În luna martie vom cunoaște ultimele trei echipe calificate la EURO 2024.

Atunci sunt programate meciurile din play-off, dintre echipele care au obținut accesul pe baza rezultatelor din Liga Națiunilor.

Programul meciurilor este următorul:

Play-off A: Polonia, Țara Galilor, Finlanda, Estonia;

 • Semifinale: Polonia (1) - Estonia (4) și Țara Galilor (2) - Finlanda (3)

 • Finala: Țara Galilor/Finlanda - Polonia/Estonia

Play-off B: Israel, Bosnia-Herțegovina, Ucraina și Islanda;

 • Semifinale: Israel (1) - Islanda (4) și Bosnia-Herțegovina (2) - Ucraina (3)

 • Finala: Bosnia-Herțegovina/Ucraina - Israel/Islanda

Play-off C: Georgia, Grecia, Kazahstan, Luxemburg;

 • Semifinale: Georgia (1) - Luxemburg (4) și Grecia (2) - Kazahstan (3)

 • Finala: Georgia/Luxemburg - Grecia/Kazahstan

Meciurile din semifinale vor avea loc pe 21 martie, în timp ce finalele din play-off se vor disputa pe 26 martie.

Grupele de la EURO 2024

 • Grupa A: Germania, Scoția, Ungaria, Elveția

 • Grupa B: Spania, Croația, Italia, Albania

 • Grupa C: Slovenia, Danemarca, Serbia, Anglia

 • Grupa D: Olanda, Austria, Franța, câștigător play-off A (Țara Galilor – Finlanda / Polonia – Estonia)

 • Grupa E: Belgia, Slovacia, România, câștigător play-off B (Bosnia și Herțegovina – Ucraina / Israel – Islanda)

 • Grupa F: Turcia, Portugalia, Cehia, câștigător play-off C (Georgia – Luxemburg / Grecia – Kazahstan)

Prezentarea echipelor din play-off-ul pentru EURO 2024

Play-off A

Câștigătoarea play-off-ului A va avea o misiune infernală la EURO 2024, din moment ce va fi repartizată în Grupa D, alături de Olanda, Austria și Franța. Polonia, Țara Galilor, Finlanda și Estonia sunt echipele care joacă în play-off-ul A.

Pe hârtie, Polonia pornește cu prima șansă la pariuri sportive, însă nici Țara Galilor nu este de neglijat. Cotele sunt următoarele:

 • Polonia - cota 2.00

 • Țara Galilor - cota 2.50

 • Finlanda - cota 6.00

 • Estonia - cota 40.00

Polonia a avut un parcurs modest în preliminarii și a obținut doar un punct din dubla cu Moldova. Rămâne însă o echipă importantă, care are în lot unul dintre cei mai buni atacanți din lume, Robert Lewandowski.

Polonezii au fost prezenți la ultimele trei ediții ale Campionatului European, iar cel mai bun rezultat datează din 2016, când au fost eliminați în sferturile de finală.

Și Țara Galilor a avut mari probleme în preliminarii, iar rezultatele negative înregistrate cu Armenia au ținut-o acasă momentan într-o grupă cu Croația și Turcia.

Țara Galilor rămâne însă cu amintirea semifinalei de la EURO 2016, considerată în continuare cel mai bun rezultat din istoria acestei echipe naționale. La EURO 2020, echipa a fost eliminată în optimi.

Fotbalul din Finlanda este în ascensiune, însă acest lucru nu a fost suficient pentru calificarea directă la EURO 2024, într-o grupă din care au mai făcut parte Danemarca și Slovenia.

Finlanda a fost calificată o singură dată la Campionatul European, la ediția din 2021 (EURO 2020), când a fost eliminată în faza grupelor.

Belgia și Austria s-au dovedit a fi prea puternice pentru Estonia în preliminarii, însă această echipă profită de parcursul din Liga Națiunilor și mai are o șansă. Estonia este însă o echipă mică și nu a obținut niciodată calificarea la un Mondial sau un European.

Play-off B

Ne interesează în mod deosebit rezultatele din play-off-ul B, având în vedere că învingătoarea va fi repartizată în grupa României de la EURO 2024, din care mai fac parte deja Belgia și Slovacia.

Bosnia, Ucraina, Israel și Islanda sunt echipele participante. Având în vedere rezultatele recente, bookmakerii au o favorită clară la calificare.

 • Ucraina - cota 2.00

 • Bosnia - cota 4.50

 • Israel - cota 4.50

 • Islanda - cota 6.50

Ucraina a terminat pe locul trei într-o grupă cu Anglia și Italia în preliminarii. A fost la egalitate de puncte cu Italia, dar a suferit la meciurile directe.

Este cea mai periculoasă adversară, cu jucători de top la marile echipe din Europa. Ucrainenii au fost prezenți la ultimele trei ediții ale Europeanului, iar la evenimentul din 2021 au fost eliminați în sferturile de finală.

Bosnia a avut un parcurs modest în preliminarii și a încheiat pe locul 5 în Grupa J, chiar și sub Luxemburg și Islanda, în condițiile în care Portugalia și Slovacia au obținut calificarea directă.

Deși au jucători talentați, bosniacii nu au obținut nicio calificare la un EURO. Cea mai bună performanță rămâne calificarea la Cupa Mondială din 2014.

Israel ar fi o echipă pe care românii și-ar dori-o, mai ales că o cunoaștem din preliminarii și i-am luat patru puncte. Israel a terminat pe locul 3 în preliminarii și a avut mari probleme în special în atac.

Echipa nu a fost prezentă la niciun Campionat European până acum, iar la Mondial a avut o singură prezență, în 1970.

Fotbalul din Islanda este în cădere absolută, iar echipa a terminat pe locul 4 în grupa J, după Portugalia, Slovacia și Luxemburg.

Echipa a fost prezentă la EURO 2016, când a ajuns în sferturile de finală, dar în ultimii cinci ani rezultatele au fost din ce în ce mai slabe.

Play-off C

Se poate spune că în play-off-ul C sunt cele mai slabe echipe, iar Portugalia, Turcia și Cehia sunt norocoase să aibă o adversară de aici la EURO 2024.

Georgia, Luxemburg, Grecia și Kazahstan sunt echipele care vor concura pentru un loc în grupa F de la EURO 2024.

 • Grecia - cota 1.87

 • Georgia - cota 3.00

 • Luxemburg - cota 6.50

 • Kazahstan - cota 13.00

Grecia avea șanse mici în preliminarii, din moment ce a fost repartizată într-o grupă cu Franța și Olanda. A terminat pe locul trei și trebuie să se mulțumească doar cu prezența în play-off, unde speră să obțină calificarea.

Grecii rămân în istorie pentru titlul continental din 2004, dar ultima apariție la un Campionat European au avut-o în 2012, când au fost eliminați în sferturile de finală.

Fotbalul din Georgia este în ascensiune, dar nu a fost suficient în preliminarii, unde echipa a terminat pe locul 4 în Grupa A, după Spania, Scoția și Norvegia. Georgia nu a fost prezentă până acum la nicio ediție a unui Campionat European.

Și fotbalul din Luxemburg trăiește cele mai bune momente ale sale, parcursul din preliminarii fiind onorant. Simpla prezență în play-off este un rezultat notabil, însă misiunea va fi dificilă. Luxemburg nu a fost niciodată prezentă la un Campionat European.

Kazahstan a produs ceva surprize în preliminarii și a terminat pe locul 4, după Danemarca, Slovenia și Finlanda. Va avea o misiune dificilă în acest play-off în speranța că va obține prima calificare la un Campionat European din istorie.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.


Credit Foto: Alamy

Blogul 888sport angajează o armată de experți în pariuri și ponturi pentru plăcerea zilnică a jocului, oferind opinii aparte, ”outside the box”, asupra nebuniei absolute care este lumea sportului.