în ceea ce este cea mai așteptată luptă din 2024.

Inițial, cei doi plănuiau să se bată în aprilie 2023, dar după mai multe amânări s-a decis ca lupta să aibă loc în februarie 2024. Pe 888sport poți să mizezi pe această luptă în care Tyson Fury este favorit. Cotele la pariuri sportive sunt următoarele:

  • Tyson Fury - cota 1.66 

  • Oleksandr Usyk - cota 2.25

  • Egalitate - cota 21.00


Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.

Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.